user preferences

New Events

Βαλκανικές Χώρες

no event posted in the last week

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβου

category Βαλκανικές Χώρες | Καταστολή / Φυλακές | Νέα author Sunday September 06, 2009 14:58author by ASI Solid@rity - ASI Solid@rity blog Report this post to the editors

για τις συλλήψεις των μελών της

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2009 το δικαστήριο District Court στο Βελιγράδι αποφάσισε οτι τα συλληφθένα μέλη της ASI θα κρατηθούν για τριάντα ημέρες σε κράτηση. Οι σύντροφοί μας κατηγορούνται για μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας για τις συλλήψεις των μελών της

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2009 το δικαστήριο District Court στο Βελιγράδι αποφάσισε οτι τα συλληφθένα μέλη της ASI θα κρατηθούν για τριάντα ημέρες σε κράτηση. Οι σύντροφοί μας κατηγορούνται για μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.

Η Ενωτική Συνομοσπονδία Αναρχο-συνδικαλιστική Πρωτοβουλία (Union Confederation Anarcho-syndicalist Initiative) έμαθε σχετικά με την επίθεση στην Ελληνική πρεσβεία, και σχετικά με την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για αυτή τη πράξη, από τα μέσα ενημέρωσης.

Χρησιμοποιούμε αυτή την ευκαιρία για να θυμείσουμε στο κοινό ακόμη μια φορά πως αυτές οι μέθοδοι ατομικού πολιτικού αγώνα δεν είναι οι μέθοδοι του αναρχο-συνδικαλισμού, ακριβώς το αντίθετο διακυρήσουμε τις πολιτικές μας θέσεις δημοσίως και μέσα από την εργασία μας προσπαθούμε να φέρουμε τις μάζες στο συνδικαλιστικό κίνημα και όλες τις ελευθεριακές και προοδευτικές οργανώσεις.

Θέλωντας κτηνωδώς να καταστείλει τους αυστηρούς κριτές του, το κράτος μέσω του μηχανισμού του καταστολής δρα με μπανάλ λογική και καθορίζει ως υπόπτους αυτούς που ξεκάθαρα έχουν μιλήσει για τα ελευθεριακά τους πιστεύω, και με τη φυλάκισή τους τελειώνει την υπόθεση και δίνει μια ψεύτικη εικόνα της ικανότητάς του στο κοινό.

Αδίστακτες πράξεις των οργάνων ενός καθεστώτος μπορούν να παρατηρηθούν από τις πρώτες στιγμές της σύλληψης, παράνομες έρευνες στα διαμερίσματά τους, εκφοβισμοί των οικογενειών τους μέχρι και ακραίες κατηγορίες διεθνούς τρομοκρατίας.

Έχοντας σα δεδομένο πως δεν υποστηρίζουμε τις πράξεις της τώρα διάσημης αναρχικής ομάδας Μαύρος Ηλίας (Crni Ilija, Black Iliya) ακόμη δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτό που συνέβει ως διεθνή τρομοκρατία, επειδή η τρομοκρατία, από τον ορισμό της, απαιτεί απειλές στις ζωές πολιτών, ενώ σε αυτή τη περίπτωση κανένας δεν έπαθε τίποτε και μόνο συμβολική υλική ζημιά έγινε.

Είναι ολοφάνερο πως αυτή η παραγμένη από το κράτος κωμωδία είναι απλά ένας τρόπος εμφοβισμού όλων όσων αποφασίζουν να καταδείξουν την αδικία και την απελπισία της συμερινής κοινωνίας.

Σε καιρούς γενικού κοινωνικού μουδιάσματος τα άτομα φτάνουν για τις πιο απίστευτες, μερικές φορές ακόμη και αυτο-καταστροφικές, πράξεις για να σπάσουν τη σιωπή των μέσων ενημέρωσης και να βάλουν την υπόθεσή τους στο κέντρο της προσοχής ας θυμηθούμε τους εργαζόμενους που έκοψαν και έφαγαν τα ίδια τους τα δάχτυλα, ή, για παράδειγμα, τον άτυχο, λυπημένο άνδρα που απείλησε να ενεργοποιήσει μια χειροβομβίδα στο κτίριο της Προεδρίας της Σερβίας δηλαδή, προσπαθώντας να ρίξουν λίγο φως στα προβλήματά τους στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Ας μην τους επιτρέψουμε να μας πείσουν οτι μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης, ακόμη κι αν εκφράστηκε με έναν σίγουρα άρρωστο τρόπο, μαζί με όποια άλλη πράξη επαναστατικότητας από αυτούς που έχουν ξεμείνει χωρίς δικαιώματα θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια αντικοινωνική πάξη και μια πράξη τρομοκρατίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους σηλληφθέντες συντρόφους και τις οικογένειές τους και απαιτούμε την αλήθεια σχετικά με αυτή την υπόθεση!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!

ΑΝΑΡΧΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ANARCHO-SYNDICALIST INITIATIVE)

5 Σεπτεμβρίου 2009

πηγή http://cia.bzzz.net/statement_of_anarcho_syndicalist_in...mbers

Η μετάφραση έγινε από το ASI Solid@rity blog. Αν θέλετε να μπείτε στην ομάδα του blog επικοινωνήστε με e-mail ή μέσω Indymedia IRC (nickname: asisolidarity), η βοήθεια όλων είναι εξαιρετικά πολύτιμη

http://asisolidarity.squat.gr/

asisolidarity@riseup.net

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
#Nobastan3Causales: seguimos luchando por aborto libre en Chile

Front page

[Colombia] Entre la crisis actual y las posibilidades latentes

Nota sobre o atual cenrio da luta de classes no Brasil

Devrimci Anarşist Faaliyet: "The states project of eliminating revolutionary opposition hasnt finished yet"

Μετά την καταστροφή τι;

Aufruf zur Demonstration am 2.9.2018 in Unterl "Rheinmetall entwaffnen Krieg beginnt hier"

Mass protest in central and southern Iraq

Ecology in Democratic Confederalism

[Colombia] Perspectivas sobre la primera vuelta de las elecciones presidenciales de Colombia 2018

Call for Solidarity with our Russian Comrades!

8 reasons anarchists are voting Yes to Repeal the hated 8th

Comunicado de CGT sobre la Nakba, 70 aos de dolores para el Pueblo Palestino

[ZAD] Les expulsions ont commenc, la zad appelle se mobiliser

Assassinato Poltico, Terrorismo de Estado: Marielle Franco, Presente!

La Huelga General del 8 de Marzo, un hito histrico

A interveno federal no Rio de Janeiro e o xadrez da classe dominante

Halklarla Savaşan Devletler Kaybedecek

Σχετικά με τον εμπρησμό

Ciao, Donato!

[Uruguay] Ante el homicidio de un militante sindical: Marcelo Silvera

[Argentina] Terrorista es el Estado: Comunicado ante el Informe Titulado "RAM"

[Catalunya] Continuisme o ruptura. Sobre les eleccions del 21D

Reconnaissance par Trump de Jrusalem comme capitale d'Isral : de l'huile sur le feu qui brle la Palestine

Noi comunisti anarchici/libertari nella lotta di classe, nell'Europa del capitale

Luttons contre le harclement et toutes les violences patriarcales !

2005-2018 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]