user preferences

Ιράν-Ισραήλ: Όχι στις απειλές πολέμου από το κράτο

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday November 24, 2011 16:27author by Alternative Libertaire - Anarkismo Report this post to the editors

Αλλά το χειρότερο σενάριο στη Μέση Ανατολή δεν είναι καθόλου αναπόφευκτο. Μπορούμε να σταματήσουμε το φαύλο κύκλο της βίας, αλλά για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του: Δεν θα υπάρξει ειρήνη μέχρι να ικανοποιηθούν οι νόμιμες απαιτήσεις του παλαιστινιακού λαού.

460_0___30_0_0_0_0_0_iranisraelwar.jpg

Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται και πάλι στη Μέση Ανατολή. Γινόμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης επίθεσης κατά του Ιράν από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκίνησε πριν από αρκετές εβδομάδες στο Ισραήλ, ως αποτέλεσμα μιας δημόσιας συζήτησης σχετικά με την ανάγκη να γίνει επίθεση στο Ιράν πριν αναπτύξει πυρηνικά όπλα, αλλά από τότε η εκστρατεία έχει αναληφθεί για παράδειγμα στη σύνοδο του G20 στη Νίκαια, όπου ο Ομπάμα και ο Σαρκοζί έκαναν έκκληση για άνευ προηγουμένου πιέσεις κατά του Ιράν, ενώ ο βρετανικός Τύπος έκανε λόγο για τις προετοιμασίες πολέμου από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η αναταραχή είχε μοναδικό σκοπό τη δημιουργία κλίματος έντασης που οδήγησε στην έκθεση της 8ης Νοεμβρίου από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η έκθεση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, δεν προσθέτει τίποτα με το οποίο να μπορεί να αποδειχτεί ότι το πολιτικό πυρηνικό πρόγραμμα κρύβει ένα μυστικό στρατιωτικό πρόγραμμα. Αλλά σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο σημερινός επικεφαλής του IAEA και πρώην πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ουάσιγκτον, Yukiya Amano, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις δυτικές θέσεις. Η έκθεση κάνει λόγο για "πληροφορίες" που παρέχονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών-μελών του IAEA εχθρικές προς το Ιράν, που μιλούν για “σοβαρές ανησυχίες σχετικά με κάποια πιθανή στρατιωτική διάσταση που έχει δοθεί στο πυρηνικό πρόγραμμα”. Στην απουσία ισχυρών στοιχείων, τα “γεράκια” καταφεύγουν σε υπονοούμενα και πρακτικές χειραγώγησης με σκοπό την προετοιμασία της κοινής γνώμης για μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του ιρανικού θεοκρατικού καθεστώτος.

Αυτός ο τρόπος χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια: οι απειλές περί επικείμενης επίθεσης εναντίον του Ιράν εμφανίζονται τακτικά σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Αλλά σήμερα πρέπει να ληφθούν πιο σοβαρά απ’ ό,τι συνήθως. Είναι κυρίως ζήτημα διασφάλισης του ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα αρνησικυρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να μπλοκάρουν μια νέα σειρά οικονομικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν. Μέχρι τώρα, η στρατηγική της Δύσης ήταν να απομονώνει και να στραγγαλίζει τη χώρα για να επιβάλει περισσότερο την ηγετική της θέση στην περιοχή. Αλλά το φιάσκο του Ιράκ τους κάνει να σκέφτονται με σύνεση... Στο βαθμό που ο ηγέτης του Πενταγώνου, Λέων Πανέτα, έχει προειδοποιήσει για τις “απρόβλεπτες συνέπειες” που θα μπορούσε να έχει μια στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν.

Όμως, ο κίνδυνος ενός πολέμου παραμένει. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξουν απόπειρες από εξτρεμιστές στο Τελ Αβίβ και την Ουάσιγκτον με τις οποίες θα μπορούσε να επιδιωχθεί κάποια πρόκληση που να ταιριάζει τους στόχους τους. Κι αυτό επειδή η στρατηγική θέση του Ισραήλ έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας πανικό στους κόλπους της στρατιωτικής νομενκλατούρας που διοικεί τη χώρα. Σε περιφερειακό επίπεδο, η στρατιωτική συμμαχία με την Τουρκία έχει σπάσει, ενώ στην Αίγυπτο το ολοένα και συμφιλιωτικό καθεστώς του δικτάτορα Μουμπάρακ έχει αντικατασταθεί από ένα ασταθές σύστημα που είναι λιγότερο ευθυγραμμισμένο με την πολιτική του Τελ Αβίβ και της Ουάσιγκτον. Ακόμα και οι δυσκολίες του παλαιού του εχθρού του Μπάαθ στη Συρία, που είναι συνδεδεμένο με την Τεχεράνη, είναι πηγή ανησυχίας. Με όλα αυτά θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια κατάσταση όπως αυτή στο Ιράκ, μέσω της οποίας ισλαμιστές μαχητές θα μπορούσαν να επιδιώξουν να επωφεληθούν με την ανάληψη δράσης μέσα στο Ισραήλ. Σε διεθνές επίπεδο, η κινητοποίηση γύρω από την εκστρατεία BDS (Boycott, Disinvestment, Sanctions , Μποϊκοτάζ – Αποεπένδυση - Κυρώσεις) είχε επιπτώσεις, πάνω απ’ όλα, σε βάρος παραδοσιακών συμμάχων του Ισραήλ, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, μιας και οι εξουσίες της χώρας ήρθαν αντιμέτωπες με μια τεράστια κοινωνική κινητοποίηση. Υπάρχουν εκείνοι που ονειρεύονται να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά μέσω μιας «νίκης» σε βάρος του Ιράν.

Αλλά το χειρότερο σενάριο στη Μέση Ανατολή δεν είναι καθόλου αναπόφευκτο. Μπορούμε να σταματήσουμε το φαύλο κύκλο της βίας, αλλά για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του: Δεν θα υπάρξει ειρήνη μέχρι να ικανοποιηθούν οι νόμιμες απαιτήσεις του παλαιστινιακού λαού.

Η Alternative Libertaire είναι αντίθετη στην πυρηνική ενέργεια τόσο για πολιτικούς και για στρατιωτικούς σκοπούς και υποστηρίζει την αποπυρηνικοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεγάλες δυνάμεις που διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια (Γαλλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Πακιστάν, Κίνα και Ρωσία), καθώς και χώρες όπως το Ισραήλ και το Ιράν, πρέπει να καταστρέψουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια και να μην αποκτήσουν περισσότερα.

Όλα τα ξένα στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν από την περιοχή, και ιδίως οι αμερικανικές βάσεις που θα πρέπει να διαλυθούν.

Alternative Libertaire

16 Νοέμβρη 2011

* Αγγλική μετάφραση Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της ιταλικής αναρχοκομμουνιστικής FdCA. Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 23 Νοέμβρη 2011.

Related Link: http://www.alternativelibertaire.org
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Attaque fasciste sur la Croix Rousse et contre la librairie libertaire la Plume Noire

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Sun 23 Apr, 16:04

browse text browse image

poreiaaa.jpg imageΕνάντια στους πολέ&#... 16:51 Wed 15 Mar by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

aidenkatri.jpg imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... 20:23 Thu 21 Apr by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

868676767.jpg imageΟ αγώνας της Tanya Golan 17:41 Thu 11 Feb by Dmitri 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

daf_in_kobane_3.jpg image6 σημεία για το Κομπα... 10:39 Thu 18 Dec by No man 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία.

1.jpg imageΝίκη για την Επανάσ&... 19:17 Tue 04 Nov by Dmitri / MACG 0 comments

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek

460_0___30_0_0_0_0_0_rojava_1.jpg imageΔιεθνής ελευθερια ... 20:16 Tue 21 Oct by Αναρχικές οργανώσεις και μαχητές 0 comments

Εδώ και μερικά χρόνια το κουρδικό κίνημα κινείται προς την κατεύθυνση των ελευθεριακών ιδεών. Αν και δεν είναι ένα αναρχικό κίνημα, αυτή η κίνηση είναι ένα σημάδι ότι οι αναρχικές ιδέες της ελευθερίας και της ισότητας μέσα από την αλληλεγγύη, οι ιδέες μας περί οριζοντιότητας και ριζοσπαστικής άμεσης δημοκρατίας καθώς και η ριζοσπαστική κριτική μας ενάντια στο Κράτος δεν είναι μόνο έγκυρες και ισχυρές, αλλά και αναγκαίες σε κινήματα ώστε να ξεφύγουν από την αυταρχική κληρονομιά στην αριστερά. Είναι καθήκον μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη Rojava και το κουρδικό κίνημα, επειδή αντιπροσωπεύουν την ελπίδα σε αυτήν την περιοχή και επειδή είναι οι καταπιεσμένοι που αγωνίζονται ενάντια στους καταπιεστές. Οι πραγματικοί αγώνες δεν είναι ποτέ τέλειοι, αλλά κουβαλούν διαφορετικές δυνατότητες για μια ελεύθερη κοινωνία. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας με το επαναστατικό κίνημα στην Rojava σημαίνει ότι κατανοούμε το ρόλο μας στο να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των ιδεών μας, προκειμένου να εμπνεύσουμε επαναστάσεις και επαναστάτες σε όλο τον κόσμο. Εκδοτική ομάδα Anarkismo.net [English]

460_0___30_0_0_0_0_0_oabubakralbaghdadi570.jpg imageΤι πιστεύουμε για τ&... 21:01 Tue 01 Jul by Φόρουμ Αναρχικών του Κουρδιστάν 0 comments

Η κρίση στο Ιράκ συνεχίζεται για δεκαετίες, ενώ ήταν υπό την εξουσία του Σαντάμ Χουσεΐν ή κάτω από το «σημερινό δημοκρατικό καθεστώς» μετά την εισβολή του 2003. Δεν υπήρχε ελευθερία ούτε κοινωνική δικαιοσύνη ούτε ισότητα ούτε και μια μικρή, έστω, ευκαιρία για εκείνους που ήταν ανεξάρτητοι από τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονταν στην εξουσία. Εκτός από την υφιστάμενη βαρβαρότητα και τις διακρίσεις κατά των γυναικών και των απλών ανθρώπων δημιουργήθηκε ένα πολύ μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, καθιστώντας τους φτωχούς ακόμα φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

460_0___30_0_0_0_0_0_bds.jpg imageΣυμμετάσχετε στην &#... 17:46 Wed 26 Jan by Ilan S. 0 comments

Μια έκκληση για το αναρχικό κίνημα να υποστηρίξει την εκστρατεία BDS (Όχι κάλεσμα των Αναρχικών Ενάντια στο Τείχος*)

textΑλληλεγγύη στο λαό &... 11:04 Thu 26 Aug by Σάλαγος της Αυτονομίας 0 comments

Με αφορμή την απαγόρευση απόπλου για την Γάζα από το κυπριακό κράτος. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

textΑλληλεγγύη στους α&#... 18:14 Sat 24 Jan by Dmitri 0 comments

Υπάρχει κι ένας διαφορετικός δρόμος, που δεν είναι ο δρόμος του πολέμου. Είναι το μονοπάτι του διαλόγου, της κατανόησης, της υποχωρητικότητας, της συγχώρεσης, της ειρήνης.

Yuval Ophir-Auron, Ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης, 19 ετών

more >>

imageΑλληλεγγύη στον Συ&#... Mar 17 by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΟι τύραννοι φέρνου&#... Jan 17 by Leila Al Shami 0 comments

Άρθρο για την καταστολή της συριακής επανάστασης, γραμμένο από την σύρια αντιεξουσιάστρια Leila Al Shami

imageΤο ΝΑΤΟ εναντίον τω&... Feb 26 by José Antonio Gutiérrez D. 0 comments

Το ΝΑΤΟ, εκπροσωπούμενο από το τουρκικό κράτος, έχει τις τελευταίες ημέρες εξαπολύσει βομβαρδισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών του YPG που είχαν προχωρήσει προς τα βόρεια του Χαλεπίου προς τις πόλεις A'zaz και Tal Rifaat. Οι βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 23 άμαχοι, επικεντρώνονται γύρω από την στρατιωτική αεροπορική βάση της Menagh, η οποία καταλήφθηκε το 2013 από ένα συνασπισμό “ανταρτών”, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ - Κάιντα (Μέτωπο Al-Nusra) και άλλων οι οποίοι αργότερα θα σχηματίσουν Ισλαμικό Κράτος. Αυτό είναι ένα σημείο-“κλειδί” για τον εφοδιασμό της "εξέγερσης", η οποία εξυπηρετεί την πετρελαιο-θεοκρατία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

imageTo πείραμα του δυτικο... Nov 06 by Zaher Baher 0 comments

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την καταγραφή της εμπειρίας μου κατά την επίσκεψή μου τον Μάιο του 2014 για δυο εβδομάδες στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας, ή αλλιώς το συριακό Κουρδιστάν (δυτικά του Κουρδιστάν) μαζί με ένα καλό μου φίλο.
Από halastor.blogspot.com - Του Zaher Baher, μέλους της συλλογικότητας “Haringey Solidarity Group” του Λονδίνου και του Φόρουμ των Κούρδων Αναρχικών (Kurdistan Anarchists Forum) Μετάφραση: kostav Πηγή: http://www.anarkismo.net/article/27301

imageΑντι-σημιτισμός, κο&... Aug 25 by Γιάννης Ανδρουλιδάκης 0 comments

Όπως στη γραμματική υπάρχουν οι κύριες και οι δευτερεύουσες προτάσεις, έτσι και στη ζωή υπάρχουν τα κύρια και τα δευτερεύοντα ζητήματα. Η υπόνοια ότι τα μεν είναι σημαντικά και τα δε ασήμαντα είναι ελαφρώς απατηλή. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αν αφαιρέσεις μια δευτερεούσα πρόταση από μία φράση η κύρια μπορεί να στέκει άλογη και ακατανόητη, έτσι και τα δευτερεύοντα (ή δευτερογενή) πράγματα στη ζωή είναι συχνά απαραίτητα για να αποκτούν λογική και ουσία τα κύρια.

more >>

imageΕνάντια στους πολέ&#... Mar 15 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... Apr 21 MACG (personal capacity) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

imageΟ αγώνας της Tanya Golan Feb 11 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

image6 σημεία για το Κομπα... Dec 18 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία.

imageΝίκη για την Επανάσ&... Nov 04 Anarkismo 0 comments

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek

more >>
© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]