user preferences

Search author name words: anarkismo.net

Αλληλεγγύη στους Αργεντινούς κοινωνικούς αγωνι

category Αργεντινή / Ουρουγουάη / Παραγουάη | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday February 06, 2013 20:29author by Ομάδες/οργανώσεις Anarkismo.net - Anarkismo Report this post to the editors

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους του Συνεταιριστικού και Κοινωνικού Κινήματος 1η Μάη, στο Bariloche της Αργεντινής. [English]
460_0___30_0_0_0_0_0_19323_242977322503931_1210124139_n.jpg

"Οι πλιατσικολόγοι είναι οι πολιτικοί, που ληστεύουν την αξιοπρέπεια από τους εργαζόμενους"

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε παρακάτω υποστηρίζουμε τη διεθνή μέρα, στις 5 Φλεβάρη, αλληλεγγύης στους πέντε πολιτικούς κρατούμενους του «Συνεταιριστικού και Κοινωνικού Κινήματος 1η Μάη" (MSC 1 º de Mayo) στο Bariloche, Ρίο Negro της Αργεντινής - που είχε συμφωνηθεί στην τελική συνεδρίαση της 10ης Ετήσιας Συνάντησης των Λαϊκών Αυτόνομων Οργανώσεων Λατινικής Αμερικής (ELAOPA) - και την έκκληση για την άμεση απελευθέρωσή τους και να επιστρέψουν στα σπίτια και τις οικογένειές τους.

Καταγγέλλουμε το βίαιο τρόπο με τον οποίο η gendarmeria (αστυνομία), σύμφωνα με απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, επιτέθηκε στις οικογένειες των πολιτικών κρατουμένων που διαδήλωσαν για να ζητήσουν την απελευθέρωσή τους στις 21 Ιανουαρίου. Παρομμοίως, είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι με την Ομοσπονδία Οργανώσεων Βάσης (FOB), η οποία έχει υποστεί επιθέσεις και κατηγορίες σε βάρος της από ορισμένα ΜΜΕ ότι είναι «κλέφτες και εγκληματίες» επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους στους διωκόμενους συντρόφους του Bariloche.

Στον απόηχο των λεηλασιών της 20ής Δεκέμβρη, που συνέβησαν στο Bariloche και άλλες πόλεις σε όλη την Αργεντινή, η κυβέρνηση έχει κατηγορήσει άδικα τους συντρόφους του MSC 1 º de Mayo ως ηθικούς αυτουργούς όλων αυτών, επιδιώκοντας να μεταθέσει την ευθύνη στο MSC 1 º de Mayo. Η εθνική κυβέρνηση πρέπει να κταστήσει κάποιον υπεύθυνο για τις λεηλασίες και έτσι είναι απαραίτητο να εφεύρει όλα αυτά, προκειμένου να καλύψει την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στις φτωχές γειτονιές του Bariloche, και το υπόλοιπο της χώρας, προκειμένου να κρύψει την πείνα και την ανεργία που επηρεάζει εκείνους που βρίσκονται στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας, τους φτωχούς.

Καθιστούμε υπεύθυνες για τις επιθέσεις εναντίον των λαϊκών τομέων της κοινωνίας, για τις κοινωνικές και πολιτικές διώξεις και την κοινωνική παραμέληση που είναι εμφανής στο Bariloche και την άρνηση της ελευθερίας των κοινωνικών αγωνιστών και συνεταιριστών, όχι μόνον τις αποφάσεις του δικαστή Ricardo Calcagno, αλλά και το σύνολο του συστήματος δικαιοσύνης του Rio Negro, αλλά και την εθνική κυβέρνηση της Cristina Fernández de Kirchner, την τοπική κυβέρνηση του Rio Negro και τη δημοτική Αρχή Goye. Είναι οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές και το σύστημα εφαρμόζεται και υπερασπίστηκε από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς, όχι μόνο στην Αργεντινή, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, που οδηγεί τους ανθρώπους σε λεηλασίες και στο να αγωνίζονται όχι μόνο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, αλλά και να επιβιώσουν. Είναι λοιπόν το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο και εκείνοι που το υπερασπίζονται υπεύθυνοι για όα αυτά, και θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την πείνα και την ανεργία που κυριαρχεί στην Αργεντινή και αλλού, καθώς και για την εύλογη και λογική λαϊκή αντίδραση που παράγει - λεηλασίες, αποκλεισμός δρόμων και κοινωνική αναταραχή.

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα επιστολής που γράφτηκε από έναν από τους πέντε φυλακισμένους συντρόφους μας στη φυλακή Viedma: "Είμαστε πολιτικοί κρατούμενοι και αγωνιζόμαστε κατά της ανεργίας και της πείνας που κυριαρχούν στο Altos de Bariloche. Είμαστε κοινωνικοί αγωνιστές, ανεξάρτητοι από τη γραφειοκρατία και την αντιπολίτευση και γι’ αυτό είμαστε φυλακισμένοι. Επειδή δεν μπορούν να μας εξαγοράσουν. Οι κλέφτες είναι οι πολιτικοί, που ληστεύουν την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων».

Υποστηρίζουμε το αίτημα της άμεσης και άνευ όρων απελευθέρωσης των πολιτικών κρατουμένων του Συνεταιριστικού και Κοινωνικού Κινήματος 1η Μάη: Miguel Mansilla, Jose Paredes, Catalina Lineros, Haide Grande and Giselle Poblete. Λευτεριά στους συντρόφους μας!
Arriba los que luchan! (Να φυγουν όλοι)
"Οι πλιατσικολόγοι είναι οι πολιτικοί, που ληστεύουν την αξιοπρέπεια από τους εργαζόμενους"

Federazione dei Comunisti Anarchici – FdCA (Ιταλία)
Melbourne Anarchist Communist Group – MACG (Αυστραλία)
Organisation Socialiste Libertaire – OSL (Ελβετία)
Zabalaza Anarchist Communist Front – ZACF (Νότια Αφρική)

*Ελληνική μετάφραση "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης"

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]