user preferences

Το σύνδρομο της κυριαρχίας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday May 11, 2011 21:59author by πρωτοβουλία ελευθεριακών κομμουνιστών Report this post to the editors

Αστυνομοκρατία - ρατσισμός - κοινωνική εγκληματι&#

Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης, επί της οδού Ηπείρου σε ανθρώπους που διέρχονταν προς και από το σημείο που δολοφονήθηκε ο σαραντατετράχρονος. Αφορά στα χθεσινά γεγονότα και αποτελεί μία άμεση πρώτη γραπτή τοποθέτηση πρωτοβουλίας συντρόφων.
solidarity1.jpg

ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Νωρίς τα ξημερώματα της χθεσινής μέρας, ένας 44χρονος άνθρωπος δολοφονήθηκε με μαχαιριές από τρεις τύπους που το μόνο που ήθελαν ήταν να του βουτήξουν μία κάμερα. Αυτός ο θάνατος στάθηκε η αφορμή για ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία να επιχειρήσουν ένα αδιάκριτο πογκρόμ κατά των μεταναστών στο κέντρο και σε άλλα μέρη της Αθήνας. Το κράτος και οι κυβερνητικοί παράγοντες είχαν καταφέρει άλλη μια φορά να μεταφέρουν τον πόλεμο στις γειτονιές όπου επιβάλουν όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση. Σε πολλές περιοχές του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, η αντικοινωνική εγκληματικότητα διαρκώς αυξάνεται και η ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται τείνει να γίνεται όλο και πιο απειλητική για τους παραδοσιακούς κατοίκους τους.

Η «τιμή» της ανθρώπινης ζωής έχει πέσει πλέον κατακόρυφα. Όμως όσο οι καιροί αγριεύουν, τόσο αυτό το κανιβαλιστικό αλληλοφάγωμα εντείνεται σε μία διαλυμένη κοινωνία που διαρκώς αποπροσανατολίζεται -ηθελημένα ή μη- και δεν διακρίνει τους κύριους πραγματικούς εχθρούς της. Το να βγαίνουν καλάσνικοφ μεταξύ ελλήνων οπαδών δύο ομάδων και να υπάρχουν σοβαρά τραυματίες, όπως έγινε πριν λίγες μέρες στην Κόρινθο, ή το να μαχαιρώνονται άνθρωποι έξω από το σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας, όπως συνέβη χθες, αυτά είναι περιστατικά που δείχνουν πως η κατάσταση έχει πάρει επικίνδυνη τροπή.

Όσο γιγαντώνεται ο αριθμός των εξαθλιωμένων, ξένων και ντόπιων, τόσο η αντικοινωνική εγκληματικότητα θα αυξάνεται και θα εξαπλώνεται σε περισσότερες γειτονιές. Όσο το χρήμα θα συγκεντρώνεται στα ταμεία των τραπεζών τους και στα χέρια των λίγων «μεγάλων» και η συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη δε θα έχει ούτε καν που να φάει και που κοιμηθεί, τόσο θα συντηρείται από τους «από πάνω» μία τέτοια κατάσταση αλληλοφαγώματος στα χαμηλά επίπεδα της κοινωνικής πυραμίδας. Η λύση στη κατακόρυφη αύξηση αυτής της εγκληματικότητας δεν μπορεί να είναι η κατακόρυφη αύξηση της αστυνόμευσης.

Όσοι μπάτσοι και να υπάρχουν, όταν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι μπουκαδούροι στα σπίτια και τα κλεφτρόνια στις γωνίες των δρόμων, άνθρωποι μάλιστα που δεν έχουν να χάσουν τίποτα μέσα στην εξαθλίωση που βρίσκονται, κανένα σοβαρό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να επέλθει. Έτσι δεν επέρχονται πραγματικές λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα, έτσι επιβάλλονται ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Όλα αυτά τα ακροδεξιά κατακάθια θα επιχειρούν να βρίσκουν σε τέτοια τραγικά περιστατικά χώρο για να αναπτύξουν τη μισαλλοδοξία και το μίσος τους απέναντι σε κάθε διαφορετικό. Χθες, για άλλη μια φορά δε στράφηκαν ούτε απέναντι στους πραγματικούς υπαίτιους αυτού του φονικού, ούτε στα οργανωμένα κυκλώματα που πουλάνε ναρκωτικά και γυναίκες (κορόιδα είναι να πουλήσουν αντριλίκι εκεί;).

Στράφηκαν αμέσως κατά των αναρχικών καταλήψεων που υπάρχουν στην περιοχή και κατά οποιουδήποτε μετανάστη πετύχαιναν στο δρόμο, αλλά ακόμα και εναντίον μαγαζιών και σπιτιών μεταναστών. Έχουν σκεφτεί αυτά τα κατακάθια τι μπορεί να συμβεί αν γενικευτεί μία σύγκρουση ελλήνων και μεταναστών αυτή τη στιγμή; Η απάντηση είναι πολύ απλή αλλά δεν έχουν και τόσο μυαλό για να το καταλάβουν: Πρώτον, θα υπάρξει αλληλοσφαγή ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή είναι μετανάστες ή ντόπιοι και, δεύτερον, το κράτος, η κυβέρνηση, η τρόικα και τα ευρωπαϊκά αφεντικά θα τρίβουν τα χέρια τους γιατί αντί όλοι μαζί να κατευθυνόμαστε προς τα κέντρα των αποφάσεών τους θα κοιτάζουμε να γλιτώσουμε ο καθένας το τομάρι τους από τον γείτονά μας.

Αυτό θα είναι ο απόλυτος κανιβαλισμός... Δεν υπάρχει εύκολη λύση εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση. Οι στρατιές των εξαθλιωμένων είναι τεράστιες και πλέον δεν αυξάνονται μόνο από τις καραβιές που φτάνουν από την Αφρική ή από τα σύνορα με την Ασία, αλλά αυξάνονται κι από τους γηγενείς ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Τόσοι πόλεμοι, τόσα εγκλήματα που γίνονται καθημερινά για να βασιλεύει το χρήμα στον καπιταλιστικό αυτό κόσμο, έχουν πλέον οδηγήσει αυτό το σταυροδρόμι που βρισκόμαστε σε μία περιοχή υπό πίεση.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως όλα αυτά προέρχονται από τη διογκούμενη εξαθλίωση και να παλέψουμε ενάντια σε αυτούς που την προκαλούν.

Να δημιουργήσουμε μία ταξική και ηθική κοινότητα απέναντι στη μαυρίλα που πάει να γεμίσει την καθημερινότητά μας. Άνεργοι και εργαζόμενοι, ντόπιοι ή μη, να ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τα κοινά προβλήματα.

Να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης, κοινότητες αγώνα σε κάθε εργασιακό χώρο και γειτονιά δημιουργώντας δεσμούς αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης και κοινωνικής αυτοάμυνας.

Να αντιμετωπίσουμε μαζί τα μέτρα που μας οδηγούν στην εξαθλίωση, την τρομοκρατία των αφεντικών, τη διάλυση των σχολείων και των νοσοκομείων, την έπαρση και προκλητικότητα των μπάτσων αλλά και κάθε φαινόμενο αντικοινωνικής εγκληματικότητας στις λαϊκές γειτονιές αυτής της πόλης.

Γι΄αυτά χρειάζεται να παλέψουμε καθημερινά στους τόπους που ζούμε. Αλλιώς, αφήνουμε την τύχη μας σε χέρια που πάντα οδήγησαν την ιστορία στις πιο μελανές σελίδες της...

πρωτοβουλία ελευθεριακών κομμουνιστών,

11/5/2011

Related Link: http://eleftheriakoi.blogspot.com
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]