user preferences

Όχι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Λαϊκοί Αγώνες | Νέα author Monday November 14, 2005 11:47author by Alternative Libertaire Report this post to the editors

Όχι στον αποικιακό πόλεμο!

Translation in Greek of Alternative Libertaire's "No to the colonial war etc"

Δήλωση της αναρχοκομμουνιστικής ομοσπονδίας της Γαλλίας Alternative Libertaire (Ελευθεριακή Εναλλαγή)

Η Alternative Libertaire καταγγέλλει με δριμύτητα την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στρατιωτικό νόμο, με βάση ένα νόμο της 3ης Απριλίου 1955, για να «αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη» στις περιοχές της εργατικής τάξης.

Με την απόφαση αυτή, εισάγονται έτσι απλά με μια διαχειριστική απόφαση απαγόρευση κυκλοφορίας, έρευνες μέρα και νύχτα, στρατιωτικά δικαστήρια, απαγόρευση συγκεντρώσεων, το κλείσιμο των κινηματογράφων, των θεάτρων, των μπαρ και των κοινοτικών αιθουσών και επίσης έλεγχο στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Ο στρατιωτικός αυτός νόμος πρέπει να έχει διάρκεια 12 ημερών, μέχρι τις 20 Νοέμβρη 2005, αλλά μπορεί να μπει σε ισχύ ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ο στρατιωτικός αυτός νόμος ίσχυσε στην Αλγερία στο διάστημα 1955 και 1962 και ξανά το διάστημα 1984-1985 στη Νέα Καληδονία με στόχο να κάμψει την τότε εξέγερση για ανεξαρτησία.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δείχνει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται το γαλλικό κράτος να επιλύσει την κοινωνική δυσαρέσκεια, την ανεργία και τους εξευτελισμούς των οποίων τα θύματα είναι όλοι αυτοί που διαμένουν στις εργατικές περιφέρειες.

Τα εργατικά προάστια μετατρέπονται τώρα σε αντικείμενα και πεδία των προθέσεων και των σκοπών της αποικιακής κυβέρνησης.

Η έκρηξη βίας σε ολόκληρη τη χώρα αποκάλυψε (όσο ήταν απαραίτητο να αποκαλυφθεί) την μη ανεκτική καταπίεση που είναι το αποτέλεσμα τριάντα χρόνων κοινωνικής οπισθοδρόμησης και οκτώ χρόνων καταστολής με πρόσχημα την ασφάλεια.

Ήδη το γαλλικό κράτος απέδειξε την ανικανότητά του να επιλύσει την κατάσταση, ενώ ανακοίνωσε την επαναφορά των εφεδρικών σωμάτων αστυνομίας και χωροφυλακής. Θα καλέσει σε λίγο και το στρατό, όπως απαιτεί η άκρα δεξιά, εγκαινιάζοντας έτσι ένα κύμα αλυσιδωτής καταστολής. Αλλά αυτό που δεν θα πετύχει είναι η κατάσβεση της εξέγερσης, οι αιτίες της οποίας είναι τόσο βαθιές και η οποία χρειάζεται μόνο μερικούς σπινθήρες για να φουντώσει και πάλι.

Οι κάτοικοι των εργατικών περιοχών που έχουν επηρεαστεί από το κύμα βίας έχουν επιδείξει ασυνήθιστη ηρεμία και σπουδαία αξιοπρέπεια αρνούμενοι να αντιμετωπίσουν τους εξεγερμένους ως «όχλο», όπως θα ήθελε το κράτος να κάνουν.

Πιστεύουμε ότι είμαστε ένα με αυτόν τον κόσμο καθώς και στο πλευρό των εξεγερμένων καθώς απαιτούν τώρα παρά ποτέ:

• τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• κατάργηση των νόμων Σεβενεμάν και Σαρκοζύ που σκοτώνουν την ελευθερία

• κοινωνική δικαιοσύνη: δικαίωμα στην εργασία για όλους και ισότητα στις δημόσιες υπηρεσίες για όλους

• όλη την αλήθεια για τις περιστάσεις του θανάτου των Ziad Benna και Bouna Traore.

Η Ομοσπονδιακή Γραμματεία της Alternative Libertaire

8 Νοέμβρη 2005

* Μεταφράστηκε από τα γαλλικά στα αγγλικά από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της ιταλικής αναρχοκομμουνιστικής FdCA και δημοσιεύτηκε στα www.anarkismo.net και www.ainfos.ca στις 11 Νοέμβρη 2005. Μετάφραση στα ελληνικά από το «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 11 Νοέμβρη 2005.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]