user preferences

Recent articles by Dissenter
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Διεθνή Διάφορα

The Joy of Alex Comfort Nov 21 23 by Wayne Price

Dichiarazione congiunta di organizzazioni anarchiche europee May 03 23 by Organizzazioni anarchiche europee

Declaración Conjunta de Organizaciones Anarquistas Europeas May 01 23 by Organizaciones anarquistas europeas

Νέο αντικαπιταλιστικό site στην Ασία!

category Διεθνή | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Friday April 30, 2010 20:20author by Dissenterauthor email dissentingvoicescollective at gmail dot com Report this post to the editors

DissentingVoices.org

Το DissentingVoices.org είναι ένα νέο site παρόμοιο με το Indymedia που δίνει ελευθερία λόγου στους κατοίκους της Ασίας. Στο νέο site με όνομα DissentingVoices.org οι κάτοικοι της Ασίας μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις συνθήκες εργασίας τους, τη γνώμη τους για το καπιταλισμό, και τις προτάσεις τους για τη προστασία του φυσικου περιβάλλοντος.

Το DissentingVoices.org είναι ένα νέο site παρόμοιο με το Indymedia που δίνει ελευθερία λόγου στους κατοίκους της Ασίας. Στο νέο site με όνομα DissentingVoices.org οι κάτοικοι της Ασίας μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις συνθήκες εργασίας τους, τη γνώμη τους για το καπιταλισμό, και τις προτάσεις τους για τη προστασία του φυσικου περιβάλλοντος. Η βασική ιδέα του νέου εγχειρήματος είναι η αυτονομία των ανθρώπων, η άρνηση της φίμωσής τους από τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τους καπιταλιστές, και η εναντίωση σε κάθε θεσμό που καταστρέφει τη κοινωνία: το Κράτος, το καπιταλισμό, τη πατριαρχία (εξουσία των ανδρών), την ετεροκανονικότητα (την ιδέα πως η ομοφυλοφιλία είναι λάθος και την ιδέα πως υπάρχουν μόνο δυο ξεχωριστά φύλλα, η γυναίκα και ο άνδρας), το θρησκευτικό φανατισμό, και το ατομικιστικό κυνήγι του κέρδους.

Οι δημιουργοί του νέου site ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα των Ασιατικών χωρών, ούτε και στα πιό μικρά, και λένε πως πιστεύουν πως η κοινωνία μπορεί να οργανωθεί χωρίς κρατική δομή (ήδη έχουν κατηγορία άρθρων για αναρχισμό). Ωστόσο το site δεν είναι προορισμένο μόνο για άτομα συγκεκριμένης κατεύθυνσης καθώς δέχεται τη συμμετοχή όλων χωρίς να ελέγχεται από συμφέροντα. Εκτός από ειδήσεις, στο site θα μπούνε και θεωρητικά κείμενα, βιογραφίες, και αντιγραφές από τα λιγοστά «εναλλακτικά» περιοδικά που κυκλοφορούν στις χώρες της Ασίας. Όλο το υλικό που δημοσιεύεται στο site είναι anti-copyright, δηλαδή επιτρέπεται η αντιγραφή του καθώς οι συγγραφείς λένε ανοιχτά πως δεν συμφωνούν με τη νομοθεσία πνευματικών «δικαιωμάτων».

Το site χρηματοδοτήται από τους ίδιους τους χρήστες του με δωρέες και είναι ανεξάρτητο από πολιτικές οργανώσεις. Οι άνθρωποι που το ξεκίνησαν ευελπιστούν το site να γίνει γνωστότερο με τις πορείες της πρωτομαγιάς σε Ασιατικές χώρες όπως η Κίνα, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, τη Ταϊβάν, τη Κορέα, την Ινδονησία, το Ιράν, τη Βιρμανία, κ.α.

Το site δηλώνει και το χώρο στον οποίο κινείται δίνει συνδέσμους σε άλλα site παρόμοιων κατευθήνσεων στην Ασία αλλά και στο κόσμο, όπως διάφορες οργανώσεις από τις Φιλιππίνες, το παγκόσμιο Indymedia.org, τους Ζαπατίστας, το Anarkismo, το Infoshop, το Libcom, το Crimethink, το A-Infos, την IWW και IWA-AIT, και το FSF (ελεύθερο λογισμικό και GNU/Linux) αλλά και σε πολλά site περί οικολογίας.

Το DissentingVoices.org είναι έργο της Κολλεκτίβας Dissenting Voices (επαναστατημένες φωνές) και η επικοινωνία μαζί τους γίνεται από Email: dissentingvoicescollective@gmail.com

Related Link: http://dissentingvoices.org/

This page has not been translated into 中文 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]