user preferences

Έκκληση για αλληλεγγύη και οικονομική ενίσχυση

category Κεντρική Αμερική / Καραϊβική | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Friday January 15, 2010 19:47author by Miami Autonomy and Solidarity - Anarkismo Report this post to the editors

Για τους εργαζόμενους της Αϊτής

Μια φυσική καταστροφή έχει επέλθει πάνω στην Αϊτή της οποίας προς στιγμήν βλέπουμε μόνο την επιφάνεια. Ο λαός της Αϊτής θα αγωνιστεί για να ξαναφτιάξει τη ζωή του και τα σπίτια του, ενδεχομένως για δεκαετίες υπό το φως μιας άνευ προηγουμένου πτώσης, τόσο φυσικής όσο και κοινωνικής. Ωστόσο, παρά το απρόβλεπτο των σεισμών, αυτή η καταστροφή είναι ένα αφύσικο τερατούργημα της εποχής μας. Η έκταση των ζημιών εξαιτίας του σεισμού είναι μέρος του κόστους της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης που σε κάθε βήμα βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία του λαού της Αϊτής.
haiti_3.jpg

Μια φυσική καταστροφή έχει επέλθει πάνω στην Αϊτή της οποίας προς στιγμήν βλέπουμε μόνο την επιφάνεια. Ο λαός της Αϊτής θα αγωνιστεί για να ξαναφτιάξει τη ζωή του και τα σπίτια του, ενδεχομένως για δεκαετίες υπό το φως μιας άνευ προηγουμένου πτώσης, τόσο φυσικής όσο και κοινωνικής. Ωστόσο, παρά το απρόβλεπτο των σεισμών, αυτή η καταστροφή είναι ένα αφύσικο τερατούργημα της εποχής μας. Η έκταση των ζημιών εξαιτίας του σεισμού είναι μέρος του κόστους της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης που σε κάθε βήμα βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία του λαού της Αϊτής. Ενώ όλος ο κόσμος παρακολουθεί έτοιμος να βοηθήσει, η τοπική εξουσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ευκαιρία.

Οι εργαζόμενοι και οι αγρότες της Αϊτής αγωνίζονται ακόμα και για τα πιο βασικά δικαιώματά τους, για την ίδια την ύπαρξή τους, εδώ και δεκαετίες, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη – που είναι στρατός κατοχής – το κράτος και η κυρίαρχη ελίτ που διατηρούν την κοινωνική δυστυχία, δεν κάμπτονται. Τώρα καθώς το Port-Au-Prince είναι πλέον χαλάσματα, προκύπτουν για τους κυβερνώντες νέες ευκαιρίες για την ανοικοδόμηση της Αϊτής σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, αλλά το ίδιο επίσης συμβαίνει και με τους εργάτες και αγρότες της Αϊτής που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δική τους Αϊτή, όπου δεν θα είναι αναγκασμένοι να ζουν σε επικίνδυνα κτίρια, και δεν θα εργάζονται απλώς και μόνο για να γεμίζουν τις τσέπες των ελίτ, ξένων ή εγχώριων.

Καθώς προχωρούμε από την συνειδητοποίηση της φρίκης στην ανάληψη αποφασιστικής δράσης, οι προοδευτικοί άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση. Υπάρχει μια ισχυρή και όμορφη επιθυμία να κάνουμε κάτι, να βοηθήσουμε τους άλλους σ’ αυτή την ώρα ανάγκης. Οι ενέργειές μας αποδεικνύονται ισχυρότερες όταν εμείς οι ίδιοι οργανονώμαστε και καταβάλουμε μια συντονισμένη προσπάθεια μέσω της ενότητάς μας. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να έχουμε μια βαθύτατη επίδραση με το να δεσμευθούμε να δράσουμε σε αλληλεγγύη κατευθείαν με τα αυτόνομα κοινωνικά κινήματα της Αϊτής, άμεσα. Μέσω αυτών παρουσιάζεται η καλύτερη δυνατή επιλογή για τον πληθυσμό της Αϊτής, γιατί αυτός έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση για να βοηθήσουμε αυτά τα κινήματα με βάση το κοινό μας συμφέρον, καθώς οι άνθρωποι αγωνίζονται εναντίον ενός συστήματος που λειτουργεί για να μας εκμεταλλεύεται όλους. Ζητούμε την αλληλεγγύη από άτομα προς άτομα που ασχολούνται με τον κοινό αγώνα. Δεν είναι μόνο θέμα χρηματικής ενίσχυσης, αλλά επίσης και ζήτημα μιας αυτόνομης και ανεξάρτητης πράξης διεθνούς αλληλεγγύης που δημοσιοποιεί την χρεοκοπία της πολιτικής των δυνάμεων κατοχής, των πολυεθνικών εταιρειών καθώς και της ελίτ της Αϊτής που έχουν την πρωταρχική ευθύνη για ό,τι το σάπιο στην χώρα αυτή.

Σίγουρα θα υπάρξει ενίσχυση και ροή χρήματος που θα χορηγηθεί ως μορφή φιλανθρωπίας, μέχρι την επόμενη καταστροφή. Οι δράσεις αλληλεγγύης εκ μέρους μας, ανεξάρτητα από σχήμα ή μορφή, δεν πρέπει να είναι μόνο πράξεις ανθρωπιστικής βοήθειας. Δεν θα πρέπει να είναι α-πολιτικές πράξεις και δεν θα πρέπει να δώσουμε το “πράσινο φως” σε εκείνους που επιθυμούν να επωφεληθούν από τον πόνο των άλλων. Θα πρέπει να είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο λαό της Αϊτής και τις οργανώσεις του, ενώ ταυτόχρονα να απορρίπτει την απολύτως ανίκανη ελίτ και τον χρεοκοπημένο κρατικό μηχανισμό της Αϊτής. Ο σεισμός είναι μια φυσική καταστροφή, αλλά η κατάσταση της Αϊτής, η απόλυτη φτώχεια των μαζών και η ποταπή αδικία εκ μέρους της κοινωνικής τάξης, είναι αφύσικες. Έχουμε μια σχέση με μια λαϊκή οργάνωση, την Batay Ouvriye, και θέτουμε τους πόρους και τον χρόνο μας για την βοήθεια προς την οργάνωση αυτή, ώστε να την βοηθήσουμε να αναδιοργανωθεί από την καταστροφή και να συνεχίσει τον αγώνα για μια καλύτερη Αϊτή και έναν καλύτερο κόσμο. Η Batay Ouvriye είναι μια μαχητική οργάνωση βάσης των εργατών της Αϊτής, με παραρτήματα σε όλη την χώρα, ιδίως στα λεγόμενα βιομηχανικά sweatshops και τις ζώνες ελεύθερου εμπορίου.

Έχουμε δημιουργήσει ένα μέσο για να στείλετε χρηματική ενίσχυση στην Batay Ourviye. Αν άλλοι θέλουν να στείλουν τα χρήματα στην Batay Ouvriye, παρακαλούμε στείλτε e-mail στη διεύθυνση miamiautonomyandsolidarity@yahoo.com

Χαιρετισμούς

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Batay Ouvriye (Batay Ouvriye Haiti Solidarity Network) καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο να ενωθεί μαζί μας στον απόηχο του σεισμού για να μας βοηθήσουν να οργανώσουμε τη στήριξη και ενίσχυση των διαφόρων εργατικών συνδικάτων, αγροτικών και εργατικών συνδέσμων στο κίνημα της Batay Ouvriye της Αϊτής.

Ελάτε μαζί μας το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010 στις 5 μ.μ. σε 963 Rogers Ave, μεταξύ Beverly Road και Tilden, στο Μπρούκλιν. Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Batay Ouvriye έχει ήδη δραστηριοποιηθεί στο έργο της αλληλεγγύης με την Batay Ouvriye κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ τα στελέχη της είναι έμπειροι ακτιβιστές για πάνω από τριάντα χρόνια.

Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε τον προσανατολισμό μας στην προσπάθεια ανακούφισης του λαού της χώρας από άλλους οργανισμούς και ιμπεριαλιστικά ιδρύματα που ήδη βρίσκονται επί τόπου.

Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι το Λαϊκό Στρατόπεδο θα αναλάβει την ευθύνη της ανοικοδόμησης της ζωής με αξιοπρέπεια, ανεξάρτητα από κάθε αντιδραστικό και ιμπεριαλιστικό έλεγχο.

Mario Για το Batay Ouvriye Haiti Solidarity Network
Για την οποιαδήποτε βοήθειά σας συνδεθείτε με το http://miamiautonomyandsolidarity.wordpress.com/2010/01....aiti

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 15 Γενάρη 2010.

Related Link: http://miamiautonomyandsolidarity.wordpress.com/2010/01...aiti
author by Miami Autonomy and Solidarity - Miami Autonomy & Solidaritypublication date Sat Jan 23, 2010 06:00author email miamiautonomyandsolidarity at yahoo dot comauthor address author phone Report this post to the editors

Έτσι έχουμε μετακινηθεί μας υποδοχή του σε απευθείας σύνδεση από το PayPal δωρεές μέσω του Μαϊάμι Κέντρο Εργαζομένων. Μπορείτε να δωρίσετε με τη μετάβαση σε αυτόν τον σύνδεσμο: http://tinyurl.com/BatayOurviye (που ανακατευθύνει σε μια μεγαλύτερη σύνδεση με το Κέντρο σελίδα του Μαϊάμι Εργαζομένων).

Οι επικαιροποιήσεις πληροφορίες θα αναρτηθούν σε: http://miamiautonomyandsolidarity.wordpress.com/

Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή τους και παρακαλώ συνδέσεις αλλαγή αν έχετε δημοσιεύτηκε το αίτημά μας.

Αλληλεγγύη,
ΜΑΣ

Related Link: http://miamiautonomyandsolidarity.wordpress.com/
 
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]