user preferences

New Events

Italië / Zwitserland

no event posted in the last week

Ierland: Rassenhaat aanvallen in Belfast

category italië / zwitserland | migratie / racisme | news report author Saturday July 25, 2009 15:17author by J. Carax - Workers Solidarity Movement Report this post to the editors

Anarchistisch blad Workers Solidarity #110

Op dit moment hebben slechts 14 van de 115 Roemenen die eerder deze maand werden aangevallen bij racistische aanvallen in Belfast besloten in het land te blijven. De rest keert terug naar huis.
racist_attacks.jpg


Rassenhaat aanvallen in Belfast


Op dit moment hebben slechts 14 van de 115 Roemenen die eerder deze maand werden aangevallen bij racistische aanvallen in Belfast besloten in het land te blijven. De rest keert terug naar huis.

De 22 gezinnen hadden hun toevlucht gezocht in een kerk hal en een toen tijdelijk onderkomen in leegstaande studenten huizen, nadat ze uit hun woningen werden verdreven in een voortdurende en gecoördineerde week-lange haat campagne.

Op een moment verzamelden zich tot twintig mensen buiten hun huizen, waarbij ze racistische leuzen riepen, ruiten ingooiden en auto's vernielden. Een Roemeens gezin werd met een pistool bedreigd (onbekend is of dit een echt pistool of namaak was), terwijl een ander gezin een pamflet met citaten uit Hitler?s Mein Kampf in de brievenbus kreeg.

Een actie waartoe door lokale bewoners was opgeroepen om de gezinnen te steunen werd door jongeren die flessen gooiden en nazi gebaren maakten aangevallen. Een van de organisatoren van deze demonstratie, Paddy Meehan, is sindsdien met de dood bedreigd. Twee jongens, leeftijd 15 en 16, zijn in de rechtbank verschenen, waarbij ze zijn beschuldigd van "provocerend gedrag" bij de anti-racistische actie. Bij een aparte zitting van de rechtbank werd Shane Murphy (21) in voorarrest gehouden, waarbij hij werd beschuldigd van het uit hun huizen intimideren van de Roemeense gezinnen.

Aan de andere kant van de stad werden graven in Milltown Cemetery bespoten met graffiti, ter ondersteuning van de neo-nazi groep Combat 18. De daders kozen het monument uit dat was gewijd aan Ierse republikeinen die tijdens de Spaanse burgeroorlog aan de anti-fascistische kant vochten.

In County Tyrone werd een Pools gezin, waaronder een vier jaar oude jongen, ook gedwongen hun huis te verlaten nadat hun huis en auto werden vernield. Een gezin uit Litouwen dat in de buurt woonde werd ook aangevallen. De opleving in georganiseerde racistische activiteit in Noord Ierland zou voor iedereen een zorg moeten zijn.

Geloofd wordt dat degenen die betrokken zijn bij deze aanvallen politiek gedesillusioneerde mannelijke tieners zijn uit arbeidersklasse loyalistische gebieden, ideologisch gesteund door oudere, ervaren loyalisten met mogelijke banden met een van de vele kleine groepen van blanke nationalisten die hier werken. Deze omvatten de British National Party (BNP), de British People's Party (BPP) en de White Nationalist Party (WNP).

Het is de eerste keer dat Ierland een economische recessie mee maakt met een omvangrijke migranten bevolking. We moeten racistische ideeën uitdagen en ons in onze gemeenschappen, op onze scholen en werkplekken keren tegen fascisten. Zo niet, dan zullen incidenten zoals deze regelmatig voor gaan komen.


De Workers Solidarity Movement is een anarchistisch communistische groep uit Ierland. Het is betrokken bij vormen van strijd op de werkplek en sociale strijd.

[Vertaling door a-infos-nl]

Related Link: http://www.wsm.ie
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]