user preferences

Recent articles by Εφημεριδα δρομου Απατρις
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Διάφορα

Δεξιά στροφή &#... May 22 23 by Δήμος Βοσινάκης

Appel anarchiste international à la solidarité: Tremblement de terre e... Feb 19 23 by International anarchist organisations

Διεθνές αναρ ... Feb 18 23 by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις

Η σιωπή δε μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday July 12, 2009 21:11author by Εφημεριδα δρομου Απατρις Report this post to the editors

Αλληλεγγύη στο Athens indymedia

κειμενο αλληλεγγυης στο Athens indymedia και σε ολα τα μεσα αντιπληροφορησης. Η σιωπή δε μπορεί να αλλάξει τον κόσμο-Αλληλεγγύη στα μέσα αντιπληροφόρησης

« Το ανθρώπινο είδος δεν αντέχει πάρα πολλή πραγματικότητα»
(Τόμας Έλιοτ τέσσερα κουαρτέτα)

Η στοχευμένη επίθεση και αξίωση φίμωσης από τον ιδιωτικό εμπορικό γερμανικών συμφερόντων) ΟΤΕ εναντίον του Athens indymedia.org, πέρα από υποκριτική είναι φανερά κατευθυνόμενη από τη κρατική εξουσία και το ακροδεξιό, φασιστικό παρακράτος. Και ο πιο αδαείς χρήστης του διαδιχτύου γνωρίζει ότι το Athens indymedia δεν έχει καμιά σχέση με εμπορικούς σκοπούς ενώ η χρήση που ο ίδιος ο οργανισμός επικαλείται ( για ακαδημαϊκούς σκοπούς )στην ουσία δεν καταστρατηγείται γιατί βασική αρχή της ακαδημαϊκής γνώσης είναι η ελευθερία του λόγου και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών όπως αυτή τη δίδαξαν ακαδημαϊκοί δάσκαλοι από την εποχή του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

Η υποκριτική και κυβερνητικά κατευθυνόμενη αξίωση του ΟΤΕ δεν έχει καμία βάση και για το λόγο ότι στους σέρβερς του Ε.Μ.Π. εκτός της ακαδημαϊκής ερευνητικής κοινότητας φιλοξενούνται ιστοσελίδες όπως και φόρουμ όλων των πολιτικών φοιτητικών παρατάξεων,(ανάμεσα τους φυσικά και της κυβερνητικής ΔΑΠ) οι οποίες έχουν σαφή πολιτικό λόγο και βάση των λεγόμενων του ΟΤΕ ούτε αυτές έχουν σχέση με ερευνητικούς σκοπούς. Η αναφορά μας σε αυτές δεν έχει σκοπό να ζητήσει την οποιαδήποτε λογοκρισία τους, κάθε άλλο, αλλά να αναδείξει την εξουσιαστική ντιρεκτίβα του πρώην δημόσιου οργανισμού που σαν άλλος μονάρχης των ελληνικών τηλεπικοινωνιών αποφασίζει και διατάζει. Το ζήτημα δεν είναι αν κινδυνεύει η όχι το indymedia, το οποίο δεν κινδυνεύει από ένα πιθανό αποκλεισμό από τους σέρβερς του Ε.Μ.Π. γιατί πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Το ζήτημα είναι ότι με φασιστικές μεθόδους όπως αυτή κινδυνεύουμε σαν κοινωνία να αρχίσουμε να «μετράμε τα λόγια» μας, και να προσέχουμε τι λέμε ώστε αν η κριτική μας θίγει την εξουσία των λίγων και ισχυρών να κινδυνεύουμε με απρόβλεπτες συνέπειες για την ατομική μας ελευθερία. Εξάλλου αυτός είναι και ο αληθινός σκοπός της πρόσφατης γνωμοδότησης Σανιδά για τα blogs και τις ιστοσελίδες σχολιασμού, βουλώστε το και σκύψτε το κεφάλι αλλιώς ο νόμος καραδοκεί.

Δεν τρομάζουμε λοιπόν από μια απόπειρα φίμωσης ενός μέσου, αν κάτι μας θέτει σε συναγερμό είναι η διαρκείς επίθεση που δεχόμαστε σαν κοινωνία κάθε μέρα. Μια διαρκή επίθεση περιστολής των δικαιωμάτων μας και καταστολής σε ατομικό (κάμερες, λήψη DNA,κλπ) και συλλογικό επίπεδο. Οσο αφορά τα ΜΜΕ που έχουν ασχοληθεί τόσες μέρες με το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν είδαμε να δείχνουν την ανάλογη "ευαισθησία" (εκτός της αστικής Ελευθεροτυπίας) όταν στη πρόσφατη ειρηνική αντιρατσιστική πορεία που είχαν καλέσει αναρχικές συλλογικότητες , οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κάτω από το «μανδύα» της "επιτροπής πολιτών" Αγ. Παντελεήμονα που με τόση στοργή έχει σκεπάσει το ΛΑΟΣ και η κυβέρνηση (επίσκεψη Μαρκογιαννάκη σε αυτούς ) επιτέθηκαν μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ και χέρι χέρι με τα μαντρόσκυλα της ΕΛ.ΑΣ. εκτόξευσαν μολότοφ στους διαδηλωτές . Για το γεγονός αυτό, κανένας εισαγγελέας δε διέταξε έρευνα, ούτε κανένας υπουργός η αρχηγός της αστυνομίας ΕΔΕ.

Στην αντίθετη περίπτωση δε, ο μοναδικός προφυλακισμένος της εξέγερσης του Δεκέμβρη Θ. Ηλιόπουλος ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στα κολαστήρια της ελληνικής δημοκρατίας με μοναδική στημένη μαρτύρια κατηγορίας ενός αστυνομικού (ενώ δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες τον αθωώνουν), κατεβαίνει σε απεργία πείνας λόγο του ότι η αίτηση του για την απελευθέρωση του δεν έγινε δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο με το σκεπτικό ότι παραμένει επικίνδυνος για τη δημοκρατία. Δυστυχώς ο άτυχος σύντροφος δεν είναι ούτε μέλος οργανωμένης ποινικής ομάδας μαφιόζων εγκληματιών, ούτε πολίτικος συνεργάτης του διευθυντηρίου της εν Ελλάδι Ζίμενς. Από την απαρχή της δημιουργίας του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους βιώνουμε τη πιο ιδιόμορφη μορφή καπιταλισμού.

Ένας γραφειοκρατικός καπιταλισμός που περισσότερο θυμίζει Βυζαντινή και μωαμεθανή φεουδαρχία. Σίγουρα δεν θυμίζει δυτική κοινωνία και ακόμη πιο πολύ δεν αποτελεί τη συνέχεια της αρχαιοελληνικής σκέψης και δημοκρατίας όπως θέλουν να ονειρεύονται οι σύγχρονοι φασίστες που ζουν ανάμεσα μας. Σε αυτό τον τόπο επικρατούν οι επιχειρηματικές κάστες, οι πολιτικές οικογένειες, οι ρασοφόροι που θεωρούν κάθε χωράφι, βουνό και δάσος τσιφλίκι τους κληρονομημένο από τη παναγία, οι μεγαλοδικηγόροι, οι λογιστές, οι χειραγωγοί μεγαλοδημοσιογράφοι. Όλος αυτός ο συφερτός και τα πραγματικά αφεντικά τους, οι οικονομικοί παράγοντες ενοχλούνται σφόδρα από κάθε απόπειρα κριτικής και αποκάλυψης των πράξεων τους.

Αυτός όμως είναι ένας από τους ο σκοπούς της αντιπληροφόρησης και δε πρόκειται να μας βουλώσουν το στόμα έτσι εύκολα και κυρίως χωρίς κανένα κόστος και τίμημα για αυτούς.

Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζουν ελεύθεροι και να διαχειρίζονται τις ζωές τους, χωρίς αφέντες, προστάτες και ανθρωποφύλακες, τόσο οι φωνές τους θα ακούγονται όλο και δυνατότερα , όλο και πιο πολύ μέχρι να πέσουν τα τείχη της εξουσιαστικής τους Ιεριχούς. Και αν μας κλέψουν τις φωνές πάντα θα υπάρχουν οι λέξεις. Αλληλεγγύη στο Athens indymedia οι φωνές μας δεν φυλακίζονται, ο λόγος μας δεν καταστέλλεται.

Εφημερίδα δρόμου Άπατρις

Ηράκλειο Κρήτης

Related Link: http://apatris.info

This page has not been translated into Dansk yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]