user preferences

New Events

Βαλκανικές Χώρες

no event posted in the last week

Διώξεις Αναρχοσυνδικαλιστών

category Βαλκανικές Χώρες | Καταστολή / Φυλακές | Λοιπός Ελευθεριακός Τύπος author Thursday October 02, 2008 22:11author by Αλληλέγγυοι Report this post to the editors

Στη Σερβία

Οι Σέρβοι Αναρχοσυνδικαλιστές αγωνίζονται για να σταματήσουν την αστυνομική βία ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και ένα καλύτερο μέλλον.

Η Σερβική κυβέρνηση έχει αφοσιωθεί στη καταστολή όσων αντιτίθενται στην αντεργατική της πολιτική, στην καταστολή όσων όντας ελεύθεροι συμβιβασμών αντιτίθενται στην επίθεση των οικονομικών κολοσσών και του κράτους που σκοπό έχει να συντρίψει κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Υπηρετώντας πιστά το κεφάλαιο, το κράτος επιτίθεται στις εργατικές ενώσεις, συλλαμβάνοντας , τρομοκρατώντας, και παραβιάζοντας ακόμα και τα στοιχειώδη εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας και των υπηρεσιών πληροφοριών ασκούν ασφυκτικές πιέσεις ενάντια στα μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας στο Kragujavac τις τελευταίες μέρες.

Οι πιέσεις ασκούνται στους έμμεσα εμπλεκόμενους με τον αγώνα συντρόφους αλλά και στον οικογενειακό τους κύκλο και αμφότεροι απειλούνται με συλλήψεις και φυλακίσεις.

Οι διώξεις αυτές εντάσσονται στην γενικότερη προσπάθεια βαρβαροποίησης της Σέρβικης κοινωνίας και απλώνονται σε όλους της τους τομείς.

Μετά την επιδεικτική απουσία τιμωρίας δολοφόνου μπάτσου που συμμετείχε σε ακροδεξιά συγκέντρωση, οι δυνάμεις καταστολής έχουν εκτραχυνθεί.

Ακόμα και συμπαραστάτες κατηγορούμενων συλλαμβάνονται μέσα στις δικαστικές αίθουσες και φυλακίζονται, ενώ ο δήμαρχος της πόλης του Βελιγραδίου ανακοίνωσε ότι θα καταστέλλονται με την βία όλες οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημοτικό μέγαρο.

Οι Σέρβοι Αναρχοσυνδικαλιστές αγωνίζονται για να σταματήσουν την αστυνομική βία ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και ένα καλύτερο μέλλον.

Βελιγράδι, 26 Σεπτεμβρίου 2008

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]