user preferences

New Events

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs

no event posted in the last week
Recent articles by Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF)
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs Anarşist hareketin

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Search author name words: Devrimci Anar

Yunanistan / Türkiye / Kıbrıs - Anarchist Communist Event
Tuesday April 24 2012
03:00 hrs

1 Mayıs'a Çağrımızdır

category yunanistan / türkiye / kıbrıs | anarşist hareketin | anarchist communist event author Tuesday April 24, 2012 04:00author by Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) - Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF)author email tas at riseup dot net Report this post to the editors

1 Mayıs'a

“ Paylaşma ve dayanışmayla dolu özgür bir yaşama olan inancımızla, örgütlülüğe olan inancımızla, devrime olan inancımızla, şimdi şu anda yüreğimizde taşıdığımız inacımızla Anarşist Devrime Faaliyetle”
anarsistdevrimefaaliyetle1mayis2011_1.jpg

“ Paylaşma ve dayanışmayla dolu özgür bir yaşama olan inancımızla, örgütlülüğe olan inancımızla, devrime olan inancımızla, şimdi şu anda yüreğimizde taşıdığımız inacımızla Anarşist Devrime Faaliyetle”

“Elektriğinin, suyunun senin en aciz zamanında kesilmesidir ve faturanı ödeyememektir kapitalizm. Ödeyemediğin kirada, içine düştüğün telaştır. Kredi kartı borcundan dolayı haciz paniğidir. Zenginlerin har vurup harman savurması, yoksulun kıt kanaat yaşamasıdır kapitalizm. Yoksullukla çaresizleşip, yaşamak için köleleştirilmektir. Köle gibi çalıştırılırken bazen sakat kalman, bazen de ölmendir. Patronun sövüp sayması, işçinin çaresiz sabrıdır kapitalizm. Patronların dünyasıdır kapitalizm ve bu dünyada köleliğe üretmek, mutluluğa tüketmek denir. Tükettikçe tükeniriz, değerlerimizi yitiririz, biz “biz” olmaktan çıkarız; yani yok oluşumuzdur kapitalizm .”

Kapitalizmin sürmesi bizler için; telaşımızın, çaresizliğimizin, sabrımızın, yoksulluğumuzun, yoksunluğumuzun sürmesidir. İşçiliğimizin, köleliğimizin sürmesidir. Patronlar için üretmemizin, ürettiklerimizi tüketerek, patronların zenginliğinin sürmesidir. Özgürlük isteyen bizler için, her şeyin yasaklanmasının sürmesidir. Katliamların sürmesidir. Asla erişemeyeceğimiz adalet için, sonsuz sabrımızın sürmesidir. Kimliklerle ayrıştırılarak kontrolümüzün kolaylaşmasının sürmesidir. Paramparçalığımızın, manasız taraflaşmamızın, örgütsüzlüğün sürmesidir. Suyumuzun, toprağımızın, havamızın satılmasının sürmesidir. Tüm canlıların sömürülmesinin sürmesidir. Yaşamlarımızın her alanının, her anının gasp edilmesinin sürmesidir. Bencilleşen egolara, rekabetçi yarışçılara dönüşmemizin sürmesidir. Kapitalizm sürmesi bizim yok oluşumuzdur. Kapitalizm her tarafımızı böylesine sarmışken bile, her şeyi değiştirebileceğimize olan inancımızsa, hep vardı. Bu inanç şimdi, bizim yüreklerimizde büyüyor; ta ki hepimiz özgürleşinceye dek sürecek… İçimizde, adaletsizliklere karşı duyduğumuz öfkemizle büyüyen inancımız var. Özgürlüğümüze vurulan her tokata duyduğumuz kızgınlıkla büyüyen inancımız. Yaşayacak bir dünyanın kalmayacak olmasına duyduğumuz nefretin büyüttüğü inancımız. Paylaşmayla ve dayanışmayla büyüyen inancımız, örgütlenerek elden ele verdiğimiz inancımız, özgürleşerek yüreklerimizi aşan, aşarak bir devrime dönüşen inancımız var.

Paylaşma ve dayanışmayla dolu, özgür bir yaşam için, anarşizm için, devrim için…

Anarşist devrime faaliyetle.

Related Link: http://anarsistfaaliyet.org/sokak/1-mayisa/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]