user preferences

New Events

Griekenland / Turkije / Cyprus

no event posted in the last week

Griekenland: We hadden niet nog een martelaar nodig

category griekenland / turkije / cyprus | repression / prisoners | persbericht author Monday December 15, 2008 19:02author by Federazione dei Comunisti Anarchici - FdCAauthor email internazionale at fdca dot it Report this post to the editors

Internationale anarchistisch communistische verklaring

Solidariteit met de Griekse anarchistische beweging en met de slachtoffers van repressie, internationale solidariteit met alle vormen van sociale strijd, in Griekenland en in de rest van Europa! Internationale anarchistisch communistische verklaring uitgebracht door: Federazione dei Comunisti Anarchici (Italië), Melbourne Anarchist Communist Group (Australie) Zabalaza Anarchist Communist Front (Zuid Afrika), North-Eastern Federation of Anarchist Communists (VS), Union Communiste Libertaire (Canada), Alternative Libertaire (Frankrijk), Common Cause (Canada), Workers Solidarity Alliance (VS), Capital Terminus Collective (VS). [Italiano] [Castellano] [Ελληνικά] [Français] [English] [العربية]


We hadden niet nog een martelaar nodig


Terwijl Griekenland zich voorbereidde op diens algemene staking op donderdag 10 december tegen de regering Karamanlis en tegen de economische crisis, en met de gedurende enige tijd groeiende mobilisatie in scholen en universiteiten tegen voorgestelde hervormingen, werd Alexandros Grigoropolous, slechts 16 jaar oud, de ongelukkige keuze om slachtoffer en zondebok van het politie apparaat te worden en werd koelbloedig vermoord door de krachten vanrepressie van de staat.

De economische crisis die door het internationale kapitalisme werd ingezet tegen degenen die in de hele wereld worden uitgebuit, dat wordt geregeld met maatregelen van de staten die een algemene verarming opleggen, beschadigt de tere balansen en de precaire allianties van de macht tussen machtige groepen en zowel rechtse als centrum linkse partijen, die ons in staat stellen de ware anti-democratische, subversieve aard van de staat en diens apparaat van (on)veiligheid te zien: vervreemding, criminalisering en het uitbannen van sociale oppositie.

Het gebeurde met Carlo Guiliani in Genua in 2001, het is in recente jaren gebeurd in gebieden als Palestina en Oaxaca in Mexico. Afgelopen zaterdag gebeurde het in Griekenland.

Op dit moment demonstreren duizenden studenten buiten politie hoofdkwartieren in Athene, maar ook in een groot aantal andere steden in heel Griekenland.

Spontane demonstraties in het hele land zijn het gevolg van politieke woede, volkswoede over de regering Karamanlis en de criminele daden van de politie. De Griekse regering bewapende de moordende smerissen eerst en liet ze los, zette toen een pathetisch ballet van excuses en ontslagen in, maar bestraft niemand. In feite probeert het de aandacht af te leiden naar de vernietiging van openbaar en privaat eigendom, terwijl het probeert de demonstranten te onderdrukken, mensen aanvalt met chemische wapens en gearresteerde demonstranten martelt.

De revolte begint slechts. En de algemene staking, van vakbonden en een sociale, politieke en klassenstrijd algemene staking, kan de woede van het volk omzetten in georganiseerd, vanaf de basis opbouwen van het libertaire alternatief.

In ieder land presenteert de groeiende crisis van het kapitalisme de rekening aan de arbeidersklassen.

We moeten, in ieder land, reageren door samen de sociale oppositie op te bouwen die nodig is om onszelf te verdedigen tegen uitroeiing in de naam van Winst.

Solidariteit met de Griekse anarchistische beweging en met de slachtoffers van repressie, internationale solidariteit met alle vormen van sociale strijd, in Griekenland en in de rest van Europa!

8 december 2008

Ondertekend:

Federazione dei Comunisti Anarchici (Italië)
Melbourne Anarchist Communist Group (Australie)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Zuid Afrika)
North-Eastern Federation of Anarchist Communists (VS)
Union Communiste Libertaire (Canada)
Alternative Libertaire (Frankrijk)
Common Cause (Canada)
Workers Solidarity Alliance (VS)
Capital Terminus Collective (VS)


[Vertaling door a-infos-nl]

Related Link: http://www.anarkismo.net
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”
© 2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]