user preferences

Recent articles by Κατάληψη Rosa Nera

imageΝαι, πράγματι, ... 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Εργατικοί Αγώνες

Young Workers Association's in the streets in May Day May 05 18 by GİDER

Η ΒΙΟΜΕ κινδυ&#... Jan 10 18 by Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Η ΒΙΟ.ΜΕ. θα μεί... Jan 07 18 by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Νίκη στον αγώνα των απεργών της Χαλυβουργίας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Γνώμη / Ανάλυση author Monday December 12, 2011 12:30author by Κατάληψη Rosa Nera Report this post to the editors

Εμείς, οι άνεργοι/ες, εργάτες/τριες, μετανάστες/τριες, μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες της κατάληψης Rosa Nera εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, στον σκληρό απεργιακό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που μετρά 38 ημέρες απεργίας. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια της. Ο αγώνας τους εμπνέει όλο και περισσότερο διαφορετικά σωματεία, εργαζόμενους και συλλογικότητες, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τις αξίες της ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως και το αίτημα της ενότητας στη βάση των εργαζομένων ενάντια στους εκμεταλλευτές.
913928917929915921913_935913923933914927933929915921922919.jpg

Εμείς, οι άνεργοι/ες, εργάτες/τριες, μετανάστες/τριες, μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες της κατάληψης Rosa Nera εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, στον σκληρό απεργιακό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που μετρά 38 ημέρες απεργίας. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια της. Ο αγώνας τους εμπνέει όλο και περισσότερο διαφορετικά σωματεία, εργαζόμενους και συλλογικότητες, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τις αξίες της ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως και το αίτημα της ενότητας στη βάση των εργαζομένων ενάντια στους εκμεταλλευτές. Η αλληλεγγύη μας θα είναι έμπρακτη. Διαχέουμε το λόγο των απεργών με μικροφωνική παρέμβαση ενημέρωσης/ αντιπληροφόρησης για τον αγώνα τους στην Αγορά Χανίων στις 09/12 στις 10 το πρωί, ενάντια στη σιωπή των καθεστωτικών ΜΜΕ. Παράλληλα ενισχύσουμε το απεργιακό ταμείο τους, με τα έσοδα του αυτο/οργανωμένου καφενείου την Παρασκευής 09 Δεκ 11, από τις 21:00.

Κατάληψη Rosa Nera

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΩΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΛΛΕΣ 16 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Προς την εργατική τάξη, Τον εργαζόμενο λαό.
Συνάδελφοι Διαδώστε το μήνυμά μας: Οι χαλυβουργοί δεν λυγίζουν!

Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμη σελίδα στο μεγάλο βιβλίο των αγώνων του λαού μας.Σωματεία, άνεργοι, φτωχός λαός, φοιτητές, μαθητές, μας δίνετε υλική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δεν έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα! Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε. Σπάσαμε την σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού.

Αν τα μέτρα περάσουν στην χαλυβουργία, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια.

Μην ακούτε τα ψέμματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί, για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους.Αφού οι επισκέψεις στα σπίτια, οι επιστολές, η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το Υπουργείο Εργασίας να μας συμβουλεύει: Δεχθείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας. Μας απειλούν με 180 ακόμα απολύσεις!

Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι, για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση!

Δεν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Να γυρίσουν πίσω οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας.

Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ΝΔ Καρατζαφέρη. Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450 500 ευρώ.

Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα όχι με παρακάλια.

Συνάδελφοι εργάτες, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι.

Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια. Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη.

Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση.

Κάντε γενική συνέλευση, ελάτε σε επαφή μαζί μας, αποφασίστε απεργία. Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μήνυμα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει. Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.

Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Ασπρόπυργος 30/11/2011

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Rojava: Mensaje urgente de un compaero anarquista en Afrin
2005-2018 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]