user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week

Προς μια Γενική Απεργία

category Ιβηρική | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday July 02, 2011 22:22author by CGT - CNT - SO - CSC Report this post to the editors

Η κατάσταση απαιτεί από μας να ανταποκριθούμε κατάλληλα με μια δυναμική η οποία είναι η ανάλογη των μέτρων που επιβάλλοται στους εργαζόμενους. Έτσι πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο όχι μόνο να συνεχίσουμε με τους εργατικούς αγωνες στους οποίους εμπλεκόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά επίσης να κινηθούμε ένα βήμα παραπέρα, σπάζοντας κάθε δεσμό με το μοντέλο του θεσμοποιημένου συνδικαλισμού και να δημιουργήσουμε μια κατάσταση στην οποία τα ταξικά συνδικάτα να στρώσουν το δρόμο της επίθεσής μας για να κατακτήσουμε τους στόχους μας.
460_0___30_0_0_0_0_0_huelga2p.jpg

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις CGT, CNT, SO και CSC προσανατολίζονται σε μια κινητοποίηση όπου θα προβληθούν κοινά αιτήματα τα οποία έχουν ήδη συζητηθεί και υιοθετηθεί από τους εργαζόμενους με την προοπτική της κήρυξης Γενικής Απεργίας.

Οι Confederación General del Trabajo (CGT), Confederación Nacional del Trabajo (CNT), Solidaridad Obrera (SO) and Coordinadora Sindical de Clase (CSC) συναντήθηκαν στις 24 Ιούνη 2011, στη Μαδρίτη, για να εξετάσουν τον τρόπο αντίστασης στην άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των εργαζομένων ως αποτέλεσμα των περικοπών και της απώλειας των πολιτικών τους δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που βρίσκονται στην υπηρεσία των αφεντικών και των αγορών, εναντίον των οποίων πρέπει να αντιδράσουμε με μια συντονισμένη εκστρατεία βασισμένη στην ταξική ενότητα και δράση.

Τα διάφορα συνδικάτα που συμμετείχαν συμφώνησαν στην εκ μέρους τους πλήρη άρνηση της πολιτικής των αλλεπάλληλων εργασιακών αναβαθμίσεων, τις περικοπές των συντάξεων, την τροποποίηση των συλλογικών και κοινωνικών διαπραγματεύσεων και τις περικοπές στο δημόσιο τομέα – περιμένοντας για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι και τα πιο αδύνατα στρώμματα της κοινωνίας να πληρώσουν για την καπιταλιστική κρίση.

Συμφωνήθηκε επίσης η ανάγκη να δοθεί μια κοινή απάντηση, παρά τις διαφορές μας, έτσι ώστε να κινηθούμε προς μια εργατική ενότητα διαμέσου των κινητοποιήσεων και των αγώνων, των εργατικών συλλογικοτήτων και των κοινωνικών κινημάτων που αντιτίθεται στην πολιτική της μη κινητοποίησης και της συνδιαχείρισης που πρωθείται από τα καθεστωτικά συνδικάτα CCOO και UGT.

Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να τελειώνουμε με το μοντέλο αυτό του συνδικαλισμού που για πάνω από 30 χρόνια τώρα έχει οδηγήσει σε συνεχείς απώλειες των δικαιωμάτων μας και που αυτή τη στιγμή της πιο σοβαρής κρίσης του καπιταλισμού έχει ήδη επιδείξει τις προθέσεις του και είναι απών από κάθε θέληση ή πρόθεση αντίστασης στις επιθέσεις εναντίον της εργατικής τάξης. Είναι ένα μοντέλο που έχει προωθήσει έναν καθεστωτικό συνδικαλισμό στην υπηρεσία του Κράτους, στοχεύοντας στο να ποδηγετήσει τις κινητοποιήσεις και την αποτελεσματική συμμετοχή της εργατικής τάξης σε αυτόνομες συνδικαλιστικές οργανώσεις που είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν.

Η τροποποίηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η οποία έχει αυτή τη στιγμή οδηγηθεί στη βουλή και η οποία θα οδηγήσει σε περαιτέρω σημαντικές απώλειες των δικαιωμάτων μας, αποτελεί μόνο μια ακόμα στροφή προς τον έλεγχο της εργατικής δυσαρέσκειας και των κοινωνικών αγώνων, με όχημα αυτές τις δύο καθεστωτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και εμποδίζοντας πιο πολύ την πρόθεση των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων να δράσουν και έτσι την ίδια την ελευθερία των εργαζομένων.

Η συνάντηση της 24 Ιούνη είναι το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας ενωτικών κινητοποιήσεων που θα λάβουν χωρα τους επόμενους μήνες με κοινά αιτήματα, επεξεργασμένα και συμφωνημένα από τους εργαζόμενους, με στόχος τη Γενική Απεργία για να αντισταθούμε στο σύγχρονο μακελειό και να κινηθούμε προς την κατάκτηση νεών κοινωνικών δικαιωμάτων.

Τα γεγονότα από τη διαδήλωση της 15 Μάη και μετά έχουν δημιουργήσει κλίμα παθητικοποίησης και μας έχουν κάνει να κινηθούμε προς μια φάση κινητοποιήσεων σχεδόν από την αρχή της κρίσης, και πρέπει τώρα να εργαστούμε μέσα στους χώρους εργασίας σχηματοποιώντας τα κοινωνικά και οικονομικά εργατικά αιτήματα και τοποθετώντας τα στο κέντρο του δημόσιου διαλόγου, συνεισφέροντας στο κίνημα αυτό τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπιση και τον αγώνα σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο, καθώς και προωθώντας τα κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα με μια συγκεκριμένη δράση κατά του καπιταλισμού.

Η κατάσταση απαιτεί από μας να ανταποκριθούμε κατάλληλα με μια δυναμική η οποία είναι η ανάλογη των μέτρων που επιβάλλοται στους εργαζόμενους. Έτσι πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο όχι μόνο να συνεχίσουμε με τους εργατικούς αγωνες στους οποίους εμπλεκόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά επίσης να κινηθούμε ένα βήμα παραπέρα, σπάζοντας κάθε δεσμό με το μοντέλο του θεσμοποιημένου συνδικαλισμού και να δημιουργήσουμε μια κατάσταση στην οποία τα ταξικά συνδικάτα να στρώσουν το δρόμο της επίθεσής μας για να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

* Αρχικό κείμενο στα ισπανικά. Αγγλική μετάφραση Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της ιταλικής αναρχοκομμουνιστικής FdCA. Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 1 Ιούλη 2011.

cgtcntso_1.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]