user preferences

New Events

Nordafrika

no event posted in the last week

Hastesag: Massakre og revolution i Libyen

category nordafrika | community struggles | appeal / petition author Wednesday February 23, 2011 09:34author by Mazen Kamalmaz - (Syrisk anarkist)author email mazen2190 at gmail dot com Report this post to the editors

Solidaritetsopfordring

De nyhedsrapporterne, der flyder i en lind strøm ud af Libyen, er ganske rædselsfulde. Gaddafis regime er i gang med en grusom massakre imod masserne i oprørstilstand. Ud over regimets almindelige hær og sikkerhedsstyrker åbner Gaddafi-regimets hyrede lejesoldater (tilsvarende Mubarak-regimets baltajia) nu også ild mod såvel ubevæbnede libyere som i nogle tilfælde folk bevæbnet kun med lette håndvåben. Regimets repressive styrker anvender ikke kun skydevåben, men også artilleri, kampvogne, jetjagere og kamphelikoptere...

[Français] [Castellano] [Italiano] [English] [Ελληνικά] [Deutsch] [Català] [Nederlands]

libya.jpg


Solidaritetsopfordring


Hastesag: Massakre og revolution i Libyen


De nyhedsrapporter, der flyder i en lind strøm ud af Libyen, er ganske rædselsfulde. Gaddafis regime er i gang med en grusom massakre imod masserne i oprørstilstand. Ud over regimets almindelige hær og sikkerhedsstyrker åbner Gaddafi-regimets hyrede lejesoldater (tilsvarende Mubarak-regimets baltajia) nu også ild mod såvel ubevæbnede libyere som i nogle tilfælde folk bevæbnet kun med lette håndvåben. Regimets repressive styrker anvender ikke kun skydevåben, men også artilleri, kampvogne, jetjagere og kamphelikoptere. Dette kan ikke kaldes krig i militær forstand. Det er blot en skrækkelig massakre, som Gaddafis regime begår under opsyn af de imperialistiske magter i Europa og USA, men disse supermagter tænker som altid kun på olie og penge, kun på profit og ikke menneskerettigheder, ikke engang menneskeliv.

De europæiske regeringer praktiserer sammen med USA en særdeles pinlig stilhed lige nu, som i sig er mere højrøstet end enhver tænkelig erklæring. I virkeligheden støtter de drabsmændene, diktaturet, imod masserne i oprør ligesom de gjorde i Tunesien og Egypten, for blot at skifte side, når revolutionen er uundgåelig. Og dette er ingen hemmelighed. Det handler alt sammen om, at olien og pengene skal forblive i hænderne på diktatorerne og ikke befolkningen. Og som det sås i Bahrain, Tunesien og Egypten før, så kommer de fleste af de anti-oprørs-våben, som regimet bruger til at dræbe og undertrykke befolkningen med, fra europæiske eller amerikanske firmaer. For to nætter siden truede den libyske diktators søn masserne, og i går omsatte hans mordere og lejesoldater hans trusler til handling. Libyen under Gaddafis styre er et perfekt eksempel på et totalitært regime, som det undertrykte samfund i George Orwells roman ”1984”. Nu fører ”big brother” en rigtig krig imod sin egen befolkning, eller for at være mere nøjagtig, udfører han en blodig massakre imod libyere i oprør. Og igen prøver de at bruge islamistiske fundamentalister som skræmmeeksempel. Men det er ikke en kamp mellem fundamentalister og regimet – kampen står mellem masserne og diktaturet.

Dette er bare en skandaløs manipulation af virkeligheden, et skamløst forsøg på at retfærdiggøre ikke bare Gaddafis undertrykkende regime, men også dets forbrydelser, skønt intet – intet overhovedet – kan retfærdiggøre Gaddafi-regimets forbrydelser, brugen af kampvogne og jagerfly imod ubevæbnede masser, heriblandt børn og deres mødre.

Vi anarkister og libertære vil ikke undervurdere risikoen for, at en undertrykkende magt – hvad enten islamistisk eller af anden beskaffenhed – kan have held med at overtage revolutionen, men i den henseende foretrækker vi ikke areligiøse undertrykkende kræfter frem for religiøse. Vi foretrækker reel frihed for masserne, et frit selvstyrende samfund organiseret frit og frivilligt nedenfra og op. I lyset af sådanne risici ser vi folkelig direkte aktion som det eneste rigtige modsvar, udført af frie masser, og ikke med nogen form for brutal undertrykkelse, som den et sådant barbarisk diktatur anvender.

Her er nogle nyheder og kommentarer fra en blog, der skrives af en anarkistisk libysk kammerat (kun på arabisk). Bloggens adresse er: http://saoudsalem.maktoobblog.com

  • Hundreder af mennesker er dræbt i Libyen - Gaddafi, slagteren, gemmer sig i sin fæstning.

  • Øjenvidner har rapporteret, at en sand massakre finder sted i Benghazi by i Libyens østlige del, hvor dusinvis er blevet dræbt og hundreder såret. Og at byens hospitaler bliver oversvømmet af sårede mennesker. En advokat og aktivist fortalte til Al Jazeera, at antallet af personer dræbt af sikkerhedsstyrker i Benghazi muligvis vil nå 200 og omkring 800 til 900 sårede (skrevet 20. februar).

  • Gaddafi bombarderede libyerne... Og libyerne trænger frem mod Tripoli.

  • Benghazi, Libyens andenstørste by efter hovedstaden Tripoli, hvor de første gnister til februaroprøret opstod, er udsat for et folkemord (skrevet 20. februar).

  • Den herskende familie (dvs. Gaddafis familie) i Libyen har mistet besindelsen og kaldt demonstranterne forbrydere.

  • Det ser ud til at regimets overdrevne magtanvendelse og dets massakrer mod demonstranter har givet bagslag mod regimet selv, i så høj grad, at endda mange medlemmer af dets hær og politistyrker har nægtet at skyde på demonstranter og i stedet har tilsluttet sig dem – hvilket tvinger Gaddafis regime til at ty til lejesoldater fra fattige afrikanske lande (skrevet 21. februar).

Mazen Kamalmaz

Syrisk anarkist

Related Link: http://libsoc.dk/?p=814
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Neste 8 de Março, levantamos mais uma vez a nossa voz e os nossos punhos pela vida das mulheres!
© 2005-2020 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]