user preferences

Recent articles by Σάλαγος της Αυτονομίας

textΔικαιώθηκε η FA... 0 comments

Recent Articles about Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος

Rojava: el Kurdistán autónomo en Siria Mar 29 17 by Alejandro Azadî

Αλληλεγγύη σ ... Mar 17 17 by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών

Ενάντια στου ... Mar 15 17 by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday August 26, 2010 11:04author by Σάλαγος της Αυτονομίας Report this post to the editors

Με αφορμή την απαγόρευση απόπλου για την Γάζα από το κυπριακό κράτος. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Το κυπριακό κράτος (της δεξιάς είτε της «αριστερής» κυβέρνησης) εξυπηρετεί από την ίδρυση του τα συμφέροντα πλανητικής πολιτικοοικονομικής και στρατιωτικής κυριαρχίας.

20/08/2010: 2η Απαγόρευση απόπλου για τη Γάζα σε πλοίο με ακτιβίστριες. Το κυπριακό κράτος με την πια καθοριστική στάση του, διατήρησης του αποκλεισμού είναι συνένοχο στην διαιώνιση και εδραίωση της φρικαλέας εμπόλεμης κατάστασης στην Παλαιστίνη.

Μια συνοπτική αφήγηση της κατάστασης: Το σκάφος Μάριαμ το οποίο αποτελείται από 50 ακτιβίστριες απόπλευσε από την Τρίπολη του Λιβάνου με πορεία την Κύπρο και τελικό προορισμό την Γάζα. Η κυπριακή κυβέρνηση με βάση της δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της αστυνομίας Μ.Κ και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ.Σ ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί στο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας Μάριαμ και σε κανένα άλλο πλοίο: η αναχώρηση και άφιξη προς και από την Γάζα εδραιώνοντας έτσι το εμπάργκο ενός ολοκληρωτικού αποκλεισμού.

28/05/2010: 1η Απαγόρευση απόπλου πλοίων με προορισμό τη Γάζα. Όπου και στην συνεχεία ακλούθησαν και τα τραγικά γεγονότα. Στις 31 Μαΐου το κράτος του Ισραήλ εξαπολύει την δολοφονική μηχανή του σκοτώνοντας 9 και τραυματίζοντας 60+ άοπλους ανθρώπους του στόλου πλοίων ανθρωπιστικής βοήθειας με πορεία την Γάζα. (και για να είμαστε σαφείς όσο αφορά την επίρριψη ευθηνών στο κυπριακό κράτος για την δολοφονική στάση του Ισραήλ διευκρινίζω πως δεν πρόκειται για αυτό, παρ’ όλα αυτά είναι ξεκάθαρο πως διατηρώντας την στάση του αποκλεισμού βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με το ισραηλινό κράτος και τα πλανητικά πολιτικοοικονομικά συμφέροντα που επιτυγχάνονται με την αισχρή δολοφονία χιλιάδων αμάχων στην Παλαιστίνη και την Μέση Ανατολή).

Το κράτος κατέχει την νομιμότητα της μονοπώλησης της βίας, για την πραγμάτωση επιβολής, του προκαθορισμού, του κοινωνικού και ταξικού διαχωρισμού, της καταπίεσης, διαιωνίζοντας την εκμετάλλευση και τις εξουσιαστικές σχέσεις μέσα στην κοινωνία.

Εξήντα δυο χρόνια μετά την Νάγκμπα και την ίδρυση του Ισραήλ ως κράτος έχει ως επακόλουθο την εκδίωξη των Παλαιστινίων από την γη τους και την στυγνή δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων έως σήμερα.

Η αισχρότητα του πολέμου με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι στην δυτική όχθη του Ιορδάνη και της λωρίδας της Γάζας με το μεγαλύτερο αριθμό απ’ αυτούς να είναι πρόσφυγες να ζουν κάτω από αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, κατοχής, αποκλεισμού, τρομοκρατίας, βομβαρδισμών, προπαγάνδας κι ανέχειας, προκείμενου να υποταχθούν στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των κυρίαρχων επεκτατικών δυνάμεων της περιοχής.

Η Γάζα μια λωρίδα γης μόλις 360 τ.χλμ. κατοικείται από 1.400.000 ανθρώπους, στους οποίους τα 2/3 είναι πρόσφυγες, όπου σε συνδυασμό με την επικράτηση της οργάνωσης Χαμάς στην περιοχή και τις πραγματικά εξοντωτικές συνθήκες διαβίωσης παράγουν και διαιωνίζουν την υποταγή του παλαιστινιακού λαού στις απαιτήσεις του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και καθώς του συνεργαζόμενου μαζί τους προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς (Φατάχ/ΟΑΠ).

Το 2001 ξεκινά και ο αποκλεισμός, όπου η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, με αποτέλεσμα να στερεί από τους κατοίκους της Γάζας όλα τα βασικά αγαθά όπως νερό, τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρισμό και φάρμακα παράλληλα με την κρατική επεκτατική τρομοκρατία του Ισραήλ.

Ο λαός της Παλαιστίνης ζει υπό καθεστώς κατοχής στο 90% της γεωγραφικής έκτασης, την αισχρότητα επιβολής εσωτερικών και εξωτερικών εξουσιών, οι πρόσφυγες είναι εκατομμύρια και ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η οικοδομήσιμη γη τους είναι στη δικαιοδοσία του Ισραήλ, στην κοιλάδα του Ιορδάνη 5.000 κάτοικοι του ισραηλινού κράτους καταναλώνουν το 75% του νερού που καταναλώνουν 2.000.000 Παλαιστίνιοι, η επιβολή ειδικών άδειων για την μετακίνηση και την μεταφορά, υπάρχουν παντού συρματοπλέγματα, ένα φρικτό ρατσιστικό τείχος που χωρίζει τις παλαιστινιακές κοινότητες, το 50% του πληθυσμού να ζει κάτω απ’ το όριο των 2 δολαρίων ημερησίως, 1/5 των παιδιών υποσιτίζεται λόγω των απαγορεύσεων στη μετακίνηση τροφίμων, η βαρβαρότητα της λίστας αυτής δεν έχει τέλος. Η ανελέητη και στυγνή επίθεση που ο παλαιστινιακός λαός δέχεται από έναν τεχνολογικά κτηνώδη στρατό και απολυταρχικό κράτος δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα. Ο τεράστιος αριθμός των δεκάδων χιλιάδων νεκρών Παλαιστινίων ολοένα και αυξάνεται.

Η Δύση ανακάλυψε, κατέγραψε, περιέγραψε, όρισε, φαντάστηκε και, κατά μια έννοια, επινόησε την Ανατολή.

Η προπαγάνδα, ο οριενταλισμός που παράγεται και διαιωνίζεται όσο αφορά τη Μέση Ανατολή εδραίωσε την κοινωνική άγνοια, απάθεια και αποδοχή της παγκόσμιας επιβολής, προκαθορισμού και κυριαρχίας στην μέση ανατολή.

Ο κατασκευασμένος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ένα από τα αθλιότερα προπαγανδιστικά όπλα του σύγχρονου πολιτισμού, μεταβάλλει την εστία του προβλήματος με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η παραγωγή συναίνεσης όσο αφορά την παγκόσμια εκμετάλλευση, την αποδιοπόμπευση εσωτερικά και εξωτερικά, την κατασταλτική υστερία και την όξυνση του μεταναστευτικού έλεγχου… με αποτέλεσμα την επίτευξη κυριαρχίας σε γεωπολιτικό κα οικονομικό επίπεδο και του καθορισμού της δυτικής και Αμερικάνικης (ΗΠΑ) αυτοκρατορίας.

Η αναγκαιότητα εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα ήταν και είναι ζωτικής σημασίας για την στήριξη των πρώτων αναγκών του παλαιστινιακού λαού. Η δολοφονική στάση του ισραηλινού κράτους κατά άοπλων ανθρώπων δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και η κοινωνική αντίδραση δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε περιστασιακά γεγονότα, αλλά, στην διαμόρφωση κινηματικού κόμβου αλληλεγγύης όπου η ανάπτυξη διαλεκτικής κριτικής και πρακτικής να κατανοεί την υπόσταση της παγκόσμιας επιβολής στο γεωγραφικό πεδίο της Μέσης Ανατολής και διαμέσου αυτού, να διαμορφώνεται προσπάθεια ενδυνάμωσης της κοινωνικής πάλης και αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών. Κάτω τα κράτη κ’ οι στρατοί

Πατρίδα μας όλη Γη.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Σάλαγος της Αυτονομίας

Related Link: http://salagos-tis-autonomias.blogspot.com/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Attaque fasciste sur la Croix Rousse et contre la librairie libertaire la Plume Noire

Red November, Black November – An Anarchist Response to the Election

Resistance at Standing Rock

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Fri 31 Mar, 04:27

browse text browse image

poreiaaa.jpg imageΕνάντια στους πολέ&#... 16:51 Wed 15 Mar by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

aidenkatri.jpg imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... 20:23 Thu 21 Apr by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

868676767.jpg imageΟ αγώνας της Tanya Golan 17:41 Thu 11 Feb by Dmitri 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

daf_in_kobane_3.jpg image6 σημεία για το Κομπα... 10:39 Thu 18 Dec by No man 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία.

1.jpg imageΝίκη για την Επανάσ&... 19:17 Tue 04 Nov by Dmitri / MACG 0 comments

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek

460_0___30_0_0_0_0_0_rojava_1.jpg imageΔιεθνής ελευθερια ... 20:16 Tue 21 Oct by Αναρχικές οργανώσεις και μαχητές 0 comments

Εδώ και μερικά χρόνια το κουρδικό κίνημα κινείται προς την κατεύθυνση των ελευθεριακών ιδεών. Αν και δεν είναι ένα αναρχικό κίνημα, αυτή η κίνηση είναι ένα σημάδι ότι οι αναρχικές ιδέες της ελευθερίας και της ισότητας μέσα από την αλληλεγγύη, οι ιδέες μας περί οριζοντιότητας και ριζοσπαστικής άμεσης δημοκρατίας καθώς και η ριζοσπαστική κριτική μας ενάντια στο Κράτος δεν είναι μόνο έγκυρες και ισχυρές, αλλά και αναγκαίες σε κινήματα ώστε να ξεφύγουν από την αυταρχική κληρονομιά στην αριστερά. Είναι καθήκον μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη Rojava και το κουρδικό κίνημα, επειδή αντιπροσωπεύουν την ελπίδα σε αυτήν την περιοχή και επειδή είναι οι καταπιεσμένοι που αγωνίζονται ενάντια στους καταπιεστές. Οι πραγματικοί αγώνες δεν είναι ποτέ τέλειοι, αλλά κουβαλούν διαφορετικές δυνατότητες για μια ελεύθερη κοινωνία. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας με το επαναστατικό κίνημα στην Rojava σημαίνει ότι κατανοούμε το ρόλο μας στο να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των ιδεών μας, προκειμένου να εμπνεύσουμε επαναστάσεις και επαναστάτες σε όλο τον κόσμο. Εκδοτική ομάδα Anarkismo.net [English]

460_0___30_0_0_0_0_0_oabubakralbaghdadi570.jpg imageΤι πιστεύουμε για τ&... 21:01 Tue 01 Jul by Φόρουμ Αναρχικών του Κουρδιστάν 0 comments

Η κρίση στο Ιράκ συνεχίζεται για δεκαετίες, ενώ ήταν υπό την εξουσία του Σαντάμ Χουσεΐν ή κάτω από το «σημερινό δημοκρατικό καθεστώς» μετά την εισβολή του 2003. Δεν υπήρχε ελευθερία ούτε κοινωνική δικαιοσύνη ούτε ισότητα ούτε και μια μικρή, έστω, ευκαιρία για εκείνους που ήταν ανεξάρτητοι από τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονταν στην εξουσία. Εκτός από την υφιστάμενη βαρβαρότητα και τις διακρίσεις κατά των γυναικών και των απλών ανθρώπων δημιουργήθηκε ένα πολύ μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, καθιστώντας τους φτωχούς ακόμα φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

460_0___30_0_0_0_0_0_iranisraelwar.jpg imageΙράν-Ισραήλ: Όχι στι... 16:27 Thu 24 Nov by Alternative Libertaire 0 comments

Αλλά το χειρότερο σενάριο στη Μέση Ανατολή δεν είναι καθόλου αναπόφευκτο. Μπορούμε να σταματήσουμε το φαύλο κύκλο της βίας, αλλά για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του: Δεν θα υπάρξει ειρήνη μέχρι να ικανοποιηθούν οι νόμιμες απαιτήσεις του παλαιστινιακού λαού.

460_0___30_0_0_0_0_0_bds.jpg imageΣυμμετάσχετε στην &#... 17:46 Wed 26 Jan by Ilan S. 0 comments

Μια έκκληση για το αναρχικό κίνημα να υποστηρίξει την εκστρατεία BDS (Όχι κάλεσμα των Αναρχικών Ενάντια στο Τείχος*)

textΑλληλεγγύη στους α&#... 18:14 Sat 24 Jan by Dmitri 0 comments

Υπάρχει κι ένας διαφορετικός δρόμος, που δεν είναι ο δρόμος του πολέμου. Είναι το μονοπάτι του διαλόγου, της κατανόησης, της υποχωρητικότητας, της συγχώρεσης, της ειρήνης.

Yuval Ophir-Auron, Ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης, 19 ετών

more >>

imageΑλληλεγγύη στον Συ&#... Mar 17 by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΟι τύραννοι φέρνου&#... Jan 17 by Leila Al Shami 0 comments

Άρθρο για την καταστολή της συριακής επανάστασης, γραμμένο από την σύρια αντιεξουσιάστρια Leila Al Shami

imageΤο ΝΑΤΟ εναντίον τω&... Feb 26 by José Antonio Gutiérrez D. 0 comments

Το ΝΑΤΟ, εκπροσωπούμενο από το τουρκικό κράτος, έχει τις τελευταίες ημέρες εξαπολύσει βομβαρδισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών του YPG που είχαν προχωρήσει προς τα βόρεια του Χαλεπίου προς τις πόλεις A'zaz και Tal Rifaat. Οι βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 23 άμαχοι, επικεντρώνονται γύρω από την στρατιωτική αεροπορική βάση της Menagh, η οποία καταλήφθηκε το 2013 από ένα συνασπισμό “ανταρτών”, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ - Κάιντα (Μέτωπο Al-Nusra) και άλλων οι οποίοι αργότερα θα σχηματίσουν Ισλαμικό Κράτος. Αυτό είναι ένα σημείο-“κλειδί” για τον εφοδιασμό της "εξέγερσης", η οποία εξυπηρετεί την πετρελαιο-θεοκρατία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

imageTo πείραμα του δυτικο... Nov 06 by Zaher Baher 0 comments

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την καταγραφή της εμπειρίας μου κατά την επίσκεψή μου τον Μάιο του 2014 για δυο εβδομάδες στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας, ή αλλιώς το συριακό Κουρδιστάν (δυτικά του Κουρδιστάν) μαζί με ένα καλό μου φίλο.
Από halastor.blogspot.com - Του Zaher Baher, μέλους της συλλογικότητας “Haringey Solidarity Group” του Λονδίνου και του Φόρουμ των Κούρδων Αναρχικών (Kurdistan Anarchists Forum) Μετάφραση: kostav Πηγή: http://www.anarkismo.net/article/27301

imageΑντι-σημιτισμός, κο&... Aug 25 by Γιάννης Ανδρουλιδάκης 0 comments

Όπως στη γραμματική υπάρχουν οι κύριες και οι δευτερεύουσες προτάσεις, έτσι και στη ζωή υπάρχουν τα κύρια και τα δευτερεύοντα ζητήματα. Η υπόνοια ότι τα μεν είναι σημαντικά και τα δε ασήμαντα είναι ελαφρώς απατηλή. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αν αφαιρέσεις μια δευτερεούσα πρόταση από μία φράση η κύρια μπορεί να στέκει άλογη και ακατανόητη, έτσι και τα δευτερεύοντα (ή δευτερογενή) πράγματα στη ζωή είναι συχνά απαραίτητα για να αποκτούν λογική και ουσία τα κύρια.

more >>

imageΕνάντια στους πολέ&#... Mar 15 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... Apr 21 MACG (personal capacity) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

imageΟ αγώνας της Tanya Golan Feb 11 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

image6 σημεία για το Κομπα... Dec 18 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία.

imageΝίκη για την Επανάσ&... Nov 04 Anarkismo 0 comments

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek

more >>
© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]