user preferences

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday August 26, 2010 12:04author by Σάλαγος της Αυτονομίας Report this post to the editors

Με αφορμή την απαγόρευση απόπλου για την Γάζα από το κυπριακό κράτος. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Το κυπριακό κράτος (της δεξιάς είτε της «αριστερής» κυβέρνησης) εξυπηρετεί από την ίδρυση του τα συμφέροντα πλανητικής πολιτικοοικονομικής και στρατιωτικής κυριαρχίας.

20/08/2010: 2η Απαγόρευση απόπλου για τη Γάζα σε πλοίο με ακτιβίστριες. Το κυπριακό κράτος με την πια καθοριστική στάση του, διατήρησης του αποκλεισμού είναι συνένοχο στην διαιώνιση και εδραίωση της φρικαλέας εμπόλεμης κατάστασης στην Παλαιστίνη.

Μια συνοπτική αφήγηση της κατάστασης: Το σκάφος Μάριαμ το οποίο αποτελείται από 50 ακτιβίστριες απόπλευσε από την Τρίπολη του Λιβάνου με πορεία την Κύπρο και τελικό προορισμό την Γάζα. Η κυπριακή κυβέρνηση με βάση της δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της αστυνομίας Μ.Κ και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ.Σ ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί στο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας Μάριαμ και σε κανένα άλλο πλοίο: η αναχώρηση και άφιξη προς και από την Γάζα εδραιώνοντας έτσι το εμπάργκο ενός ολοκληρωτικού αποκλεισμού.

28/05/2010: 1η Απαγόρευση απόπλου πλοίων με προορισμό τη Γάζα. Όπου και στην συνεχεία ακλούθησαν και τα τραγικά γεγονότα. Στις 31 Μαΐου το κράτος του Ισραήλ εξαπολύει την δολοφονική μηχανή του σκοτώνοντας 9 και τραυματίζοντας 60+ άοπλους ανθρώπους του στόλου πλοίων ανθρωπιστικής βοήθειας με πορεία την Γάζα. (και για να είμαστε σαφείς όσο αφορά την επίρριψη ευθηνών στο κυπριακό κράτος για την δολοφονική στάση του Ισραήλ διευκρινίζω πως δεν πρόκειται για αυτό, παρ’ όλα αυτά είναι ξεκάθαρο πως διατηρώντας την στάση του αποκλεισμού βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με το ισραηλινό κράτος και τα πλανητικά πολιτικοοικονομικά συμφέροντα που επιτυγχάνονται με την αισχρή δολοφονία χιλιάδων αμάχων στην Παλαιστίνη και την Μέση Ανατολή).

Το κράτος κατέχει την νομιμότητα της μονοπώλησης της βίας, για την πραγμάτωση επιβολής, του προκαθορισμού, του κοινωνικού και ταξικού διαχωρισμού, της καταπίεσης, διαιωνίζοντας την εκμετάλλευση και τις εξουσιαστικές σχέσεις μέσα στην κοινωνία.

Εξήντα δυο χρόνια μετά την Νάγκμπα και την ίδρυση του Ισραήλ ως κράτος έχει ως επακόλουθο την εκδίωξη των Παλαιστινίων από την γη τους και την στυγνή δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων έως σήμερα.

Η αισχρότητα του πολέμου με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι στην δυτική όχθη του Ιορδάνη και της λωρίδας της Γάζας με το μεγαλύτερο αριθμό απ’ αυτούς να είναι πρόσφυγες να ζουν κάτω από αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, κατοχής, αποκλεισμού, τρομοκρατίας, βομβαρδισμών, προπαγάνδας κι ανέχειας, προκείμενου να υποταχθούν στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των κυρίαρχων επεκτατικών δυνάμεων της περιοχής.

Η Γάζα μια λωρίδα γης μόλις 360 τ.χλμ. κατοικείται από 1.400.000 ανθρώπους, στους οποίους τα 2/3 είναι πρόσφυγες, όπου σε συνδυασμό με την επικράτηση της οργάνωσης Χαμάς στην περιοχή και τις πραγματικά εξοντωτικές συνθήκες διαβίωσης παράγουν και διαιωνίζουν την υποταγή του παλαιστινιακού λαού στις απαιτήσεις του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και καθώς του συνεργαζόμενου μαζί τους προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς (Φατάχ/ΟΑΠ).

Το 2001 ξεκινά και ο αποκλεισμός, όπου η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, με αποτέλεσμα να στερεί από τους κατοίκους της Γάζας όλα τα βασικά αγαθά όπως νερό, τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρισμό και φάρμακα παράλληλα με την κρατική επεκτατική τρομοκρατία του Ισραήλ.

Ο λαός της Παλαιστίνης ζει υπό καθεστώς κατοχής στο 90% της γεωγραφικής έκτασης, την αισχρότητα επιβολής εσωτερικών και εξωτερικών εξουσιών, οι πρόσφυγες είναι εκατομμύρια και ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η οικοδομήσιμη γη τους είναι στη δικαιοδοσία του Ισραήλ, στην κοιλάδα του Ιορδάνη 5.000 κάτοικοι του ισραηλινού κράτους καταναλώνουν το 75% του νερού που καταναλώνουν 2.000.000 Παλαιστίνιοι, η επιβολή ειδικών άδειων για την μετακίνηση και την μεταφορά, υπάρχουν παντού συρματοπλέγματα, ένα φρικτό ρατσιστικό τείχος που χωρίζει τις παλαιστινιακές κοινότητες, το 50% του πληθυσμού να ζει κάτω απ’ το όριο των 2 δολαρίων ημερησίως, 1/5 των παιδιών υποσιτίζεται λόγω των απαγορεύσεων στη μετακίνηση τροφίμων, η βαρβαρότητα της λίστας αυτής δεν έχει τέλος. Η ανελέητη και στυγνή επίθεση που ο παλαιστινιακός λαός δέχεται από έναν τεχνολογικά κτηνώδη στρατό και απολυταρχικό κράτος δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα. Ο τεράστιος αριθμός των δεκάδων χιλιάδων νεκρών Παλαιστινίων ολοένα και αυξάνεται.

Η Δύση ανακάλυψε, κατέγραψε, περιέγραψε, όρισε, φαντάστηκε και, κατά μια έννοια, επινόησε την Ανατολή.

Η προπαγάνδα, ο οριενταλισμός που παράγεται και διαιωνίζεται όσο αφορά τη Μέση Ανατολή εδραίωσε την κοινωνική άγνοια, απάθεια και αποδοχή της παγκόσμιας επιβολής, προκαθορισμού και κυριαρχίας στην μέση ανατολή.

Ο κατασκευασμένος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ένα από τα αθλιότερα προπαγανδιστικά όπλα του σύγχρονου πολιτισμού, μεταβάλλει την εστία του προβλήματος με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η παραγωγή συναίνεσης όσο αφορά την παγκόσμια εκμετάλλευση, την αποδιοπόμπευση εσωτερικά και εξωτερικά, την κατασταλτική υστερία και την όξυνση του μεταναστευτικού έλεγχου… με αποτέλεσμα την επίτευξη κυριαρχίας σε γεωπολιτικό κα οικονομικό επίπεδο και του καθορισμού της δυτικής και Αμερικάνικης (ΗΠΑ) αυτοκρατορίας.

Η αναγκαιότητα εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα ήταν και είναι ζωτικής σημασίας για την στήριξη των πρώτων αναγκών του παλαιστινιακού λαού. Η δολοφονική στάση του ισραηλινού κράτους κατά άοπλων ανθρώπων δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό και η κοινωνική αντίδραση δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε περιστασιακά γεγονότα, αλλά, στην διαμόρφωση κινηματικού κόμβου αλληλεγγύης όπου η ανάπτυξη διαλεκτικής κριτικής και πρακτικής να κατανοεί την υπόσταση της παγκόσμιας επιβολής στο γεωγραφικό πεδίο της Μέσης Ανατολής και διαμέσου αυτού, να διαμορφώνεται προσπάθεια ενδυνάμωσης της κοινωνικής πάλης και αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών. Κάτω τα κράτη κ’ οι στρατοί

Πατρίδα μας όλη Γη.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Σάλαγος της Αυτονομίας

Related Link: http://salagos-tis-autonomias.blogspot.com/

This page has not been translated into Türkçe yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]