user preferences

Εκπαίδευση

textProgettifici e dittatori scolastici 23:09 Jul 05 0 comments

textLa Buona Scuola 02:50 Oct 05 0 comments

textLa Buona Scuola 16:04 Sep 09 0 comments

textEducar para la bobada 07:32 Jan 08 0 comments

textAteismo diventa materia scolastica in Irlanda 17:59 Sep 27 0 comments

more >>

Αλληλεγγύη στους φοιτητές

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Εκπαίδευση | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday September 26, 2009 21:45author by International Secretary ZACF - 1 of Anarkismo Editorial Groupauthor email zacf at zabalaza dot net Report this post to the editors

του Πανεπιστημίου Santa Cruz

Ανακοίνωση Αλληλεγγύης της ZACF με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Santa Cruz καθώς και τους φτωχούς όλου του κόσμου που καλούνται να πληρώσουν την παρούσα οικονομική κρίση, η οποία προκλήθηκε από τους καπιταλιστές χρηματιστές, ενώ οι μεγάλες πολυεθνικές βοηθούνται οικονομικά από τις κυβερνήσεις.

Έχουμε δει εκατομμύρια περικοπές να υιοθετούνται σε παγκόσμια κλίμακα. Στη Νότια Αφρική χάθηκαν πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας μόνο στο πρώτο μισό του τρέχοντος χρόνου. Αλλά σ' ολόκληρο τον κόσμο οι φτωχοί αγωνίζονται. Έχουμε δει ένταση των διαμαρτυριών στον τομέα των μεταφορών και άλλων υπηρεσιών στη Νότια Αφρική καθώς και φοιτητικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις ενάντια στα δίδακτρα που αυξήθηκαν τις πρόσφατες βδομάδες. Με χαρά ακούσαμε ότι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Santa Cruz της Καλιφόρνιας, ανέλαβαν άμεση δράση καταλαμβάνοντας το πανεπιστήμιό τους, την ίδια στιγμή που οι σύντροφοί μας κατέβηκαν στους δρόμους του Pittsburgh ενάντια στη Σύνοδο των G20.

Καλούμε τους φοιτητές του Santa Cruz, όπως και τους φοιτητές όπου αλλού στον κόσμο, να δημιουργήσουν δεσμούς με τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμιά τους και να υποστηρίξουν τους αγώνες τους. Εδώ, εκεί και παντού αγωνιζόμαστε για δωρεάν εκπαίδευση! Εδώ, εκεί και παντού οι εργάτες και οι φτωχοί αντιστέκονται και καταλαμβάνουν! Είμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τους εργάτες και τους φοιτητές όλου του κόσμου στον αγώνα τους ενάντια στην εξαθλίωση των πολλών για την ευημερία των λίγων! Ας επανακτήσουμε ό,τι έχουμε φτιάξει! Ας πετάξουμε έξω τα αφεντικά από τους χώρους εργασίας μας και τους διευθυντές από τα πανεπιστήμιά μας, λετουργώντας τα συλλογικά, για το καλό όλων και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Zabalaza Anarchist Communist Front
(Αναρχικό Κομμουνιστικό Μέτωπο Zabalaza)

Νότια Αφρική

* Δημοσιεύτηκε στα www.anarkismo.net και www.ainfos.ca Ελληνική μετάφραση "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης", Σεπτέμβρης 2009.

Related Link: http://www.zabalaza.net

This page has not been translated into Polski yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]