user preferences

Πολιτική Διακήρυξη 4ης Γενικής Συνέλευσης

category Βενεζουέλα / Κολομβία | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday August 07, 2010 21:39author by Red Libertaria Popular Mateo Kramer - Anarkismo Report this post to the editors

Red Libertaria Popular Mateo Kramer

Πολιτική Διακήρυξη της 4ης Γενικής Συνέλευσης του Red Libertaria Popular Mateo Kramer (RLPMK)
ivga_1.jpg

Αγώνας – Δημιουργία – Λαϊκή Εξουσία!

Δύο ευχάριστες ημέρες έντονων συζητήσεων, συναντήσεων, διασκέδασης, καλού φαγητού και διαλόγου σε μια ατμόσφαιρα αλληλεγγύης, για τη δημιουργία του αναγκαίου κλίματος για την 4η Γενική Συνέλευσή μας. Με την προφανή ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη της οργάνωσής μας, οι 12 συλλογικότητες που απαρτίζουν το RLPMK κατέληξαν στους ακόλουθους ορισμούς και συμφωνίες:

* Το RLPMK είναι μια ελευθεριακή και νεολαιίστικη οργάνωση, η οποία - με τη βοήθεια της συνειδητής (και όχι αφελούς) οριζοντιοποίησης – δημιουργεί πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εναλλακτικές λύσεις για μια αξιοπρεπή ζωή και ελευθερία από τα κάτω, τόσο σε γεωγραφικούς όσο και μη γεωγραφικούς τομείς του Cundinamarca.

* Λόγω του κλίματος εκτεταμένης επιβράβευσης των σαφών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους του στρατού και της αστυνομίας που χαρακτήρισαν τα τελευταία οκτώ χρόνια της παρούσας κυβέρνησης και που σίγουρα θα συνεχιστούν κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το επείγον καθήκον που ανέλαβε το RLPMK είναι ο αγώνας κατά της στρατιωτικοποίησης της ζωής, με ιδιαίτερη έμφαση στην πάλη ενάντια στην καταστολή των νέων, ενάντια στη βιαιότητα της αστυνομίας και η υποστήριξη των αντιρρησιών συνείδησης.

* Στο σημερινό πλαίσιο της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, με την εγκατάσταση επτά νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος αυτό, της επίθεσης μέσω των διακρατικών επιχειρήσεων, της πολιτικής βίας, της περιουσιακής, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής υποταγής που εξυπηρετεί μόνο την περαιτέρω έξαρση της νεο-αποικιακής εξάρτησης, το RLPMK επιβεβαιώνει τις αντιιμπεριαλιστικές του θέσεις και στηρίζει την ενότητα της Λατινικής Αμερικής στο πλαίσιο της κυριαρχίας και της αυτονομίας των λαών μας.

* Το RLPMK επιβεβαιώνει ότι αποτελεί μέρος του λαϊκού συνασπισμού της αντιπολίτευσης, καθιστώντας ως προτεραιότητά του τη συνεργασία με άλλους τομείς της νεολαίας που επιδιώκουν να δημιουργήσουν Λαϊκή Εξουσία, καθώς και με άλλες οργανώσεις του Minga.

Την Διακήρυξη υπογράφουν οι:

ESPORA (Grupo de Difusión e Investigación Libertaria y Popular)
RESMA (Revolución Estudiantil Social Mentes Abiertas)
CILEP (Centro de Investigación Libertaria y Educación Popular)
CEA-LA (Centro de Estudios Abolicionistas por la Liberación Animal y de la Tierra)
Radio Despertar
Libertario Barriga Llena Corazón Contento
Colectivo Mecha Libertaria
Colectivo ContraCultura
Colectivo Res Gestae
Colectivo 6 de Mayo
Colectivo Juana Julia Guzmán
Colectivo Rexiste Riot Grrrl

Red Libertaria Popular Mateo Kramer (Λαϊκό Ελευθεριακό Δίκτυο Mateo Kramer)

Αγώνας- Δημιουργία – Λαϊκή Εξουσία!

5 Αυγούστου 2010

Bogotá, Colombia

* Αγγλική μετάφραση Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της ιταλικής FdCA. Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 7 Αυγούστου 2010.

Related Link: http://www.redlibertariapmk.org
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]