user preferences

Συλλήψεις (06/12/08- 28/12/08)

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Νέα author Monday December 29, 2008 12:47author by Αλληλέγγυος Report this post to the editors

Συλλήψεις: 246 – Προφυλακίσεις: 67

Οι προσαγωγές φυσικά ήταν πολλές χιλιάδες και αδύνατον να υπολογιστούν, γι’ αυτό και δεν αναφέρονται.

ΑΘΗΝΑ: 50 μετανάστες που συνελήφθησαν το πρώτο τριήμερο της εξέγερσης σίγουρα καταδικάστηκαν σε 18μηνη φυλάκιση σε δίκες δίχως διερμηνείς και πάνε για απέλαση, (κάθε μέρα κατά τα άλλα γίνονται συλλήψεις, υπάρχει θολή εικόνα ακόμα). Επίσης, στις 7/12 έγιναν 7 συλλήψεις για πλημμελήματα [ο ανήλικος θα δικαστεί στις 29/01 και οι 6 ενήλικες στις 26/06], στις 9/12 έγιναν 2 συλλήψεις και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, στις 11/12 προφυλακίστηκαν 5 άτομα [3 έλληνες και 2 μετανάστες] και στις 15/12 προφυλακίστηκαν άλλα 4 άτομα (σύμφωνα με το blog της κατάληψης της ΑΣΟΕΕ και συντρόφους). Στις 18/12 συνελήφθησαν 8 άτομα που κατηγορούνται για κακουργήματα (ο ένας προφυλακίστηκε) (σύμφωνα με συντρόφους).

ΒΟΛΟΣ: 6 Συλλήψεις (οι 5 ανήλικοι και θα δικαστούν στις 26 Φεβρουαρίου – ο ενήλικος καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1,000 ευρώ – σύμφωνα με τα media).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 6 Συλλήψεις (5 ανήλικοι που αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους και θα δικαστούν στις 19 Μαρτίου – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους και media).

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 22 Συλλήψεις [11 γονείς για παραμέληση ανηλίκου, 7 ανήλικοι (με τους 4 να είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν τον επίτροπο ανηλίκων μια φορά το μήνα), και 4 ενήλικες εκ των οποίων οι 2 με κακουργήματα έχουν περιοριστικούς όρους (1500 ευρώ εγγύηση ο καθένας που με τα παράβολα φτάνει περίπου τα 2200 και υποχρεωτική παρουσία στην αστυνομία δύο φορές το μήνα) – σύμφωνα με συντρόφους).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 21 Συλλήψεις (3 ανήλικοι θα πάνε 13 Φεβρουαρίου 2009 για δικαστήριο – οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι αλλοδαποί, πέρασαν ήδη αυτόφωρο, καταδικάστηκαν και κανείς μάλλον δεν είναι προφυλακισμένος, μάλλον ο αριθμός είναι μεγαλύτερος – σύμφωνα με το blog της κατάληψης της ΑΣΟΕΕ).\

ΚΑΒΑΛΑ: 2 Συλλήψεις (μία στις 8/12 και μία στις 10/12 – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: 1 Σύλληψη ανηλίκου (του επιβλήθηκε πρόστιμο 4,500 ευρώ για φθορές – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με τα media).

ΚΟΖΑΝΗ: 34 Συλλήψεις (οι 3 προφυλακισμένοι: Ζιάμπρας, Παπαδημητρίου, Μάρκου – φυλακές στα Γρεβενά – υπάρχει και σοβαρά τραυματίας συλληφθέντας από έγκαυμα στη μύτη από δακρυγόνο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Αθήνα – σύμφωνα με δικηγόρους, συντρόφους και το blog της ΑΣΟΕΕ).

ΛΑΡΙΣΑ: 25 Συλλήψεις (οι 19 διώκονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και οι 6 για κλοπές κτλ – οι 17 από τους 25 συλληφθέντες είναι μαθητές – οι 4 από τους συλληφθέντες είναι ενήλικες προφυλακισμένοι – στον Κορυδαλλό και στην Αυλώνα – σύμφωνα με δικηγόρους και συντρόφους).

ΠΑΤΡΑ: 21 Συλλήψεις (οι 9 ανήλικοι, μάλλον κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: 7 Συλλήψεις (σύμφωνα με δικηγόρους και συντρόφους).

ΡΕΘΥΜΝΟ: 1 Σύλληψη (στις 15/12, συνελήφθη ο ανήλικος και ο πατέρας του μηνύθηκε για παραμέληση ανηλίκου – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με τα media).

ΡΟΔΟΣ: 18 Συλλήψεις [οι 7 έγιναν στις 08/12 (ελεύθεροι με ορισμό δικασίμου και εγγυήσεις), οι 10 στις 09/12 (δύο ανήλικοι, τρεις μαθητές, τρεις φοιτητές και δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι με εγγύηση 5.000 ευρώ και 1 φορά το μήνα τμήμα οι ενήλικοι, μια φορά το μήνα στον επιμελητή ανηλίκων οι μικροί ) και την Πέμπτη 10/12 πιάστηκε ένας 17χρονος για τη μολότωφ στο δικαστικό μέγαρο, που κρατήθηκε μέχρι χτες (Τετάρτη 17/10) οπότε απολογήθηκε και αφέθηκε (η σύλληψη έγινε με βάση βίντεο από κινητό μάρτυρα). Μηνύσεις και από το δήμο Ροδίων, κατηγορίες για παραμέληση ανηλίκου και εναντίον των γονιών των ανηλίκων – σύμφωνα με τα media].

ΧΑΝΙΑ: 6 Συλλήψεις (κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

Δεν έγιναν συλλήψεις στις εξής πόλεις όπου έλαβαν χώρα συγκρούσεις, πορείες ή απλές διαμαρτυρίες: Σέρρες, Χαλκίδα, Γιάννενα, Βέροια, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη [σύμφωνα με συντρόφους από τις πόλεις αυτές], Δράμα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φλώρινα, Χίος, Μυτιλήνη, Κόρινθος, Κεφαλονιά, Λαμία, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Νάουσα, Σύρος, Άμφισσα, Σάμος, Κέρκυρα, Άρτα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Μεσολόγγι, Πύργος, Ηγουμενίτσα, Ικαρία. [σύμφωνα με τα (τοπικά) media και συντρόφους στο indymedia].

Οι προσαγωγές φυσικά ήταν πολλές χιλιάδες και αδύνατον να υπολογιστούν, γι’ αυτό και δεν αναφέρονται.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]