user preferences

Recent articles by Μάζεν
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ Λαϊκοί Αγώνες

Support of the Kurdish-Speaking Anarchist Forum Sep 29 22 by Kurdish-Speaking Anarchist Forum

Solidarity with the mass protests in Iraq Oct 12 19 by 
Kurdish-speaking Anarchists Forum (KAF)

Solidarity with the popular movement of Iraq Oct 12 19 by Kurdish-speaking Anarchist Forum (KAF)



Γράμμα από έναν Σύρο Αναρχικό

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Λαϊκοί Αγώνες | Γνώμη / Ανάλυση author Thursday August 09, 2012 07:33author by Μάζεν - Anarkismo Report this post to the editors

Θα ήταν ευχής έργο, εάν μπορούσε να δημιουργηθεί οποιαδήποτε κίνηση υποστήριξης και αλληλεγγύης για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας στο εσωτερικό της Συρίας. Μπορώ να δώσω στοιχεία επικοινωνίας μέσα στο εσωτερικό της Συρίας, ή από κάποιους συντρόφους εδώ στην Αίγυπτο. Ευχαριστώ πολύ για την αλληλεγγύη σας.
283614_410950415618361_1800353308_n.jpg

Είμαι ο Μάζεν *****, ένας αναρχικός από την Συρία. Θέλω να σας ενημερώσω για την δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση στην χώρα μου την Συρία.

Λόγω την ωμής καταπίεσης του καθεστώτος εναντίον των επαναστατημένων μαζών, μία ομάδα νεαρών αναρχικών της Συρίας μαζί με αντιεξουσιαστές και αντιεξουσιάστριες από το Χαλέπι, επικοινώνησαν μαζί μου ζητώντας επειγόντως βοήθεια. Η κοινότητά τους είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν υπάρχουν τα βασικά φάρμακα, σκηνές για τους άστεγους των βομβαρδισμών, βρεφικό γάλα, διάφορα αναλώσιμα κλπ. Ελπίζουμε ότι μπορείτε να τους βοηθήσετε όπως μπορείτε για να ανακουφιστούν έστω και στο ελάχιστο τα δεινά που περνάει ο Συριακός λαός αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η πραγματική κατάσταση στην χώρα επιδεινώνετε με ραγδαίους ρυθμούς. Μετά την έκρηξη στο υπουργείο άμυνας, που σκότωσε τον υπουργό άμυνας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του καθεστώτος Άσαντ, ο ελεύθερος συριακός στρατός (FSA), επιτέθηκε σε δύο κύριες πόλεις που μέχρι εκείνη την στιγμή, δεν συμμετείχαν στην επανάσταση: την πρωτεύουσα Δαμασκό, και το εμπορικό κέντρο της χώρας, το Χαλέπι.

Ύστερα από μερικές μικρές νίκες του FSA και ένοπλων πολιτών, ο στρατός του Άσαντ συγκέντρωσε σε αυτές τις δύο πόλεις μεγάλες δυνάμεις, που περιλάμβανε μαχητικά ελικόπτερα και αεροσκάφη, πυροβολικό και τανκς. Χιλιάδες πολίτες σφαγιάστηκαν άγρια την στιγμή που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν πανικόβλητοι τα θέατρα των σκληρών συγκρούσεων.

Στην πραγματικότητα, η επανάσταση στην Συρία, θεωρείτε πλέον ένας ανοιχτός ένοπλος αγώνας. Οι ειρηνικές διαδηλώσεις έχουν χάσει σήμερα την σημασία τους, και όλοι έχουν την αίσθηση ότι δεν έχουν κανένα αντίκτυπο που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις και την έκβαση του αγώνα. Αυτό που ξεκίνησε σαν μία αυθόρμητη μαζική εξέγερση, έχει γίνει σήμερα μία ένοπλη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του καθεστώτος. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω της βάναυσης καταπίεσης της κυβέρνησης Άσαντ και της κλίκας του, που χρησιμοποίησε βαρέα όπλα εναντίον άοπλων διαδηλωτών και ανυπεράσπιστων οικογενειών.

Λόγω της στρατηγικής θέσης της Συρίας, η εξέγερση βρέθηκε μέσα σε διαφορετικά μέτωπα αντιπαλότητας της ευρύτερης περιοχής για περιφεριακή κυριαρχία, κατά πρώτο λόγο μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, αλλά και μεταξύ Ρωσίας και Ηπα, όπου ο καθένας κοιτάζει τα δικά του γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Σαουδική μοναρχία νοιάζεται για την ελευθερία του συριακού λαού, απλά θέλουν να αποδυναμώσουν τον αντίπαλό τους: το ιρανικό ισλαμικό, καταπιεστικό καθεστώς.

Τόσο η Σαουδική Αραβία, όσο και το Κατάρ κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτρέψουν την συριακή επανάσταση σαν μία σεκταριστική διαμάχη, μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών. Πράγμα, που ακριβώς προσπαθεί να παρουσιάσει και το καθεστώς του μακελάρη Άσαντ.

Μόλις πρόσφατα, ένας δημοσιογράφος παπαγαλάκι της Σαουδικής μοναρχίας, χαρακτήρισε την Αραβική άνοιξη, σαν άνοιξη των σουνιτών που απειλούνται από το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή. Το συριακό καθεστώς, προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν "προστάτης" των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Από την δική μας πλευρά, κατανοήσαμε την σύγκρουση που μαίνεται εδώ και δεκαοκτώ μήνες, σαν αυτό που πραγματικά είναι: μία αυθόρμητη μαζική εξέγερση στις χώρες του μαγκρέμπ, απέναντι σε καταπιεστικά δικτατορικά καθεστώτα. Οι μάζες των ανθρώπων που επαναστάτησαν ενάντια στους καταπιεστές τους, δεν χαρακτηρίζονται από αιρέσεις, θρησκείες, εθνικότητες. Η βάση της κοινωνίας, έχει οργανισμούς όπως οι σύντροφοί μας στο Χαλέπι, από πρωτοβουλίες φοιτητών, και εργάτες. Πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα, που στην περίπτωση της Συρίας έχει εξελιχθεί σε ανοιχτό πόλεμο, και δεν υπάρχει καμία εγγύηση από πουθενά για τον τερματισμό, παρά μόνο μέσα από την αποφασιστικότητα των μαζών για την συνέχιση του αγώνα, για πραγματική ελευθερία, δικαιοσύνη, και αυτο-οργάνωση των καταπιεσμένων.

Τόσο στην Συρία, όσο και στον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο, οι διαιρέσεις της αριστεράς είναι μεγάλες: τα τρία σταλινικά κόμματα της Συρίας, στάθηκαν δίπλα στο καθεστώς του Άσαντ στην βάση ενός θολού αντι- ιμπεριαλισμού. Τα τρία αυτά κόμματα στηρίζουν ξεδιάντροπα το δολοφονικό καθεστώς, όπως επίσης και σε άλλες Αραβικές χώρες, που αντίστοιχα στήριξαν τα καταπιεστικά καθεστώτα. Ένα παράδειγμα είναι οι "Επαναστάτες Σοσιαλιστές", ένα τροτσκιστικό κόμμα με αρκετή δύναμη στην Αίγυπτο, που όμως βλέπουν τους ισλαμιστές αδελφούς σαν πιθανούς συμμάχους τους.

Και ένα τελευταίο ζήτημα αδέρφια μου. Θα επιστρέψω πίσω στην Συρία τον Αύγουστο, προκειμένου να εν ταχθώ στον αγώνα του λαού μαζί με τους συντρόφους μου αναρχικούς. Ορισμένοι ακτιβιστές της Συρίας οργανώνουν μία εκστρατεία που ονομάζεται "επανερχόμαστε". Θα μπούμε στην Συρία το Αύγουστο στις *******. Αναμένεται ότι το καθεστώς θα μας συλλάβει, και θα μας βασανίσει. Ακόμα κινδυνεύουμε να μας δολοφονήσει. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε κάποιους διαύλους επικοινωνίας για τις εξελίξεις. Για την ώρα, βρίσκομαι ακόμα στην περιοχή ***** της Αιγύπτου.

Θα ήταν ευχής έργο, εάν μπορούσε να δημιουργηθεί οποιαδήποτε κίνηση υποστήριξης και αλληλεγγύης για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας στο εσωτερικό της Συρίας. Μπορώ να δώσω στοιχεία επικοινωνίας μέσα στο εσωτερικό της Συρίας, ή από κάποιους συντρόφους εδώ στην Αίγυπτο. Ευχαριστώ πολύ για την αλληλεγγύη σας.

Για την επανάσταση την ελευθερία και την Αναρχία!

Μάζεν ****

Κάποια στοιχεία έχουν σκόπιμα αποκρυφτεί, για την ασφάλεια του συντρόφου μας.

(Στμ) προσπαθούμε να μάθουμε πληροφορίες για ό,τι αναφέρει ο σύντροφος στο γράμμα του, και πως μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς από την Ελλάδα

Για την μετάφραση: Ελληνο-Συριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης

Related Link: http://www.facebook.com/pages/Ελληνο-Συριακή-Επιτρο ...ς
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]