user preferences

New Events

Ιβηρική

no event posted in the last week

CGT – CNT – CO: Πρωτομαγιά, ο αγώνας μας συνεχίζεται

category Ιβηρική | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Friday April 27, 2012 21:30author by CGT, CNT, SO Report this post to the editors

Οι CGT, CNT και SO καλούν όλους τους εργαζόμενους, ενεργούς ή άνεργους, φοιτητές/σπουδαστές, συνταξιούχους και γενικά πολίτες, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν καλεστεί για την Πρωτομαγιά, μια ημέρα κατά την οποία πρέπει να συνεχιστεί ο δυναμικός μας αγώνας που διεξάγεται ήδη. Οι δραστηριότητες που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας της 29ης Μάρτη δείχνουν το δρόμο μπροστά και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω γιατί αυτοί δεν κάνουν πίσω στις επιθέσεις τους.
460_0___30_0_0_0_0_0_cgtcntso.jpg

Την Πρωτομαγιά του 1886 ο αγώνας των εργατών γινόταν για να κατακτηθεί το 8ωρο (8 ώρες εργασίας, 8 ώρες πολιτισμού και 8 ώρες ανάπαυση και ύπνο). Σήμερα, 126 χρόνια αργότερα, η κατάσταση εκμετάλλευσης από τις άρχουσες κάστες σε βάρος των εργατών παραμένει η ίδια.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα αξιοπρέπειας της εργατικής τάξης, για την απαίτηση κοινωνικής δικαιοσύνης, για τη θύμηση και την απότιση φόρου τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη χειραφέτηση των εργατών. Μια ημέρα που ο αγώνας συνεχίζεται.
Αυτό το σύστημα χρειάζεται τόσους πολλούς φτωχούς ανθρώπους να εργάζονται στις πιο πιθανές χειρότερες συνθήκες και οι οποίοι να κάνουν όλη τη δουλειά με αποτέλεσμα ελάχιστοι να καρπώνονται τα οφέλη.

Οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις, η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, οι περικοπές μισθών, τα μικρά συμβόλαια εργασίας, οι περικοπές και η υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, όλα αυτά καθιστούν απαραίτητη για κάθε τομέα της κοινωνίας που τάσσεται ενάντια στο κοινωνικό αυτό συμβόλαιο την ανάγκη να κινητοποιηθεεί.

Γι΄ αυτό οι CGT, CNT και SO καλούν όλους τους εργαζόμενους, ενεργούς ή άνεργους, φοιτητές/σπουδαστές, συνταξιούχους και γενικά πολίτες, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν καλεστεί για την Πρωτομαγιά, μια ημέρα κατά την οποία πρέπει να συνεχιστεί ο δυναμικός μας αγώνας που διεξάγεται ήδη. Οι δραστηριότητες που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας της 29ης Μάρτη δείχνουν το δρόμο μπροστά και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω γιατί αυτοί δεν κάνουν πίσω στις επιθέσεις τους.

Επίσης υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί σε όλο τον κόσμο και σε όλη την ισπανική επικράτεια στις 12 και 15 Μάη.

Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους και τις πλατείες. Χρειαζόμαστε μια γενική απεργία για να πετύχουμε τους στόχους μας, επειδή ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να πάρουμε πίσω όλα αυτά που αρνούνται να μας δώσουν. Πρέπει να πάρουμε με τα ίδια μας τα χέρια όλα αυτά που ζητούν τώρα να μας κλέψουν.
Ζήτω η Πρωτομαγιά!
Ζήτω ο αγώνας της εργατικής τάξης!

Confederación General del Trabajo (CGT – Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας)
Confederación Nacional del Trabajo (CNT – Εθνική Συνομοσπονδία Εργασίας)
Confederación Sindical Solidaridad Obrera (SO – Συνδικαιστική Συνομοσπονδία Εργατική Αλληλεγγύη)

*Αγγλική μετάφραση Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της ιταλικής FdCA. Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφεντης”, 27 Απρίλη 2012.
**Δημοσιεύτηκε στο http://www.anarkismo.net/article/22656

Related Link: http://www.anarkismo.net

This page has not been translated into Română yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]