user preferences

New Events

Δυτική Αφρική

no event posted in the last week

Αλληλεγγύη με τους 52 της Χαράρε

category Δυτική Αφρική | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday February 23, 2011 18:13author by Warren McGregor - Zabalaza Anarchist Communist Front Report this post to the editors

Μια άλλη σκοτεινή μέρα στη Ζιμπάμπουε!

Ανακοίνωση αλλλεγγύης του ZACF για τους συλληφθέντες αγωνιστές στη Ζιμπάμπουε
460_0___30_0_0_0_0_0_zacfront_symbol.jpg

Ακτιβιστές που συγκεντρώθηκαν στο Χαράρε στις 19 Φεβρουαρίου σε μια κλειστή συνάντηση για να συζητήσουν τις πρόσφατες εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, συνελήφθησαν μετά από μια προγραμματισμένη έφοδο της αστυνομίας. Επί του παρόντος, κρατούνται χωρίς κατηγορίες και υπάρχουν αναφορές ότι τα βασικά μέλη της συγκέντρωσης υπέστησαν σωματική επίθεση από αυτούς που τους συνέλαβαν.

Το ZACF καταδικάζει έντονα μια ακόμη πράξη βίας σε βάρος απλών κατοίκων της Ζιμπάμπουε ζητώντας να εξευρεθούν καλύτερες λύσεις για την τρέχουσα κατάσταση της βίας της εξουσίας του κράτους και του κεφαλαίου. Σε μία σαφή επίδειξη δύναμης, τα αρπακτικά του κράτος και της άρχουσας τάξης έδειξαν και πάλι την επιθυμία τους να διατηρήσουν την ισχύ του ως ρυθμιστές της κοινωνίας της Ζιμπάμπουε και θα χρησιμοποιήσουν ξανά βία και εκφοβισμό για την επίτευξη των στόχων αυτών.

ΟΙ άγριες επιθέσεις κατά διαδηλωτών στη Λιβύη μας ενδιαφέρουν επίσης σε αυτό το σημείο. Σε κάθε κοινωνία οι καταπιεζόμενες τάξεις οργανώνονται από τα κάτω αποτελώντας την αποφασιστική εκείνη δύναμη που βάζει ένα τέρμα στα διάφορα καθεστώτα. Η άρχουσα τάξη στο κράτος και το κεφάλαιο το γνωρίζουν καλά αυτό και πάντα προσπαθούν να συντρίψουν όσους διαφωνούν.

Έχει σταλθεί ένα κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές οργανώσεις και ακτιβιστές να συμμετάσχουν στην αλληλεγγύη και τη στήριξη των συλληφθέντων συντρόφων. Η αλληλεγγύη από το εξωτερικό δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως υποκατάστατο, αλλά να αποτελέσει ουσιαστική βοήθεια στους αγώνες στη Ζιμπάμπουε. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία θα ήταν μια βελτίωση, λόγω των άμεσων ωφελειών της,, αλλά δεν αποτελεί και υποκατάστατο για τη θεμελιώδη και ριζική αναδιάρθρωση της εξουσίας και του καταμερισμού του πλούτου που απαιτούνται ώστε να αλλάξει πραγματικά η καθημερινή ζωή και να ενδυναμώσουν οι καταπιεζόμενες τάξεις.

Με την εκστρατεία αυτή καλούνται οι ακτιβιστές να γράψουν και στείλουν επιστολές και ανακοινώσεις αλληλεγγύης προς τους 52 καθώς και για την άσκηση πίεσης με την αποστολή επιστολών και φαξ σε βασικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και πρεσβειες της Ζιμπάμπουε ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Αντίγραφα μπορούν να στέλνονται στις διευθύνσεις:
socialismfrombelow@gmail.com
shanthabloemen@gmail.com and
ashley_fataar@yahoo.co.uk

Ακολουθείστε τις οδηγίες στο http://www.facebook.com/home.php?sk=group_1786014021849...&ap=1

Συμμετάσχετε στην εκστρατεία!

Κάτω η κρατική βία και καταστολή!

Λευτεριά στους 52 της Χαράρε!

Zabalaza Anarchist Communist Front (Αναρχικό Κομμουνιστικό Μέτωπο Zabalaza

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”

Related Link: http://www.zabalaza.net

This page has not been translated into Català yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]