user preferences

Ίδρυση της Federación Comunista Libertaria

category Βολιβία / Περού / Ισημερινός / Χιλή | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday January 12, 2011 20:12author by Federación Comunista Libertaria Report this post to the editors

Στη Χιλή

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στις 25-26 Δεκέμβρη 2010 συγκλήθηκε ένα Ιδρυτικό Συνέδριο στο οποίο αποφασίστηκε η συνένωση των αναρχικών κομμουνιστικών ομάδων του Σαντιάγκο. Η νέα οργάνωση θα ονομάζεται Federación Comunista Libertaria (FCL – Ελευθεριακή Κομμουνιστική Ομοσπονδία).
460_0___30_0_0_0_0_0_berni1.jpg

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στις 25-26 Δεκέμβρη 2010 συγκλήθηκε ένα Ιδρυτικό Συνέδριο στο οποίο αποφασίστηκε η συνένωση των αναρχικών κομμουνιστικών ομάδων του Σαντιάγκο. Η νέα οργάνωση θα ονομάζεται Federación Comunista Libertaria (FCL – Ελευθεριακή Κομμουνιστική Ομοσπονδία).

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας εντατικών και συστηματικών συζητήσεων μεταξύ των οργανώσεων για πάνω από ένα χρόνο. Τους τελευταίους δύο μήνες ο διάλογος εντάθηκε, οδηγώντας στη γέννηση της νέας αυτής οργάνωσης.

Το Συνέδριο δέχθηκε τους χαιρετισμούς αρκετών αδελφών οργανώσεων και από το εξωτερικό και από άλλες πόλεις της Χιλής.

Οι διάλογοι θα γίνονται για ένα ξεχωριστό ζήτημα κάθε φορά όσον αφορά τα προγραμματικά ζητήματα τα οποία μας έφεραν μαζί, αρχίζοντας με ένα ντοκουμέντο παρουσίασης (αναμένεται η αγγλική μετάφρασή του) όπου εκφράζονται σε γενικές γραμμές οι αρχές μας και η στρατηγική μας γραμμή. Μετά θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για τις αποφάσεις μας όσον αφορά την ανάλυσή μας για την παρούσα κατάσταση, τη γενική στρατηγική μας γραμμή για την περίοδο που διανύουμε, την τακτική μας στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και τη δόμηση της δουλειάς που θα κάνουμε

Η νέα αυτή οργάνωση, και το πολιτικό πρόγραμμα που υιοθετήθηκε από το Συνέδριο, θα επιδιωχθεί να αποτελέσουν τη συνέχιση προηγούμενων οργανωτικών προσπαθειών στους κόλπους του αναρχικού κομμουνιστικού κινήματος αυτής της χώρας.

Από πολιτική άποψη, η κύρια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα είναι να οικοδομήσουμε μια πανεθνικής κλίμακας αναρχική οργάνωση ενώ από κοινωνική άποψη πρέπει να ενδυναμώσουμε την παρουσία της οργάνωσής μας στα λαϊκά κινήματα. Αυτά είναι τα εργαλεία που ελπίζουμε να μας επιτρέψουν να αποκτήσουμε μια επιρροή, αποφασιστικά και με συνέχεια, έτσι ώστε το ελευθεριακό σχέδιο να καταστεί το κυρίαρχο στις κοινωνικές αλλαγές που προσδοκά και οικοδομεί ο λαός.

Για το Σοσιαλισμό και την Ελευθερία!

Ζήτω αυτοί που αγωνίζονται!

Federación Comunista Libertaria – Χιλή

5 Γενάρη 2011

* Αγγλική μετάφραση Γραφείο Διεθνών Σχέσεων FdCA. Ελληνική μετάφραση “Οϋτε Θεός-Ούτε Αφέντης” 12 Γενάρη 2011.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]