user preferences

“Ideas and Action” (“Ιδέες και Δράση”)

category Ιρλανδία / Μεγάλη Βρετανία | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Monday February 02, 2009 06:05author by WSM - Anarkismoauthor email ideasandaction at gmail dot com Report this post to the editors

Ένα νέο περιοδικό του κινήματος

“Ideas and Action” (“Ιδέες και Δράση”) – Ένα νέο περιοδικό του κινήματος

Στον κόσμο σήμερα δεν υπάρχει συγκροτημένη επαναστατική θεωρία που να παρέχει μια ξεκάθαρη πειστική εικόνα του τι είμαστε ή ένα πρόγραμμα για το μέλλον. Η αριστερά έχει παγιδευτεί σε έναν κύκλο κρατικής ιδεολογίας και/ή σκέτης αντίδρασης στην κρατική ιδεολογία.

Τα τελευταία 14 χρόνια η Workers Solidarity Movement (WSM – Κίνημα Εργατικής Αλληλεγγύης) έχει κυκλοφορήσει 14 τεύχη του θεωρητικού περιοδικού “Red and Black Revolution” (“Κόκκινη και Μαύρη Επανάσταση”) ως μια προσπάθεια του να σπάσει αυτός ο κύκλος και να αναπτυχθεί μια σύγχρονη αναρχική θεώρηση του κόσμου στον οποίο ζούμε. Πουλιόταν σε αναρχικές εκθέσεις βιβλίου στο Δουβλίνο και το Λονδίνο, αλλά, από την άλλη, αντιμετωπίσαμε τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι μη εμπορικές εκδόσεις, ειδικά με το κλείσιμο των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων και την αύξηση της χρήσης του ίντερνετ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις του περιοδικού να μειωθούν ενώ την ίδια στιγμή η ηλεκτρονική του ανάγνωση ανέβηκε κατακόρυφα. Και καθώς εκδίδουμε υλικό για να διαβάζεται και όχι μόνο για να πωλείται, αγκαλιάσαμε θερμά την διανομή του μέσω του ίντερνετ παρά το ότι γνωρίζαμε οι πωλήσεις μειώθηκαν δραματικά.
Το Συνέδριο του WSM του περασμένου Φθινοπώρου συμπέρανε ότι η παραγωγή υλικού με βάση τις πωλήσεις του περιοδικού μας τελείωσε. Θέλαμε ακόμα να επιφέρουμε σημαντικές αλλαγές στη μορφή και τη χρήση αυτών που εκδίδουμε και να ανακαλύψουμε νέες μεθόδους διανομής. Έτσι, αποφασίσαμε να “σκοτώσουμε” το “Red and Black Revolution” και να αρχίσουμε την έκδοση ενός νέου περιοδικού του “Ideas and Action” που θα διανέμεται δωρεάν σε όλα τα μεγάλα “κέντρα” δραστηριοτήτων και ζύμωσης του κινήματος στην Ιρλανδία και τη Βρετανία. Επίσης αναζητούμε μεθόδους διανομής και ηλεκτρονικά και με τον παραδοσιακό τρόπο οπουδήποτε αλλού στον κόσμο με έμφαση στις χώρες όπου η αγγλική είναι η κύρια ομιλούμενη γλώσσα.

Το αρχικό μας τιράζ θα είναι 5.000 φύλλα και αναμένουμε ότι η ηλεκτρονική του ανάγνωση θα είναι τόσο επιτυχής όσο και αυτή του “Red and Black Revolution”, άρθρα του οποίου έφτασαν να διαβάζονται από 100.000 άτομα.

Με το νέο αυτό περιοδικό, στοχεύουμε να καταγράψουμε τους σύγχρονους αγώνες που δείχνουν πώς θα διαμορφώνονται τα μελλοντικά κινήματα. Θέλουμε, επίσης, να ασχοληθούμε με παραδόσεις διαφορετικές από τις δικές μας ώστε να αναπτύξουμε μια συνεκτική και σύγχρονη αναρχική ανάλυση που να θωρακίζει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτά που έχει να προσφέρει το κίνημα.

Με όλα αυτά κατά νου, η εκδοτική ομάδα είναι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενεί άρθρα και μη μελών της οργάνωσής μας ώστε να αναπτυχθεί η αναρχική πολιτική μας διαμέσου σχέσεων με συνταξιδιώτες στον αγώνα κατά του καπιτλισμού.

Έτσι, εάν έχετε την οποιαδήποτε πρόταση για άρθρα ή κριτικές βιβλίων που παραμένουν αδημοσίευτες στείλτε τις στη διεύθυνση ideasandaction@gmail.com

Η επίδραση της καλής πολιτικής φιλοογίας είναι πολύ πιο σπουδαία όταν ο κόσμος συζητά και ανταλάσσει τις αντιδράσεις του πάνω σε ό,τι διαβάζει. ¨Ενας από τους πρωταρχικούς στόχους του “Ideas and Action” είναι να δημιουργήσει διάλογο και δράση ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα υπάρχοντα δίκτυα του κινήματος. Η ελεύθερη διανομή του α βοηθήσει σε αυτό, αλλά όμως θα χρειαστούμε και βοήθεια.

Η εκδοτική ομάδα του περιοδικού αναζητά οργανώσεις και άτομα να έρθουν σε επαφή μαζί μας εάν ενδιαφέρονται να διανέμουν το περιοδικό. Μπορείτε να αφήνετε τεύχη στο τοπικό σας κοινωνικό κέντρο ή αίθουσα συνδικάτου; Ενδιαφέρεστε εσείς και οι φίλοι σας να διαβάζετε και να σηζητάτε για πολιτικά κείμενα μαζί;

Ενώ το πρώτο τεύχος μάλλον θα εμφανιστεί κατά το καλοκαίρι του 2009, καλούμε επίσης πιθανούς διανεμητές εδώ και στο εξωτερικό να οργανώνουν εκδηλώσεις παρουσίασης με την έκδοση του κάθε τεύχους. Με τον τρόπο αυτό ελπίζουμε κάθε τεύχος να αποτελέσει ένα εργαλείο συλλογικής πολιτικής ανάπτυξης όχι μόνο για την εκδοτική ομάδα, αλλά και για ένα μεγάλο δίκτυο ατόμων και οργανώσεων.

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε διανεμητής του νέου μας περιοδικού ελάτε σε επαφή μαζί μας στη διεύθυνση ideasandaction@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.wsm.ie/rbr

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 1 Φλεβάρη 2009.

Related Link: http://www.wsm.ie/rbr

This page has not been translated into العربية yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]