user preferences

Άμεση απελευθέρωση του Κ. Σακκά!

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday June 27, 2013 22:54author by Α.Π. Ροσινάντε Report this post to the editors

Ανακοίνωση ΑΠ Ροσινάντε για απεργία πείνας Κ.Σακκά - Άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας από 4/6 Κ. Σακκά - Πορεία 29/6 11.30πμ Μοναστηράκι
gxkmvurgeo51cb29cb8c8c1.jpg

Στην Ελλάδα του μεσοπολέμου, το Kράτος θεσπίζει ειδικό νόμο για να αντιμετωπίσει την οργάνωση των εργατών και τις επαναστατικές ιδέες που άρχισαν να εξαπλώνονται ανάμεσα στους εκμεταλλευόμενους -το λεγόμενο ιδιώνυμο. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου να ελέγξει και να καταστείλει το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα που θέριευε, το ιδιώνυμο στόχευε ευθέως όσους διέδιδαν ιδέες που θεωρούνταν εχθρικές προς την καθεστηκυία τάξη και συμμετείχαν ενεργά στους εργατικούς αγώνες. Σήμερα, ο συνασπισμός Κράτους-Κεφαλαίου θωρακίζει περαιτέρω το νομικό του οπλοστάσιο για να πατάξει τον εσωτερικό εχθρό (τρομονόμοι, κουκουλονόμοι, απαγόρευση διαδηλώσεων, εφαρμογή μέτρου πολιτικής επιστράτευσης, δήθεν επίορκοι που τίθενται σε αργία κ.ά.).

Στις ελληνικές φυλακές μετράμε ήδη δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους από τον χώρο της επαναστατικής αριστεράς και των αναρχικών, ενώ στο χορό των προφυλακίσεων προστίθενται και κατηγορούμενοι για ενέργειες λαικής αντιβίας (βλ. απεργία 12/2/12, πυρπόληση εργοταξίου στις Σκουριές Χαλκιδικής). Στην προσπάθεια τρομοκράτησης και εξόντωσης αγωνιστών κατασκευάζονται ένοχοι, ποινικοποιούνται φιλικές και συντροφικές σχέσεις, επιβάλλονται τεράστιες ποινές φυλάκισης και ειδικές συνθήκες κράτησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναρχικός Κώστας Σακκάς παραμένει φυλακισμένος επί 2,5 χρόνια χωρίς να έχει δικαστεί, ενώ το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε για δεύτερη φορά την ένστασή του, επικυρώνοντας την κατά 6 μήνες παράταση της κράτησής του πέραν των 30 μηνών που προβλέπει το Σύνταγμα, κουρελιάζοντας την αστική τους νομιμότητα. Ο Κ. Σακκάς από τη μέρα παρέλευσης του 30μήνου (4/6) βρίσκεται σε απεργία πείνας και νοσηλεύεται ήδη με σοβαρές βλάβες υγείας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε το Δεκέμβριο του 2010 με την κατηγορία της οπλοκατοχής και της συμμετοχής σε “άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση”, ενώ τον Απρίλη του 2011, κατηγορείται εκ νέου για συμμετοχή στην Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (πράγμα που αρνείται, αποδεχόμενος μόνο την αναρχική του ταυτότητα και την κατηγορία της απλής οπλοκατοχής). Πριν τη λήξη του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης, στις 6 Απριλίου του 2012, νέες κατηγορίες του αποδίδονται και προφυλακίζεται ξανά. Πρέπει να τονιστεί πως σε ίδιο καθεστώς παρατεταμένης προφυλάκισης βρίσκεται και το μέλος της Σ.Π.Φ. Γ. Τσάκαλος που κατηγορείται και για την ίδια υπόθεση. Καλούμε το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα σε επαγρύπνηση: Οι διώξεις αγωνιστών, η κρατική εκδικητικότητα και οι παρακρατικές επιθέσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν όσο ο ταξικός πόλεμος εντείνεται με φόντο την καπιταλιστική κρίση. Ο εχθρός είμαστε όλοι όσοι αντιστεκόμαστε και περνάμε σε θέσεις μάχης.

Καλούμε τα σωματεία και τις δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος να πάρουν θέση για τους πολιτικούς κρατούμενους που γεμίζουν τις Ελληνικές φυλακές, και να συμβάλλουν σε ένα πλατύ κίνημα στήριξης του αναρχικού αγωνιστή Κώστα Σακκά που διεκδικεί την ελευθερία του, με όπλο το σώμα του, από τις 4/6.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 4/6 ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6, 11.30 πμ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Related Link: http://www.rocinante.gr

This page has not been translated into Català yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]