user preferences

Ενάντια στο φασιστικό φεστιβάλ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Νέα author Thursday September 01, 2005 11:17author by Dmitri - Anarkismoauthor email outetheos at yahoo dot com dot au Report this post to the editors

Να αποτραπεί η συνάθροιση

Στις 16-18 Σεπτεμβρίου στο Δάσος του Καϊάφα στο νομό Ηλείας, 30 χλμ. από την πόλη του Πύργου, θα γίνει το περιβόητο φεστιβάλ των νεοναζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16-18 Σεπτεμβρίου στο Δάσος του Καϊάφα στο νομό Ηλείας, 30 χλμ. από την πόλη του Πύργου, θα γίνει το περιβόητο φεστιβάλ των νεοναζί, το οποίο επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί στον Μελιγαλά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο φεστιβάλ αυτό θα συμμετέχουν «άτομα» από Ισπανία – Ιταλία – Αγγλία – Γερμανία και Ελλάδα, αλλά είναι σίγουρο ότι οι έλληνες φασίστες έχουν καλέσει και θα συμμετάσχουν οργανώσεις όπως «NPD» (Γερμανία), «Forza Nuove» (Ιταλία), «La Fallange» (Ισπανία) και άλλες.

Θα γίνουν, επίσης, συναυλίες στο πλαίσιο του «Hatewave Festival 2005» («Φεστιβάλ του Μίσους»).

Ήδη άρχισαν να κινητοποιούνται αναρχικές ομάδες, αριστερές οργανώσεις, τοπικοί και άλλοι φορείς. Υπάρχουν προτάσεις και σκάψεις να διοργανωθεί εβδομάδα εκδηλώσεων στην Κυπαρισσία και στον Μελιγαλά στο διάστημα 11-18 Σεπτεμβρίου με στόχο να αποτραπεί η πραγματοποίηση της νεοναζιστικής φιέστας.

Τον περασμένο Μάιο προκάλεσαν το λαό της Πελοποννήσου με τη βάναυση και απρόκλητη επίθεση στην Τρίπολη σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Μπακάλη, όταν οκτώ άτομα του επιτέθηκαν και τον έστειλαν βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο. Εξήντα χρόνια μετά τη θηριωδία του ναζισμού σε μια χώρα που έχει ζήσει στο πετσί της τι εστί φασισμός είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται να γίνονται τέτοιου είδους συγκεντρώσεις υμνητών του Χίτλερ και του ολοκαυτώματος.

Δεκαετίες τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ανοχή των κοινοβουλευτικών κομμάτων επιτρέπουν - σε αντίθεση με όλα τα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη - τη νόμιμη δράση μιας ανοιχτά χιτλερικής οργάνωσης, όπως είναι η «Χρυσή Αυγή». Έτσι, οι κρατικές αρχές αρνούνται μέχρι σήμερα να απαγορεύσουν τη συγκέντρωση.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς θεωρούν ότι δεν μπορεί να παρέμβει κανείς απαγορευτικά, ενώ και άλλες πλευρές εκφράζουν φόβους ότι μια τέτοια απαγόρευση θα ανοίξει το δρόμο και την όρεξη για μελλοντικές απαγορεύσεις σε πολιτικές δραστηριότητες άλλων, που δεν θα είναι αρεστές στην όποια εξουσία.

Παρ’ όλα αυτά, το βασικό μας μέλημα είναι να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση του όχι μόνο στο νομό Ηλείας, αλλά και οπουδήποτε αλλού. Να αναπτυχθεί ένα δίκτυο πληροφόρησης και δράσης ώστε να αποτραπεί η φασιστική συνάθροιση και φιέστα.

Πριν 2 περίπου μήνες, δημοσιεύτηκε εδώ στο ελληνόγλωσσο τμήμα του Anarskismo και σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αναρχικών Δυτικής Ελλάδας (τώρα Ομοσπονδίας Αναρχικών Ελλάδας).

* Για τη συγγραφή αυτού του κειμένου χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από διάφορα άρθρα και ανακοινώσεις στο αθηναϊκό Indymedia και την σελίδα του Πολιτικού Καφενείου. Θα καταβληθεί προσπάθεια να καλυφθεί το όλο ζήτημα μέσα από το ελληνόγλωσσο Anarkismo.

author by ORA MIDENpublication date Fri Sep 02, 2005 08:26author address author phone Report this post to the editors

Τα τελευταία νέα αναφέρουν πως οί φασίστες προσανάτολιζονται ώστε να μεταφέρουν και πάλλι σε άλλη περιοχή του φεστιβάλ τους.
Επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβολής του για μία εβδομάδα.

Τα αστίκα Μ.Μ.Ε. όπως μετέδωσαν σήμερα,αναφέρουν ότι το φεστιβάλ θα γίνει στη Στυλίδα αντί για τον Μελιγαλά - ύστερα από τις αντιδράσεις των φορέων, της Μεσσηνίας, και της Ηλείας.Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν επιλέξει γνωστό κάμπινγκ στην περιοχή της Στυλίδας, στο οποίο τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιούν τις συναντήσεις τους. Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό, οι νεοφασίστες θα πραγματοποιήσουν το φεστιβάλ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 18 του μηνός θα επιχειρήσουν να μεταβούν στον Μελιγαλά προκειμένου να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Πηγάδα.

Ήδη εκπρόσωποι των φασιστών στη Φθιώτιδα έχουν έρθει σε επαφή με επαγγελματίες της Λαμίας, προκειμένου να προμηθευθούν με υλικά για τις εκδηλώσεις. Οι διοργανωτές εξετάζουν και το ενδεχόμενο μικρής αναβολής του φεστιβάλ για μία εβδομάδα. Στη Στυλίδα τα τρία τελευταία χρόνια οι νεοφασίστες διοργανώνουν τις συναντήσεις τους, ενώ πέρυσι μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν διαδηλώσει στους δρόμους της Λαμίας. H επιστροφή στον χώρο όπου οι νεοναζί διοργανώνουν τις εκδηλώσεις τους έχει αποφασισθεί ύστερα από τις αντιδράσεις των φορέων της Πελοποννήσου αλλά και επειδή ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιωτικός και δύσκολα μπορεί να απαγορευθεί η προσέλευση ομοϊδεατών τους. Επιπλέον, τα προηγούμενα χρόνια οι αντιδράσεις ήταν «χλιαρές».

Πάντως για κάθε ενδεχόμενο οι φορείς της Μεσσηνίας παρακολουθούν τις εξελίξεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, ακόμη και στην περίπτωση που οι νεοναζί επιχειρήσουν να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Μελιγαλά.

Θυμίζουμε ότι στό νεοναζιστίκο φεστιβάλ μίσους έχουν δηλώσει συμμετοχή οι νεοναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις,το NPD (Γερμανία), η FORZA NUOVA(Ιταλία), η ισπανική ΦΑΛΑΓΓΑ και η ελληνική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Το φεστιβάλ του μίσους ή όπως ονομάζεται από τους διοργανωτές του HATEWAVE FESTIVAL προβλέπει συνέδριο στις 17/9 με την παρουσία της ηγεσίας των 4 νεοφασιστικών οργανώσεων, HATEWAVE FESTIVAL στις 16-17/9 με 4 νεοναζιστικά συγκροτήματα από Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα και συμμετοχή στο μνημόσυνο στην Πηγάδα του Μελιγαλά στις 18/9. Δηλώνουν πως αναμένουν 1000 άτομα από 8 χώρες της Ευρώπης.
_________________________________________
Κάλεσμα της οργάνωσης "ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – YRE"
Καλούμε σε πανελλαδική συμμετοχή στην συγκέντρωση των φορέων της Μεσσηνίας την Πέμπτη 15/9.Νομίζουμε όμως πως πέρα από το 4ήμερο δράσης που έχει αποφασιστεί χρειάζεται να προχωρήσουμε στον αποκλεισμό των εθνικών δρόμων που οδηγούν στον τόπο της κατασκήνωσής τους σε Μεσσηνία ή Ηλεία στις 16 και 17/9. Αν τελικά η κατασκήνωσή τους μεταφερθεί στην Στυλίδα (ενδεχόμενα στο κάμπινγκ INTERSTATION) προτείνουμε ανάλογες κινητοποιήσεις σε Λαμία και Στυλίδα και αποκλεισμό του κάμπινγκ στο ύψος της εθνικής οδού

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αναβίωση των χιτλερικών ιδεών και της σβάστικας 60 χρόνια μετά την συντριβή του φασισμού σε μια χώρα που έδωσε 300.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες στον αγώνα ενάντια στα στρατεύματα του Χίτλερ που τόσο θαυμάζουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ μίσους.

ΑΘΗΝΑ 1.9.05
http://athens.indymedia.org/display.php?articleId=3382

author by εθνικιστήςpublication date Mon Feb 13, 2006 04:03author address author phone Report this post to the editors

πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!πουτάνας γιοί αριστεροί!ΛΑΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!

author by ΜΕΤΡΟpublication date Mon Dec 22, 2008 02:50author address author phone Report this post to the editors

Το ίδιο φασίστες είστε και οι δύο και αναρχικοί και χρυσαυγήτες....ρατσιστές και οι δύο.οι μεν με τους αλλοδαπούς και οι δε με τους έλληνες που έχουν εθνική συνείδηση....οταν γενικέυεις μια πράξη ένος συγκεκριμένου ατόμου και την προσδιορίζεις ως γενικότερη συμπεριφορά ενος αλλοδαπού η ενος αστυνομικού...είσαι ρατσιστής...

 
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]