user preferences

Οργή, οργή, να σπάσει η σιωπή!

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Friday November 04, 2011 18:18author by Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωσηauthor email aka.koina at gmail dot com Report this post to the editors

Κείμενο για 28 Οκτώβρη

28 Οκτωβρίου 2011 . Αυτή η ημέρα δεν ήταν όπως όλες οι άλλες. Η παρέλαση ψευδαίσθησης δεν έγινε καθώς χιλιάδες κόσμου έσπασαν στο δρόμο το ηθικό και εκμεταλλευτικό συμβόλαιο του εθνικού κράτους πάνω στην κοινωνία των καταπιεσμένων.

2011_10_28_11_51_55__967c10ba6855488ba2f54170586f2df8.jpg

28 Οκτωβρίου 2011 . Αυτή η ημέρα δεν ήταν όπως όλες οι άλλες. Η παρέλαση ψευδαίσθησης δεν έγινε καθώς χιλιάδες κόσμου έσπασαν στο δρόμο το ηθικό και εκμεταλλευτικό συμβόλαιο του εθνικού κράτους πάνω στην κοινωνία των καταπιεσμένων.

Μόλις τα επίσημα πολιτικά, στρατιωτικά και θρησκευτικά αφεντικά της πόλης έκατσαν στην εξέδρα, δύο ομάδες δεκάδων διαδηλωτών (Σωματεία εργαζομένων, Αναρχικοί, Δεν Πληρώνω και αυθόρμητοι διαδηλωτές) παρεμβαίνουν με πανό και συνθήματα. (Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών/καπιταλιστών - Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, είμαστε φτωχοί δεν έχουμε πατρίδα- Στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο..) Λίγο μετά οι διαδηλωτές γίνονται εκατοντάδες και μπαίνουν από διαφορετικά σημεία στη Β.Τσιτσάνη(Λαρίσης) και πλ.Κιτριλάκη αντίστοιχα. Η μια ομάδα απέναντι από την εξέδρα των επισήμων τρέπει τους αφεντάδες σε φυγή και η άλλη σπάει τον κλοιό των αστυνομικών. Χιλιάδες λαού που περίμεναν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν στρατιωτικά(;) σπάνε την συνήθη κανονική πραγματικότητα, βγαίνουν στο δρόμο και γεμίζουν ασφυκτικά την οδό Λαρίσης δημιουργώντας ένα τεράστιο πλήθος.

Την ίδια περίπου στιγμή διαδηλωτής χτυπά τον προκλητικότατο, αλαζόνα, τοπικό βουλευτή Μαγκούφη. Η ασφάλεια τον συλλαμβάνει και έτσι το ενωμένο πλήθος προσπαθεί να απελευθερώσει τον όμηρο ( χωρίς να ξέρει ότι έχει κομματική ταυτότητα). Η αστυνομία καταφέρνει να βάλει το νεαρό στην κλούβα που όμως πλέον η τελευταία είναι αδύνατο να φύγει αφού εκατοντάδες εξοργισμένοι διαδηλωτές την μπλοκάρουν, την χτυπούν και της επιτίθενται με αυγά, κωλόχαρτα, κασόνια και συνθήματα ( βάλτε μέσα τους πολιτικούς- ανδρείκελα της εξουσίας κ.α ). Η ένταση και η αντιπαράθεση με την αστυνομία αυξάνεται έως ότου αφήνουν τον διαδηλωτή και οι ξεσηκωμένοι χειροκροτούν και φωνάζουν ( το πάθος για τη λευτεριά…).

Αρνητική στιγμή της πορείας, μια κροτίδα που έσκασε χωρίς περιεχόμενο και αιτία μιας και οι καταπιεσμένοι ξεσηκώθηκαν, εκφράζοντας την οργή τους συνολικά ενάντια σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα . Όποιος αγνοεί συνειδητά την κοινωνική πραγματικότητα για να προκαλέσει ανούσια ένταση κάνοντας φετίχ την κοινωνική αντιβία , θα τον σαρώσει η κοινωνική οργή. Επίσης η καθοδηγητική, κατασταλτική και ρουφιανίστικη συμπεριφορά κάποιων αριστερών απολιθωμάτων εκφράστηκε αυτή τη φορά με την επίθεση σε σύντροφο, με βάση την λανθασμένη εντύπωση ότι αυτός πέταξε την κροτίδα. Όσον αφορά τα τοπικά ηλεκτρονικά καθεστωτικά μέσα που φιλοξενούν ανακοινώσεις φασιστικών οργανώσεων βρωμάνε ήδη σαπίλα. Να επισημάνουμε ακόμα τη χαρά της ανυπακοής και της αντίστασης που δημιούργησαν οι ίδιοι οι καταπιεσμένοι, θέτοντας στην πράξη το νόημα της αλληλεγγύης. Σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο το φόβο και τη μιζέρια της κρατικής βαρβαρότητας.

Σίγουρα οι διαδηλωτές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και στόχους, στοιχείο που πρέπει οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι να θέτουν επί τάπητος. Καθημερινά, στους χώρους εργασίας, σε ανεξάρτητες συνελεύσεις και πολύμορφες δράσεις. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, να θέτουμε από μόνοι μας σταδιακά και όχι βεβιασμένα, κάποια βασικά σημεία συμμαχικού κοινωνικού αγώνα .

Να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης Να καταστρέψουμε την γραφειοκρατία, τον φασισμό και τον κρατισμό Να αγωνιστούμε για την Κοινωνική Επανάσταση και Απελευθέρωση !

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Issue #1 of the Newsletter of the Tokologo African Anarchist Collective

Latest News

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Tue 18 Jun, 14:46

browse text browse image

969194_188105934685888_1696586927_n.jpg imageΓια την εξέγερση στ&... 18:18 Sat 15 Jun by Αναρχική Συλλογικότητα Καθ’ Οδόν 0 comments

croppedlogo_blogcopy.jpg imageΚανένας πόλεμος με&#... 21:18 Fri 07 Jun by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

460_0___30_0_0_0_0_0_17.jpg imageΚάλεσμα για διεθνή &... 20:13 Wed 05 Jun by Devrimci Anarşist Faaliyet 0 comments

425374_507039372701800_1778229103_n.jpg imageΓια την εξέγερση στ&... 21:04 Mon 03 Jun by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε 0 comments

52166710.jpg imageΤαξική Πρωτομαγιά 19:39 Wed 24 Apr by Dmitri 0 comments

photo01.jpg imageΤο Κράτος του νεο-ολ... 16:16 Sat 23 Mar by Αυτόνομο Στέκι Καβάλας 0 comments

1_ftoxeia.jpg imageΗ Ισότητα Της Φτώχε&... 18:30 Wed 09 Jan by Ανοικτή Πρωτοβουλία ★ Κατάκαλης 0 comments

a.jpg imageΈξω οι μαυραγορίτε&#... 17:35 Tue 25 Dec by Ελευθεριακοί Κύκλοι Πρέβεζας 0 comments

keepcalmandcarryon2_l.jpg imageΟι δύο μορφές της πο... 18:07 Sat 22 Dec by Πολιτική Ομάδα για την Αυτονομία. 0 comments

ceb5cf83ceb5copy.png imageΦονιάδες εργατών α&#... 17:38 Fri 16 Nov by ΕΣΕ Αθήνας 0 comments

more >>

Opinion and Analysis

imageΠοιοι είναι επιτέλ&#... Apr 17 by ομάδα ελευθεριακών κομμουνιστών 0 comments

imageΧώρα το όνειρο Apr 11 by Ευάγριος Αληθινός 0 comments

imageΑς μιλήσουμε για δί&... Apr 02 by ομάδα ελευθεριακών κομμουνιστών 0 comments

imageΣκόρπιες σκέψεις μ&#... Feb 27 by Βιβλιοφρικάριος 0 comments

imageΉ θα πολεμήσουμε ή θ... Feb 14 by Άπατρις 1 comments

more >>
© 2005-2013 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]