user preferences

Απεργία και Σαμποτάζ στην εταιρία–τηλεπικοινων_

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Εργατικοί Αγώνες | Νέα author Monday September 05, 2011 19:04author by Στην πρώτη γραμμή Report this post to the editors

Απεργία στην εταιρία – κολοσσό στις τηλεποικοινωνίες Verizon . Την απεργία κάλεσαν τα δύο μεγαλύτερα σωματεία CWA και IBEW και συμμετέχουν 45000 εργάτες. Για τουλάχιστον 90 περιπτώσεις σαμποτάζ, όπως κοψίματα οπτικών ινών ή καταστροφές υλικού και υποδομών κατηγορεί τους απεργούς η εταιρία, ενώ η CWA ισχυρίστηκε ότι διαδηλωτές των σωματείων είχαν χτυπηθεί από αυτοκίνητα που οδηγούσαν εργαζόμενοι εκτός συνδικάτων

verizonstrikee1312906884973.jpg

Απεργία στην εταιρία – κολοσσό στις τηλεποικοινωνίες Verizon . Την απεργία κάλεσαν τα δύο μεγαλύτερα σωματεία CWA και IBEW και συμμετέχουν 45000 εργάτες. Για τουλάχιστον 90 περιπτώσεις σαμποτάζ, όπως κοψίματα οπτικών ινών ή καταστροφές υλικού και υποδομών κατηγορεί τους απεργούς η εταιρία, ενώ η CWA ισχυρίστηκε ότι διαδηλωτές των σωματείων είχαν χτυπηθεί από αυτοκίνητα που οδηγούσαν εργαζόμενοι εκτός συνδικάτων.

Η απεργία στην Verizon ξεκίνησε την Κυριακή όταν η σύμβαση εργασίας που καλύπτει 45.000 εργαζόμενους σε ενσύρματες μονάδες έληξε, πριν συμφωνήσουν Verizon και συνδικάτα σε νέα σύμβαση. Η απεργία, η πρώτη που αντιμετώπισε η Verizon από το 2000, περιλαμβάνει εργαζόμενους ενσύρματων δικτύων σε Βιρτζίνια, Μέριλαντ, Ντέλαγουερ, Πενσυλβάνια, Νιου Τζέρσεϋ, Νέα Υόρκη, Μασαχουσέτη, Ρόουντ Άιλαντ, Κονέκτικατ, και Ουάσινγκτον.

Η εταιρία διαθέτει έτοιμο απεργοσπαστικό μηχανισμό , τους εργαζόμενους εκτός σωματείων , οι οποίοι με το ξεκίνημα της απεργίας κλήθηκαν να καλύψουν το κενό των απεργών. Η Verizon δήλωσε ότι οι αντικαταστάτες κατάφεραν να ολοκληρώσουν άνω του 75% των εργασιών αποκατάστασης την Κυριακή. Ο πάροχος υπηρεσιών πρόσθεσε ότι αναμένει να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους όσο προχωράει η βδομάδα και πάνε περισσότερα στελέχη στο πεδίο. Τα καθήκοντά τους θα περιλαμβάνουν την επίλυση των προβλημάτων που το εικαζόμενο σαμποτάζ προκάλεσε σε δίκτυα στο Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Νιου Τζέρσεϋ, και Νέα Υόρκη. Δέκα από αυτά τα περιστατικά περιλαμβάνουν διακοπές ινών που σημειώθηκαν σε Μπρονξ, Πομόνα, Φαρμινγκντέηλ και Γκίλντερλαντ στη Νέα Υόρκη, σε δύο σημεία στο Τιουκσμπερι και στο Μπελ Ερ, Ανατολικό Ντόβερ, Όουκλαντ και Πλέινφιλντ.

“Αυτές οι πράξεις δολιοφθοράς είναι καταδικαστέες”, δήλωσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της Verizon, Mike Mason. “Εκτός από την ενόχληση στους πελάτες μας, αυτές οι εσκεμμένες διαταραχές του δικτύου μας έχουν επηρεάσει νοσοκομεία, παραϊατρικό προσωπικό, πυροσβέστες, αστυνομία και άλλους διασώστες. Η Verizon συνεργάζεται στενά με τις αρχές ώστε να διερευνήσουν τα περιστατικά δολιοφθοράς, να εντοπίσουν και να πάνε δικαστικά τους υπεύθυνους στο μέγιστο βαθμό του νόμου. Και δεν θα διστάσουμε να απολύσουμε όποιο εργαζόμενο εμπλέκεται σε αυτές τις πράξεις.”

Εκπρόσωπος από το CWA δήλωσεστο Reuters ότι το συνδικάτο δεν συνηγορεί σε παράνομες πράξεις, ενώ μια πηγή από το IBEW είπε ότι αναμένεται από τα μέλη του σωματείου να υπακούν στο νόμο. Παρ’ όλα αυτά όμως ΄΄παράνομες’’ απεργιακές φρουρές λειτούργησαν καθ ‘ολή την διάρκεια της απεργίας όπου σημειώθηκαν και αψιμαχίες με απεργοσπάστες και μπράβους της εταιρίας.

Επίσης, ένα αστυνομικό τμήμα και ένα νοσοκομείο αντιμετώπισαν πρόβλημα , ως αποτέλεσμα της δολιοφθοράς. Δεδομένου ότι πρόκειται για τις υποδομές ζωτικής σημασίας, το γραφείο του FBI στο Νιου Τζέρσεϊ ανέλαβε τη διερεύνηση του θέματος.

Η απεργία εν τέλει έληξε προσωρινά με την παράταση της παλαιότερης σύμβασης, αφήνοντας ωστόσο ένα καλό παράδειγμα εργατικού σαμποτάζ και μια σειρά μαχητικών ΄΄ παράνομων ΄΄ πρακτικών σαν παρακαταθήκη για το μέλλον.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
E

Latest News

Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Εργατικοί Αγώνες | Νέα | gr

Mon 20 May, 14:39

browse text browse image

textΕπίθεση αστυνομία ... 19:12 Tue 14 Aug by Αλληλέγγυος 0 comments

textΟι εργάτες αγωνίζο&#... 12:54 Wed 17 Aug by Wesley Morgan 0 comments

textΟι ξενοδοϋπάλληλο ... 12:51 Wed 17 Aug by Nicolas Phebus 0 comments

Opinion and Analysis

textΑρχές της εργατική&#... May 20 by Arthur J. Miller 0 comments

© 2005-2013 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]