user preferences

Recent articles by Αναρχικοί/ές Πρεβεζας
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Κάλεσμα για ανεξάρτητη ταξική πορεία Πρωτομαγι^

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday April 30, 2013 21:39author by Αναρχικοί/ές Πρεβεζας Report this post to the editors

Κράτος και κεφάλαιο δείχνουν τα δόντια τους, είτε στη μανωλάδα είτε στα κοινοβούλεια τους ψηφίζοντας νομοσχέδια κόλαφο, που θα μας θέσουν ανήμπορες και ανήμπορους να αντιδράσουμε στο οτιδήποτε, όπως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις Η.Π.Α. για απαγόρευση καλλιεργείων σε κήπο (και είναι πολύ κρίμα που περνάνε απαρατήρητα όλα αυτά, έχουν ψηφιστεί ήδη κι εδώ άλλο αν επιβάλλεται να ακυρωθούν στην πράξη) .
first_of_may_final_copy.jpg

Πλέον δεν κρατούνε ούτε τα ''προσχήματα'' του παρελθόντος..Ακόμη και τα ξεροκόμματα με τα οποία κράτος και μεγαλοαστοί συντηρούσαν οριακά τα κατώτερα οικονομικά στρώματα θα εξαλειφθούν, σε δολοφονικό βαθμό - που θα θέτει σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και την επιβίωση, την ίδια τη ζωή των ανθρώπων.

Μετά τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, τις εγκληματικές περικοπές σε ζωτικής σημασίας τομείς της δημόσιας ζωής όπως είναι η υγεία, με την πλήρη υποβάθμιση των νοσηλευτικών κέντρων στον ελλαδικό χώρο, αλλά και την παιδεία με την κατάργηση/συγχώνευση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έρχονται επιπλέον νέα ''πακέτα'' όπως αυτό της υπερψήφισης της - και με τη βούλα πλέον - κατάργησης του κατώτατου μισθού, των πολυνομοσχεδίων για μαζικές απολύσεις, την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ''δημοσίων'' αγαθών όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, στο τέλος θα ακολουθήσει προφανώς και το οξυγόνο. Το αδηφάγο αστικοκρατικό σύστημα δε θα αφήσει ούτε ρανίδα αντίδρασης από τα κάτω, να είναι εφικτή. Μην τρέφουμε αυταπάτες, θα μας ''πατήσουν κάτω'' αν δεν τους πατήσουμε εμείς.

Κεκτημένα που κερδίθηκαν με αίμα και με τεράστιους εργατικούς/κοινωνικούς αγώνες είναι παρελθόν και τίποτα δε φαίνεται να αγγίζει τους ''από πάνω'', που διαθέτουν δυστυχώς και τη συγκατάβαση (βλέπε ψήφο αλλά και απραγία) κομματιού της κοινωνίας, το όποιο όντας είτε τρομοκρατημένο από το σιδερόφραχτο στρατό της δημοκρατίας τους, αλλά και τη μαζική επίθεση κράτους κεφαλαίου και φασιστών που προσπαθούν να καταστείλλουν τους κοινωνικούς αγώνες, σε όλα τα επίπεδα, είτε κάνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα, βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια.

Δεν δέχομαστε ότι οι μάζες είναι παραπλανημένες, όλες και όλοι στην ίδια κοινωνία μεγαλώσαμε, στα ίδια σχολεία πήγαμε, την ίδια προπαγάνδα έχουμε υποστέι, την ίδια πλύση εγκεφάλου προσπάθησαν να μας εμφυσήσουν, τα ίδια φρούδα ιδανικά της εθνικής υπερηφάνειας, του καταναλωτισμού, του οικονομικού φιλελευθερισμού και του ''δυτικού ονείρου'' προσπάθησαν να μας κάνουν να ενστερνιστούμε ούτως ώστε να προλειαίνουν το έδαφος για μεγαλύτερη και σφοδρότερη εκμετάλλευση από τους μεγαλοαστούς.Η απραγία είναι συνενοχή, η δε στήριξη του καπιταλισμού, του φασισμού και της δημοκρατίας τους εγκληματική ιδίως όταν προέρχεται από προλεταριακά και μικρομεσαία κοινωνικοοικονομικά ''στοιχεία''. Να πούμε όχι στη δήθεν ''αριστερά'' του ρεφορμισμού των..δέκα ευρώ παραπάνω το μήνα ως μισθό, να πούμε όχι στην αριστερά την ελεγχόμενης εκτόνωσης που λειτουργεί ως οδόφραγμα στη γενικευμένη λαϊκή οργή, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΞΩΡΑΪΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ!

Στην ολομέτωπη επίθεση ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΩΝ/ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΚΡΑΤΟΥΣ και των δεκανικιών του όπως οι ΝΑΖΙΣΤΕΣ και γενικότερα η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ με γενικευμένο αγώνα για την ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ και την κοινωνική/εργατική χειραφέτηση παντού, να τσακίσουμε τα στοιχεία που προωθούν την εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, την καταπίεση και το ρατσισμό, να τσακίσουμε κράτος και κεφάλαιο σε όλες τις εκφάνσεις, να απελευθερωθεί η κοινωνία εντελώς από εθνικές ταυτότητες, από ατομικιστικές νοοτροπίες και θλιβερά ιδανικά, όπως η κατανάλωση πάσης φύσεως..''προϊόντων'' και υποπροϊόντων των αστών/αφεντικών, να πάψει η κοινωνία να είναι εκμεταλλευόμενη από τους ολίγους που κινούν τα νήματα και να καταρρίψει πλήρος το κατάπτυστο και βρωμερό αστικοκρατικό σύστημα που λεηλατεί καθημερινά και χρόνια τις ζωές μας! Να είναι αυτή η πρωτομαγιά ένα ΗΧΗΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ προς κάθε κατεύθυνση κι όχι μία ακόμη εθιμοτυπική περαντζάδα - κηδεία. Να είναι οι επόμενες μέρες όλες μία νέα πρωτομαγιά, να τους διαλύσουμε - άλλωστε έχουμε το ''δίκιο'' με το μέρος μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη, επιτέλους να οργανώσουμε την αντίσταση και τη δημιουργία, από τα κάτω, αντιδομών (καταλήψεις κτιρίων, αγροτικές κολλεκτίβες, να καταλαβουμε και να δημιουργησουμε τα δικα μας εργοστασια, να καταλλάβουμε τη γη να φτιάξουμε νέους απελευθερωμένους κοινωνικούς και ''δημόσιους χώρους'', ομάδες κυκλικής πολιτοφυλακής, αντιφασιστικές/αντικαπιταλιστικές περιπολίες, κοινωνικά ιατρεία,''παντοπωλεία'' (που φυσικά θα έχουν το ρόλο τις αποθήκης των αγαθών που θα μοιραζόμαστε και όχι τη σημερινή μονεταριστική μορφή), ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, κ.α.) που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε μορφής κρίση και θα συνεισφέρουν στην ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και θα είναι ικανές να δημιουργήσουν μία αταξική ελεύθερη κοινωνία όπου θα ''κυριαρχεί'' η ισότητα, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια..

Κράτος και κεφάλαιο δείχνουν τα δόντια τους, είτε στη μανωλάδα είτε στα κοινοβούλεια τους ψηφίζοντας νομοσχέδια κόλαφο, που θα μας θέσουν ανήμπορες και ανήμπορους να αντιδράσουμε στο οτιδήποτε, όπως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις Η.Π.Α. για απαγόρευση καλλιεργείων σε κήπο (και είναι πολύ κρίμα που περνάνε απαρατήρητα όλα αυτά, έχουν ψηφιστεί ήδη κι εδώ άλλο αν επιβάλλεται να ακυρωθούν στην πράξη) . ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ !

Εν ολίγοις ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ αυτοδιευθυνόμενες κοινότητες, που θα αλληλοβοηθούνται, να μοιραστούμε τα αγαθά που θα παράγουμε ΜΟΝΕΣ/Α/ΟΙ μας εν τέλει...

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΑΝΙΚΙΩΝ ΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !

ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠ'ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ 2013 - ΩΡΑ 10:00

This page has not been translated into Ελληνικά yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]