user preferences

Γράμμα του Γιώργου Καλαϊτζίδη από τις Φυλακές Κο&#

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Γνώμη / Ανάλυση author Sunday August 14, 2005 23:11author by ΟRA MIDEN Report this post to the editors

Ο «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ» Ν. 187 ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Μετά τη σύλληψή μας, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, ξεκίνησε από ορισμένα ΜΜΕ μια εκστρατεία παραπληροφόρησης με διαρροές «σεναρίων» και δήθεν «έγκυρες πληροφορίες» με κυρίως «μενού» γιάφκες, όπλα, ληστείες, «νέα γενιά τρομοκρατών» κ.α. Γνωστά «παπαγαλάκια» της Γ.Α.Δ.Α., αλήτες «αστυνομικοί ρεπόρτερ» και συντάκτες προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουν εκρηκτικό κλίμα εναντίον μας.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι πρωτόγνωρο. Το έχουμε ξαναδεί σε δεκάδες συλλήψεις αναρχικών συντρόφων. Όπως πρωτόγνωρη δεν είναι ούτε η παραμονή μας στη Ασφάλεια, με τις αναμενόμενες «πιέσεις», πέραν του ορίου του αυτόφώρου (σύνολο μια εβδομάδα), ούτε και η «έρευνα» στο σπίτι μου, από την οποία προέκυψαν «στοιχεία» της δικογραφίας εντελώς αυθαίρετα, παραποιημένα και στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Πρωτοφανείς όμως είναι η μετατροπή και η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από τις δικαστικές αρχές: τα πλημμελήματα του διαβιβαστικού της Ασφάλειας έγιναν κακουργήματα από την Εισαγγελία. Τα δε κακουργήματα «φούσκωσαν» με την επιβολή του 187 «αντιτρομοκρατικού» νόμου από την ανακρίτρια. Βρεθήκαμε έτσι με το μισό ποινικό κώδικα φορτωμένο στις πλάτες μας και προφυλακισμένοι με συνοπτικές διαδικασίες σε τρεις διαφορετικές φυλακές.

Η επιλογή μου να βοηθήσω στην απομάκρυνση αστυνομικού υλικού, το οποίο προήλθε από ενέργειες αναρχικών συντρόφων, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, ώστε ΜΜΕ, δικαστές και αστυνομία σε αγαστή συνεργασία, να προσπαθήσουν να επιχειρήσουν μια ακόμα επίθεση ενάντια στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, με σαφή στόχο την ποινικοποίησή του.

Με αναβαθμισμένο «νομικό οπλοστάσιο» (τον περιβόητο τρομονόμο) επιχειρούν να ξεκινήσουν ένα νέο κυνήγι μαγισσών. Είδη στην Ιταλία και την Ισπανία άτομα και πολιτικοί χώροι διώκονται και ποινικοποιούνται με παρόμοιες μεθόδους. Με την εφαρμογή του νέου τρομονόμου επιχειρούν να ισοπεδώσουν κάθε φωνή αντίστασης, ειδικά αν αυτή προέρχεται από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο που χρόνια τώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενάντια στις επιλογές της εκάστοτε εξουσίας. Γι’ αυτό και αμέσως μετά τη σύλληψή μας ξεκίνησαν «διακριτικές» παρακολουθήσεις και άλλων συντρόφων, θεωρητικά «ύποπτων» για τους αρρωστημένους εγκεφάλους των αστυνομικών και δικαστικών κλιμακίων.

Είχαν άλλωστε προηγηθεί τα γεγονότα του πυροβολισμού στο πόδι συντρόφου στο ΕΜΠ, τα πογκρόμ και οι μαζικές συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων ως και μέσα σε μαγαζιά, οι επιθέσεις παρακρατικών σε πολιτικούς χώρους και τα μαχαιρώματα συντρόφων, η γενικευμένη αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας.

Τώρα η επίθεση σε πολιτικούς χώρους και πρακτικές ακόμα και η ποινικοποίηση φιλικών ή πολιτικών σχέσεων συνεχίζεται με αιχμή του δόρατος τον τρομονόμο. Εμείς είμαστε τα πρώτα θύματα και πιθανόν όχι τα μόνα, αν συνεχιστεί αναπάντητη η κατασταλτική λαίλαπα της εξουσίας.

Ο αναρχικός χώρος, όμως, έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως όταν βάλλεται άγρια και συστηματικά, έχει την ικανότητα να συσπειρώνεται και να αντιστέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στις κάθε λογής κρατικές μεθοδεύσεις. Ξέχωρα όμως από το αν τελικά η αλληλεγγύη θα καταφέρει επαρκώς αυτή τη φορά να δώσει την απάντηση στις επιθέσεις των μηχανισμών της εξουσίας, έχω να δηλώσω τα εξής:

Είμαι περήφανος που είμαι αναρχικός.

Έχω νοιώσει όλες αυτές τις μέρες της περιπέτειάς μας, το μεγαλείο της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας με χίλιους δύο τρόπους.

Έχουν αποτυπωθεί μέσα μου βλέμματα και φωνές των αναρχικών συντρόφων που μου επέτρεψαν να αγνοήσω και την παραμονή μου στην κόλαση της Γ.Α.Δ.Α. και το τύλιγμά μας στην κόλλα του τρομονόμου με βαρύτατα κακουργήματα και την προφυλάκισή μας.

Αυτή την αλληλεγγύη τα γουρούνια της εξουσίας (μπάτσοι, δικαστές, δημοσιογράφοι) δεν πρόκειται να την νοιώσουν ποτέ.

Κανένας τρομονόμος, καμία σύλληψη, καμιά προφυλάκιση, καμία εξόντωση δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μας σε όλους τους τόπους και με όλους τους τρόπους.

Ο αγώνας συνεχίζεται, είτε στους δρόμους, είτε στα αμφιθέατρα, είτε στα οδοφράγματα, είτε στις φυλακές. Προσαρμόζεται και αναπτύσσεται παντού και πάντα.

Αλληλεγγύη στους Ισπανούς και Ιταλούς συντρόφους.

Όπως εκεί έτσι και εδώ τα ΜΜΕ, η αστυνομία και οι δικαστές μίλησαν.

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει και το κίνημα αλληλεγγύης.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες.

Γιώργος Καλαϊτζίδης, κελί 62, πτέρυγα Α΄, φυλακές Κορυδαλλού

(Στην παραπάνω διεύθυνση μπορούν να σταλούν και γράμματα για επικοινωνία από συντρόφους/ισσές από Αθήνα η οπουδήποτε αλλού).

http://athens.indymedia.org/display.php?articleId=3096

author by test1publication date Wed Sep 07, 2005 15:18author address author phone Report this post to the editors

test?

 
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]