user preferences

Εναντια στη φασιστικη μαζωξη.

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αντιφασισμός | Νέα author Thursday September 15, 2005 07:23author by ORA MIDEN Report this post to the editors

Latest news

Από τις 16 εώς τις 18 Σεπτεμβρίου η φασιστική συμμορία της "χρυσής αυγής" μαζί με ευρωπαίους ομοιδεατες της σχεδιάζουν κάμπινγκ.

Αρχικά σχεδίαζαν να το πραγματοποιήσουν στον Μελιγαλά και μετά στο δάσος του Καϊάφα. Και στις δυο περιοχές, οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώθηκαν, οπότε προσανατολίστηκαν σε προσφιλές τους κάμπινγκ στη Στυλίδα, όπου μαζεύονται τα 3 τελευταία χρονιά. Υπό το βάρος των αντιδράσεων ψάχνουν και πάλι για χώρο. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάμπινγκ στον Αγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας (165ο χιλιόμετρο Αθηνών-Θεσσαλονίκης). Επιμένουν πως όπου και αν γίνει το κάμιπινγκ τους, θα πάνε στο μνημόσυνο στο Μελιγαλά.

Οι φασίστες κινούνται με συνομωτικούς τρόπους που γνωρίζουν καλα.Επειδή το κρυφτούλι συνεχίζεται, τίποτε δεν είναι σίγουρο.Θα υπάρξει συνεχής ενημέρωση, για τον τόπο της φασιστο-σύναξης...

Σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων :

* 15/9 συγκέντρωση και συνέντευξη τύπου έξω από το κάμπινγκ “interstation”
* 15/9 στην Καλαματα συναυλία και στην Πάτρα πορεία
* 16/9 ολοήμερη συγκέντρωση και περικύκλωση του κάμπινγκ sε περίπτωση που δεν αποτραπεί το κάμπινγκ λεωφορεία : *
* 17/9 στην Καλαμάτα πορεία

* Την Δευτέρα 12/9 έγινε συνέντευξη τύπου για το θέμα

Ενω Λεωφορεία από Θεσσαλονίκη προς Λαμία για να σταματηθεί η σύναξη μίσους των φασιστών βαζει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Αναχώρηση ώρα 12:00 μμ

Συμμετοχές στα τηλέφωνα 6945832558 & 2310 261290

οπως και η ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΘΗΝΑΣ)
Λεωφορεία από Αθήνα. Αναχώρηση ώρα 1:00 μμ. Συμμετοχές στο τηλέφωνο 6938332603

Καποιοι αμετανοητοι νοσταλγοι του φασισμου και του εμφυλιου δεν το βαζουν κατω.
Ένταση προκλήθηκε πριν απο μερικες ωραες κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας με αφορμή την συζήτηση ψηφίσματος κατά του φεστιβάλ του μίσους των νεοναζί που προγραμματίζεται στην περιοχή. Η πλειοψηφία δεν συμφώνησε με το ψήφισμα με αποτέλεσμα να εισέλθουν στην αίθουσα φιλειρηνικές οργανώσεις με επικεφαλείς τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Φθιώτιδας παρουσία και αστυνομικών οργάνων και να ακολουθήσει έντονος διάλογος που οδήγησε στη αποχώρηση της παράταξης του κ. Ντελή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κώστα Σταυρογιάννη και του αντιδημάρχου Γιώργου Κοτσάνου επειδή δεν του δόθηκε ο λόγος επί προσωπικού.

Στο δημοτικό συμβούλιο την πλειοψηφία έχει η Νέα Δημοκρατία με δήμαρχο τον ρατσιστή Γιώργο Κοτρωνιά. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 είχε προσφύγει στα δικαστήρια για να μην ψηφίσουν οι αθίγγανοι.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει ότι σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη θα ανακοινώσει το σημείο των εκδηλώσεων χωρίς να αποκλείει κάποια από τις περιοχές της Φθιώτιδας.

Πληροφορίες από τους οργανωτές σημειώνουν ότι θα φτάσουν οπωσδήποτε στις Θερμοπύλες χωρίς να αποκαλύπτουν και το σημείο της κατασκήνωσης. Μάλιστα, σαν τελευταία εκδοχή, εναλλακτική του κάμπινγκ της Στυλίδας, δείχνει να είναι άλλο κάμπινγκ στον Άγ. Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Επίσης την Τρίτη 13/9 "παραδόθηκε" στις δικαστικές αρχές ο χρυσαυγίτης "Περίανδρος", (κατά κόσμον Αντώνης Ανδρουτσόπουλος) ο οποίος είχε πρωτοστατήσει σαν υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής σε αμέτρητες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και πολιτικοποιημένους νέους. Είχε καταδικαστεί ερήμην σε 4 χρόνια φυλακή για επίθεση στον σ. Κουσουρή. Διεύφευγε της σύλληψης για 7 ολόκληρα χρόνια!!! Μεταφέρθηκε στις φυλακές Άμφισσας, όπου απολαμβάνει ιδιαίτερες συνθήκες κράτησης.

Ο «Περίανδρος» καταζητούνταν με ένταλμα σύλληψης από τις 16/6/1998, όταν επιτέθηκε με άλλους ομοϊδεάτες του, ξυλοκοπώντας και τραυματίζοντας σοβαρά τον φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή και δυο ακόμα νέους, σε αναψυκτήριο απέναντι από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Πολλοί είχαμε πεί ότι ο "Περίανδρος" θα παραδινόταν αν οι συνθήκες ήταν ευνοικές γι αυτόν. Να που σήμερα, με μια δεξιά κυβέρνηση που δείχνει ανοχή στους νεοναζί, ο "Περίανδρος" θεώρησε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδοθεί και να πέσει στα μαλακά. Ξανά στο προσκήνιο οι ευθύνες όσων δεν ανέχονται το φασισμό να σηκώνει κεφάλι, να μην επιτρέψουν στο φασιστοειδές να βγεί "λάδι". Σε κάθε δίκη πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ/ΕΣ εκεί!

Αντιγραφη/συραφη απο διαφορα δημοσιευματα του
Athens indymedia .org
http://athens.indymedia.org

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]