preferenze utente

cerca nell'archivio del sito Cerca cerca nell'archivio del sito


Search comments

ricerca avanzata

Nuovi eventi

Κεντρική Ασία

nessun evento segnalato nell'ultima settimana

2 χρόνια φυλάκιση για κριτική στο Ισλάμ

category Κεντρική Ασία | Καταστολή / Φυλακές | Νέα author Wednesday December 14, 2005 09:38author by Azar Majedi Segnalare questo messaggio alla redazione

Καταδίκη του Ali Mohaqeq Nasab

Translation in Greek of «2 Years In Jail For Criticising Islam»

Αγαπητοί σύντροφοι

Τι ισλαμικό κράτος του Αφγανιστάν καταδίκασε τον Ali Mohaqeq Nasab, εκτελεστικό διευθυντή της Επιθεώρησης Δικαιωμάτων Γυναικών (Women’s Right journal) σε δύο χρόνια φυλάκιση για την κριτική του ενάντια στο Ισλάμ. Αυτό αποτελεί μια εξοργιστική δίκη, μια άδικη καταπάτηση της ελευθερίας λόγου και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Ο λαός του Αφγανιστάν έχει γίνει θύμα και αντικείμενο τρομοκράτησης από το πολιτικό Ισλάμ για δύο δεκαετίες τώρα. Η πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν καλλιέργησε κάποιες ελπίδες στις γυναίκες και σε όσους αγαπούν την ελευθερία, ότι οι ωμότητες που γίνονταν καθημερινά από τα καθάρματα της θρησκείας θα σταματήσουν, ότι ο κόσμος θα μπορεί να απολαμβάνει την ελευθερία του και ότι οι γυναίκες θα πετάξουν μακριά τις μπούρκες και τις μαντίλες και θα συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή.

Αλλά οι ελπίδες αυτές σταμάτησαν να καλλιεργούνται γρήγορα, εξαιτίας των σχεδίων των ΗΠΑ και της Δύσης που βοήθησαν στην έλευση στην εξουσία μιας άλλης ισλαμικής φυλετικής κυβέρνησης. Η συγκρότηση του νέου ισλαμικού κράτους, μέσω της φυλετικής συνταγματικής συνέλευσης, αποτέλεσε αντικείμενο αντίστασης από την πλευρά των οπαδών της ελευθερίας και προοδευτικών οργανώσεων. Οι αντίθετες γνώμες δεν λήφθηκαν καν υπόψη και οι ωμότητες, η καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών, οι απαγωγές και οι βιασμοί σε βάρος γυναικών και νέων κοριτσιών, η καταπάτηση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών συνεχίστηκαν.

Η καταδικαστική αυτή απόφαση πρέπει να καταγγελθεί από όλους τους αγωνιστές για τα δικαιώματα των γυναικών, τους εραστές της ελευθερίας, τους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους λαϊκούς. Πρέπει ν αγωνιστούμε εναντίον του πολιτικού Ισλάμ σε κάθε γωνιά του κόσμου. Σταματήσαμε ισλαμικά δικαστήρια στον Καναδά. Πρέπει να ξεγυμνώσουμε και τα ισλαμικά κράτη της Μέσης Ανατολής.

Azar Majedi

Επικεφαλής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση των Γυναικών (Organisation for Women’s Liberation)

* Δημοσιεύτηκε στο www.anarkismo.net και μεταφράστηκε στα ελληνικά από το «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 13 Δεκέμβρη 2005.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2001-2024 Anarkismo.net. Salvo indicazioni diversi da parte dell'autore di un articolo, tutto il contenuto del sito può essere liberamente utilizzato per fini non commerciali sulla rete ed altrove. Le opinioni espresse negli articoli sono quelle dei contributori degli articoli e non sono necessariamente condivise da Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]