user preferences

P.Aspiotis Anarchist Prisoner on food and drink strike

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Έγκλημα, Φυλακή, Σωφρονισμός | Νέα author Saturday December 31, 2005 07:00author by ORA MIDEN Report this post to the editors

Panagiotis Aspiotis is one of three anarchists prisoners in Greece under the "antiterorrist" law.From 29 Dec.start food and drink strike.
The three comrades need our sollitarity.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε την Πέμπτη 29/12 ο Παναγιώτης Ασπιώτης κρατούμενος εδώ και έξι μήνες περίπου στις Δικαστικές Φυλακές ( Πρεβαντόριο) Άμφισσας, καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες κράτησης στη φυλακή, την οποία ονομάζει «σύγχρονο Νταχάου», και απαιτώντας την άμεση μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού και την αποφυλάκιση του ίδιου και των δύο συγκατηγορουμένων του, Καλαϊτζίδη και Καρασαρίνη.


Ο Π. Ασπιώτης συνελήφθη τον Ιούλιο έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε εναντίον του και βρέθηκε να κατηγορείται βάσει των διατάξεων του αντιτρομοκρατικού νόμου για πλήθος κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων η ένταξη σε δύο τρομοκρατικές (!) οργανώσεις με την ονομασία «ΜΑΤ» και «Σύνδεσμος Αναρχικών Εξαρχείων», καθώς και η απόπειρα 20 ανθρωποκτονιών σε συμπλοκή αναρχικών με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας αξίζει να σημειωθεί ότι δεν προέκυψε κανένας τραυματισμός αστυνομικού. Ο Ασπιώτης αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και θεωρεί ότι η φρονηματική δίωξη που υφίσταται απορρέει α) από την ανάγκη να κατασκευαστούν ένοχοι για τον εξευτελισμό που υπέστη η αστυνομία με την απώλεια εξοπλισμού της κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με αναρχικούς και την αποτυχία συγκάλυψης του γεγονότος, β) από το γενικευμένο κλίμα τρομοϋστερίας που σκοπό έχει να πλήξει οποιονδήποτε αντιστέκεται στην κρατική βαρβαρότητα και γ) στην κρατική επιθυμία για επιβολή μόνιμων «ειδικών καθεστώτων έκτακτης ανάγκης» και παραγωγή (αντι)τρομοκρατικού έργου


Δεδομένης της παντελούς έλλειψης σοβαρότητας του κατηγορητηρίου αλλά και των αυστηρών ποινών που αυτό επισείει, ο κρατούμενος ζητά να του αναγνωρισθεί το νόμιμο δικαίωμά του να επικοινωνεί με τον δικηγόρο του Σπ. Φυτράκη αλλά και τα συγγενικά του πρόσωπα (ο πατέρας του είναι βαρύτατα ασθενής), δικαίωμα που στερείται λόγω της απόστασης των φυλακών από την Αθήνα.


Ο ίδιος σε επιστολή του τονίζει: «Πιστεύω πως αν είχα πλήρη επίγνωση της δικογραφίας και μπορούσα να παλέψω την υπόθεσή μου θα είχα ίσως ήδη αποφυλακιστεί. Τα στοιχεία εναντίον μου, αλλά και εναντίον των άλλων συγκατηγορουμένων μου, Γ. Καλαϊτζίδη και Π. Καρασαρίνη, είναι από κατασκευασμένα έως διογκωμένα κατά γελοίο τρόπο, που εξυπηρετεί όχι βέβαια την, έτσι κι αλλιώς, διάτρητη απονομή δικαιοσύνης, αλλά συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα της ανάκρισης. Το γεγονός ότι ποτέ δεν αρνήθηκα πως είμαι αναρχικός και πως διατηρώ αρχειακό υλικό ίσως κάποιοι θεωρούν ότι επιτρέπει την εξόντωσή μου. Βαρέθηκα να είμαι σιδηροδέσμιος των αστυνομικών και δικαστικών μεθοδεύσεων και των κάθε λογής φανταστικών σεναρίων που διοχετεύουν κύκλοι της Ασφάλειας και δημοσιεύουν πρόθυμα εντεταλμένοι δημοσιογράφοι που με βαφτίζουν “εγκληματία”.


Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει να κοιμάται στο πάτωμα, να κλειδώνεται σε θαλάμους των 35 και των 55 ατόμων κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, να απειλείται με πειθαρχικές μεταγωγές στην άλλη άκρη της Ελλάδας αν προβεί σε δημόσια καταγγελία των απάνθρωπων συνθηκών και να αντιμετωπίζεται σαν σκουπίδι. Γνωρίζω ότι αρνούμενος τροφή και νερό οδηγούμαι σε μόνιμες σοβαρές βλάβες της υγείας μου και ίσως στο θάνατο, αλλά, όντας όμηρος της εκδικητικής μανίας των κρατικών μηχανισμών, που αυθαίρετα με φορτώνουν με το μισό ποινικό κώδικα, ενώ συγχρόνως με απομονώνουν από το περιβάλλον μου με αυτό το ιδιότυπο καθεστώς κράτησης, το οποίο μου στερεί οποιοδήποτε άλλο μέσο άμυνας, θεωρώ ότι δεν μου απομένει καμία άλλη επιλογή».


Είναι χαρακτηριστικό της διωκτικής σκληρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται ο Ασπιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του το γεγονός ότι οι αιτήσεις αποφυλάκισης των τριών απορρίφθηκαν στο σύνολό τους. Την ίδια τύχη είχαν οι βάσιμες και σοβαρές ενστάσεις των συνηγόρων σχετικά με παράνομες διαδικασίες των ανακριτικών αρχών αλλά και οι τρεις αιτήσεις μεταγωγής του Π. Ασπιώτη για τις οποίες καμία απάντηση δεν έχει δοθεί, μολονότι έχουν περάσει μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης της πρώτης στο Συμβούλιο των Φυλακών Άμφισσας.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Π. ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ


ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ Π. ΑΣΠΙΩΤΗ, Γ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ, Π. ΚΑΡΑΣΑΡΙΝΗ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


30/12/2005

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]