user preferences

Recent articles by Άπατρις

imageΈνας χρόνος α&#... 0 comments

imageΕυρώπη-Φρούρ ... 0 comments

image28η Οκτωβρίου 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Οι καταλήψεις είναι ζωή, το κράτος είναι ο θάνατος

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Friday December 21, 2012 19:20author by Άπατρις Report this post to the editors

Κάτω τα ξερά σας από τη Villa Αμαλίας

Το πρωί της Πέμπτης 20/12/12 ο στρατός της “δημοκρατίας” εισέβαλε στη κατάληψη Villa Αμαλίας με το πρόσχημα ότι γίνεται “διακίνηση ναρκωτικών μετά από “ανώνυμη καταγγελία”. Δεν είναι τυχαία η απόπειρα εκκένωσης μιας εκ των δύο παλαιοτέρων καταλήψεων στην Ελλάδα με ιστορία 22 χρόνων.
villaamaliassolidarity.jpg

Το πρωί της Πέμπτης 20/12/12 ο στρατός της “δημοκρατίας” εισέβαλε στη κατάληψη Villa Αμαλίας με το πρόσχημα ότι γίνεται “διακίνηση ναρκωτικών μετά από “ανώνυμη καταγγελία”. Δεν είναι τυχαία η απόπειρα εκκένωσης μιας εκ των δύο παλαιοτέρων καταλήψεων στην Ελλάδα με ιστορία 22 χρόνων.

Ο οργουελικός εφιάλτης προσπαθεί να ενσαρκωθεί από κάποιους απίθανους τύπους όπως έναν ακροδεξιό πρωθυπουργό που...”συνομιλεί με τον Θεό”, έναν υπουργό αστυνομικής καταστολής και προστασίας της Χρυσής Αυγής που “ανακαλύπτει” “γιάφκες” και “διακίνηση ναρκωτικών” μέσα στους κατειλημμένους χώρους, αρκετούς πάμπλουτους χειραγωγείς της τηλεοπτικής «συνείδησης» που τηλεδικάζουν με τρομολαγνεία. Όλος αυτός ο συφερτός προσπαθεί με λύσσα να μετατρέψει όλη τη κοινωνία σε μια απέραντη φυλακή και μέσω της τρομοκρατίας που ασκεί, τελικά η πλειοψηφία του κοινωνικού σώματος δέχεται ευχαρίστως να παίξει το ρόλο του φυλακισμένου. Όλοι αυτοί σπέρνουν ελαφρά τη καρδία ανέμους και αν δεν αντιδράσουμε θα βρεθούμε (βρισκόμαστε ήδη) να θερίζουμε θύελλες.

Όλοι και όλες εμείς που έχουμε μετατρέψει τους τσιμεντένιους τοίχους εγκαταλελειμμένων κτηρίων σε ζωντανούς οργανισμούς κίνησης κι αδιαμεσολάβητης ελευθερίας, δεν ανεχόμαστε κανενός είδους καταστολή γιατί η ανοχή στη καταπίεση και στη βαρβαρότητα δεν δηλώνει απλά και μόνο συνενοχή αλλά σκοτώνει εν τέλει τη κοινωνία και μια ανεκτική κοινωνία δεν είναι καν κοινωνία. Καλά θα κάνει λοιπόν η τριαδική κυβέρνηση να αντιληφθεί το “βάρος” των πράξεων της, εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε όσο και να προσπαθούν να μας τσακίσουν από το να παλεύουμε με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις μας να γκρεμίσουμε το “Βασιλιά” από τον εξουσιαστικό του θρόνο και αυτό γιατί:(δανειζόμενοι τον στίχο του Όσκαρ Ουαϊλντ) “ένας χάρτης του κόσμου που δεν περιέχει την ουτοπία, δεν αξίζει ούτε να τον κοιτάξεις καν.”

Οι καταλήψεις δεν είναι απλά οι τοίχοι τους γιατί οι τοίχοι δεν αναπνέουν. Οι πνεύμονες τους είμαστε όλοι/ες εμείς και αντιστεκόμαστε στη φασιστικά κλιμακούμενη κυριαρχία της αυτοκρατορίας του χρήματος, των λογής ελλαδέμπορων και των νεοναζιστών μπράβων τους. Δεν τρομάζουμε και δεν πτοούμαστε από κανενός είδους καταστολή, αντίθετα η θέληση μας για όξυνση του αγώνα ενάντια στους γδάρτες της ζωής μας, δυναμώνει ακόμη πιο πολύ μετά από κάθε κατασταλτική κίνηση εναντίον μας.

Στέλνουμε την ολόθερμη αλληλεγγύη μας στη κατάληψη Villa Αμαλίας όπως και σε όλες τις καταλήψεις αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια της χώρας.

Αγώνας διαρκείας για τη ζωή και όχι για τον θάνατο.

Ηράκλειο Κρήτης 20/12/2012

Εφημερίδα δρόμου Άπατρις

Related Link: http://apatris.info
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]