user preferences

Καταγγελία Συντονιστικού Αντιστεκόμενων Γυναι

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Φύλο | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday April 24, 2011 08:16author by Χοσέ Μαρία Μανταλένα Report this post to the editors

San Cristóbal de Las Casas, Chiapas

Μετάφραση από http://chiapas.indymedia.org/display.php3?article_id=17...rase= - Αναδημοσίευση από το athens.indymedia

oaxaca_fire.jpg

San Cristóbal de Las Casas, Chiapas

5 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μαζευτήκαμε σήμερα τα μέλη του Συντονιστικού Αντιστεκόμενων Γυναικών στο San Cristóbal de Las Casas, στην Τσιάπας, για να συζητήσουμε για την κατάσταση βίας που αντιμετωπίζουμε στις κοινότητές μας. Θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε την ανησυχία μας, η οποία οφείλεται στις σοβαρές απειλές δολοφονίας και επίθεσης τις οποίες δέχεται η συντρόφισσά μας Rosa Díaz Gómez στην κοινότητα Jotola στο δήμο Chilón στην Τσιάπας.

Η ανησυχία αυτή εντείνεται απ' το γεγονός ότι στις 31 Μαρτίου αφέθησαν ελεύθεροι με εγγύηση, κατόπιν απόφασης του Μικτού Πρωτοδικείου Ocosingo, τα άτομα τα οποία της είχαν επιτεθεί, οι Juan Cruz Méndez, Merardo Cruz Méndez, Alfonso Cruz Cruz, Eleuterio Cruz Cruz και Melecio Cruz Guzman. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ήδη, η συντρόφισσα φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα αλλά και τη ζωή της εξαιτίας μιας πιθανής νέας επίθεσης απ' τα εν λόγω άτομα.

Όπως γνωρίζετε, στις 24 Μαρτίου 2010, η Rosa Díaz Gómez δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα ατόμων, τους αποκαλούμενους "Cruz Méndez". Εκείνη τη μέρα, μια ομάδα 15 περίπου ατόμων περικύκλωσαν το σπίτι της και άρχισαν να πετάνε πέτρες στα παράθυρα και να χτυπάνε με τρόπο επιθετικό και βίαιο το σπίτι με μπαλτάδες. Έσπασαν την κλειδαριά της πόρτας και κατάφεραν να εισβάλλουν καταστρέφοντας ό,τι υπήρχε μέσα στο σπίτι της συντρόφισσας.

Οι άντρες με τα ονόματα Juan, Jerónimo, Medardo και Tello την σημάδεψαν με τα όπλα τους και άρχισαν να τη χτυπούν βίαια στο κεφάλι, στα χέρια, στα πόδια, στην πλάτη, στα πλευρά και στο στομάχι αφήνοντάς την σοβαρά τραυματισμένη και αβοήθητη. Η Rosa έπαθε ό,τι έπαθε επειδή οργανώθηκε και πάλεψε για τα δικαιώματά της - κυρίως για το δικαίωμα στη γη. Παρόλο που έγινε μήνυση για το συμβάν, δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε.

Για όλα αυτά που πέρασε η συντρόφισσά μας θεωρούμε υπεύθυνη την ανήθικη κυβέρνηση επειδή μέχρι τώρα, αντί να αναζητά λύση στο πρόβλημα, αυτό που κάνει είναι να το διαχειρίζεται για δικό της όφελος, δίχως να νοιάζεται για τη ζωή και την ασφάλεια των συντροφισσών μας.
Γι' αυτό απαιτούμε την άμεση και ειλικρινή τιμωρία των υπευθύνων, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι, την εγγύηση της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας καθώς και το τερματισμό της ταλαιπωρίας που δέχεται η συντρόφισσά μας, μιας και ο κυβερνήτης της Jotola, Pascual Sánchez Pérez, έχει αρχίσει τη δράση ενάντια στη Rosa θέλοντας να τη διώξει απ' τη γη της, συνεχίζοντας το έργο των προαναφερθέντων αποφυλακισμένων.

Ζητάμε από τις συντρόφισσες της "Άλλης Καμπάνιας" να είναι έτοιμες να στηρίξουν τη Rosa Díaz Gómez, με δράσεις από τα μέρη στα οποία βρίσκονται.

Συντονιστικό Αντιστεκόμενων Γυναικών

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
E

Latest News

Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Φύλο | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Wed 22 May, 11:46

browse text browse image

textΟμοφυλόφιλη λευτε ... 20:54 Tue 17 Jun by Thomas Giovanni - Boston NEFAC 0 comments

Opinion and Analysis

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2013 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]