user preferences

Συμμετάσχετε στην εκστρατεία Boycott Divestment and Sanction (BDS)

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday January 26, 2011 18:46author by Ilan S. - Matzpen. A-Infos και AAtW Report this post to the editors

Μια έκκληση για το αναρχικό κίνημα να υποστηρίξει την εκστρατεία BDS (Όχι κάλεσμα των Αναρχικών Ενάντια στο Τείχος*)
460_0___30_0_0_0_0_0_bds.jpg

Η ισραηλινή αντιεξουσιαστική, αντι-καπιταλιστική οργάνωση Matzpen, της οποίας η ομάδα Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος (AAtW) είναι άξιος συνεχιστής, ήταν η πρώτη που έφερε στην επιφάνεια το Ισραήλ το ζήρτημα αυτό ως το αποκορύφωμα ενός αποικιοκρατικού σχεδίου (το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα), παρά την έγκριση για τη δημιουργία αυτής της χώρας που πάρθηκε το 1947 και που ακόμα δεν έχει καταγγελθεί από το τοπικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το πρώτο κάλεσμα για BDS στο Ισραήλ ξεκίνησε από την Matzpen τον πρώτο χρόνο της πρώτης Ιντιφάντα, τον Φεβρουάριο του 1988. Η οργάνωση απηύθυνε έκκληση για μποϊκοτάζ των προϊόντων του αποικιοκρατικού διακανονισμού (βλέπε http://www.matzpen.org/index.asp?p=kria στα εβραϊκά).

Στη συνέχεια, υπήρξε μια αναφορά στο διαδίκτυο που ξεκίνησε από μέλη της Matzpen το 2001 ** για το Boycott Divestment and Sanction, για να τιμωρηθεί το Ισραήλ (ένα κάλεσμα στο οποίο ο Νόαμ Τσόμσκι αρνήθηκε να συμμετάσχει, λέγοντας ότι ήταν "πολύ νωρίς").

Η ανάπτυξη της κοινής πάλης μαζί με τους Παλαιστινίους ενάντια στην καταστολή και την κατοχή, κάτι που προωθήθηκε από την Matzpen και αργότερα από την AAtW, δεν έγινε στο όνομα κάποιου εθνικιστικού οράματος ή για την ψευδαίσθηση της οικοδόμησης μιας παλαιστινιακής εθνικής οντότητας (την αποκαλούμενη “εθνική απελευθέρωση”), αλλά για μια απλή “απελευθέρωση΅- τερματισμό του ισραηλινού καθεστώτος των εποίκων και της κατοχής.

Αναρχικοί από όλο τον κόσμο έχουν συμμετάσχει στο Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους, ως άτομα, και έχουν έρθει εδώ για να πάρουν μέρος στον κοινό μας αγώνα. Τα μέλη της AAtW ήδη συμμετέχουν στην τοπική και διεθνή πρωτοβουλία BDS, όπως και πολλοί αναρχικοί σε όλο τον κόσμο.

Είναι καιρός το διεθνές αναρχικό κίνημα και οι διάφορες οργανώσεις, ομοσπονδίες και συλλογικότητες, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας με το να αρχισουν ή/και να συμμετάσχουν επίσημα στις δραστηριότητες της BDS, όχι μόνο ως άτομα.

Ilan S.

Μέλος της Matzpen. A-Infos και AAtW

http://ilanisagainstwalls.blogspot.com http://matzpen.org http://ainfos.ca http://awalls.org

Σημειώσεις:

* Η ισραηλινή ομάδα Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος δεν υπογράφει τις αναφορές και τα κείμενά της ως ομάδα. Συνεπώς, η παρούσα έκκληση διανέμεται σε προσωπική βάση και πρωτοβουλία και όχι ως κάλεσμα της AAtW.

** Τον Απρίλιο του 2001, 35 Ισραηλινοί και Εβραίοι άλλων εθνικοτήτων δημοσίευσαν κάλεσμα μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Βλέπε το άρθρο Rachel Giora με τίτλο «Σταθμοί στην Ιστορία του Ισραηλινού Κινήματος BDS" που βρίσκεται στο http://www.scribd.com/doc/44975240/2010-Rachel-Giora-Mi...aeli- BDS-Movement

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 26 Γενάρη 2011.

Related Link: http://ilanisagainstwalls.blogspot.com

This page has not been translated into Polski yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]