user preferences

Harold H Thompson

category Ιρλανδία / Μεγάλη Βρετανία | Αναρχικό κίνημα | Νέα author Thursday July 09, 2009 23:32author by Sean Matthews - (WSM, ως άτομο) Report this post to the editors

ένας αναρχικός επαναστάτης

Ο θάνατος του φυλακισμένου Αμερικανού αναρχικού Harold H Thompson τον Οκτώβρη που μας πέρασε ήταν το τέλος ενός επαναστάτη, ενός μαχητή των ελευθεριακών ιδεών, που παρέμεινε ανυπότακτος μπροστά σε μια κοινωνία βασισμένη στην εξουσία και την εκμετάλευση.
Harold H Thompson 1942-2008
Harold H Thompson 1942-2008


Ο Harold έζησε μια πολύ έντονη ζωή, πολιτικοποιημένος από το πόλεμο του Βιετνάμ σύντομα βρέθηκε να έχει γίνει πρωτοσέλιδο του χώρου λόγω της φυλάκισής του.

Καθόλου φοβισμένος από το Αμερικανικό Γκουλάγκ όπως συχνά ονόμαζε τη φυλακή μέσα από την οποία έγραφε, ο Harold παρέμεινε πιστός στην επανάσταση.

Εναντιωνόμενος στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και κακοποίησης μέσα στη φυλακή, και στις συχνές επιθέσεις από νεοναζί, ο Harold ανέπτυξε σχέσεις αλλυλεγγύης με υποστηρικτές του έξω από τη φυλακή διαμέσου των γραμμάτων που έγραφε.

Είμουν κι εγώ ένας από τους πολλούς που έγραφαν γράμματα στον Harold και προσπαθώ να μεταδώσω το μύνημά του. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω να πεταχτεί η τέφρα του στην Ιρλανδία. Ως Ιρλανδοαμερικανός πρώτης γεννιάς, ο Harold ήταν επηρεασμένος από τον Ιρλανδικό Δημοκρατισμό και τους τοπικούς αγώνες εδώ.

Με τα λόγια του Harold H Thompson από ένα από τα γράμματά του:

«Κάποια μέρα η ίδια η γη θα σταματήσει τις κολλεκτιβιστικές εκμεταλευτικές ιδεολογίες που μας ελέγχουν, το καπιταλισμό και το κομμουνισμό, και θα τις πετάξει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πρέπει να ζήσουμε και να δουλέψουμε για εκείνη την ημέρα που η πολιτική μας θα γίνει ο ήλιος.»

Όπως ο Harold συνήθιζε να τελειώνει κάθε γράμμα του, «Ποτέ δεν θα μας πιάσουν όλους! Έχουμε ένα ολόκληρο κόσμο να κερδίσουμε!»

Παρακαλώ κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο παρακάτω για να πάτε στον ιστοχώρο υποστηρικτών του Harold. Μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα γραπτά του, να δείτε το μνημόσυνο και ειδήσεις από τη κηδεία του.

http://www.haroldhthompson.uwclub.net/

Γράμματα:

http://www.indymedia.ie/article/89185

http://www.indymedia.ie/article/86107

Related Link: http://www.anarkismo.net/article/13652
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]