Anarkismo.net     http://www.anarkismo.net

Η υπόθεση της αλληλεγγύης

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday June 30, 2013 21:24author by ΑΚΑ

είναι η υπόθεση του ίδιου του αγώνα

Η υπόθεση της αλληλεγγύης είναι η υπόθεση του ίδιου του αγώνα - Κανένας αγωνιστής αιχμάλωτος στα κολαστήρια του κράτους
108302skouries.jpg

Η διεύρυνση της κατασταλτικής λειτουργίας του κράτους κι ο επερχόμενος ολοκληρωτισμός είναι αποτέλεσμα της όξυνσης της συστημικής κρίσης και μαζί των νέων όρων διεξαγωγής του ταξικού πολέμου που αυτή συνεπάγεται. Ολόκληρες κοινωνικές ομάδες εγκληματοποιούνται και τίθενται υπό καθεστώς διαρκούς εκφοβισμού με στόχο την πειθάρχηση και την αδρανοποίηση τους. Οι διώξεις ατόμων με βάση τα πολιτικά τους φρονήματα έχουν μπει στη ημερησία διάταξη, απεργίες κηρύσσονται παράνομες ενώ τοπικές κοινωνίες που αντιστέκονται (με πρόσφατα παραδείγματα των αγώνα των κατοίκων στην Κερατέα και τις Σκουριές Χαλκιδικής) αντιμετωπίζουν τους σύγχρονους στρατούς κατοχής, χημικά, ωμή καταστολή και συλλήψεις. Το αντιεξεγερτικό δόγμα που έχει υιοθετήσει το κράτος για να επιβάλλει τις αποφάσεις του γίνεται ακόμα πιο συμπαγές.

Με τη χρησιμοποίηση αβάσιμων στοιχείων όπως η ταυτοποίηση dna, την οποία οι αναρχικοί πάγια αρνούνται μην αναγνωρίζοντας την ίδια την εξουσία, αλλά και ορίζοντας αυτή τη μέθοδο ως ένα κατασκευασμένο όπλο της εξουσίας για τους εχθρούς της, στήνει ατομικά ή μαζικά κατηγορητήρια και οδηγεί ανθρώπους ή κοινωνικές ομάδες σε καθεστώς διώξεων και ομηρίας. Ακόμη και η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί έντονα την οποιαδήποτε εγκυρότητα μιας τέτοιας μεθόδου. Το κράτος στοχεύει στην αδρανοποίηση κάθε ριζοσπαστικού χώρου, στη στοχοποίηση αγωνιστών, την ποινικοποίηση των προσωπικών – πολιτικών σχέσεων και την πριμοδότηση της καταδοτικότητας. Με την αγαστή συνεργασία των κρατικών αρχών με τα μμε αλλοιώνονται τα πραγματικά γεγονότα και κατασκευάζονται ένοχοι, νομιμόφρονες πολίτες καλούνται να δώσουν πληροφορίες στις αρχές, ενώ παράλληλα αποσιωπάται ή διαστρεβλώνεται κάθε επικίνδυνη πολιτικά πρακτική όσων αποφασίζουν να παλέψουν για μια καλύτερη ζωή.

Οι αστυνομικές περιπολίες που κάνουν τις γειτονιές μας να μοιάζουν με εδάφη υπό κατοχή, βρίσκονται εκεί για να χτυπήσουν κάθε φωνή αντίστασης και παράλληλα να ενισχύσουν την εσωτερίκευση της καταστολής. Βρίσκονται εκεί για να ξυλοκοπούν μετανάστες, μικροπωλητές και τοξικομανείς, για να διασφαλίσουν τη σιωπή και την υποταγή των ""από κάτω"", αλλά και την εξουσία των ""από πάνω"" και την απρόσκοπτη ροή των μνημονιακών μέτρων. Οι πραίτορες της αστυνομίας που παίρνουν θέση απέναντί μας στο δρόμο και ξυλοκοπούν αδιακρίτως διαδηλωτές, είναι εκεί για να τσακίσουν όσους αγωνίζονται , όσους εξεγείρονται απέναντι σε αυτή τη διαρκή και διογκούμενη ανέχεια, όσους χαλάνε το στόρυ της κοινωνικής συναίνεσης, όσους δεν δέχονται το μαστίγιο της εξουσίας.

Το κράτος δείχνει τα δόντια του, και μαζί την ανασφάλειά του για την επόμενη μέρα. Βιώνουμε ένα γενικευμένο καθεστώς στοχοποιήσεων, διώξεων και φυλακίσεων αγωνιστών. Παρά το διαδεδομένο αστικό μύθο ότι οι αναρχικοί δεν συλλαμβάνονται, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες φυλακισμένοι αγωνιστές-στριες στις φυλακές για τα πολιτικά τους πιστεύω και τις πολιτικές τους επιλογές, ενώ πολλοί περισσότεροι αντιμετωπίζουν διώξεις για τους ίδιους λόγους. Όσοι ξεφεύγουν του ελέγχου μέσω της προληπτικής καταστολής του κράτους και των πρακτικών εκφοβισμού, όσοι δεν δέχονται να σκύψουν το κεφάλι στο μονοπώλιο της κρατικής βίας και όσοι προβάλλουν με συνέπεια αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται, γίνονται ειδικοί αποδέκτες της καταστολής: παρακολουθήσεις και προσαγωγές ακόμα και κάτω από τα σπίτια συντρόφων, σαθρά και ανυπόστατα κατηγορητήρια, φυλακίσεις σε αποθήκες όπου στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές, προφυλακίσεις χωρίς χρονικούς περιορισμούς και νομική κάλυψη, ποινές με τα ανώτερα επίπεδα ποινικής αυστηρότητας, παράνομη κράτηση πέραν της λήξης της ποινής όπως στο Γκουαντανάμο και στη Γερμανία (υπόθεση Thomas Meyer Falk). Εκτός από συντρόφους ομήρους, έχουμε συντρόφους νεκρούς, όχι μόνο σε αυτό τον τόπο αλλά παγκόσμια. Και καλή μνήμη.

Πριν λίγα χρόνια, το 2008, είδαμε τη μαζικότερη απεργία πείνας στα κολαστήρια εγκλεισμού , με τους ίδιους τους κρατούμενους να αναγκάζουν χιλιάδες μάτια να τους κοιτάξουν, να ξεγυμνώνουν και να διαμελίζουν με τον αγώνα τους κάθε υποτιθέμενη ευαισθησία του συστήματος, να μιλούν για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές: τσουβάλιασμα ανθρώπινων ψυχών, ταπεινώσεις από τους ανθρωποφύλακες, απομόνωση, βασανιστήρια, αναστολή αδειών, αυθαίρετες πειθαρχικές ποινές και ακόμα πολλά άλλα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται για την ανατροπή του σημερινού συστήματος στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης , χωρίς να επιδιώκουμε ή να θεωρούμε ως απαραίτητη την πολιτική ταύτιση μαζί τους και με τις πρακτικές που επιλέγουν στο σύνολό τους. Η ειλικρινής υποστήριξή μας είναι δεδομένη. Το κράτος δεν θα καταφέρει να απομονώσει και να κάμψει κανένα σύντροφο μας. Μπροστά στους εξευτελισμούς, τα βασανιστήρια και τις μαζικές φυλακίσεις των αγωνιστών προτάσσουμε τον κοινό μας αγώνα ενάντια σε κράτος και εξουσία. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του στα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών. Κάθε μεμονωμένη δίωξη είναι δείγμα των διαθέσεων της εξουσίας απέναντι σε ολόκληρο το κίνημα. Οι υποθέσεις των αγωνιστών είναι υποθέσεις και ζήτημα των κομματιών που αγωνίζονται και πρώτος σταθμός είναι η κοινωνικοποίηση τους , με την ταυτόχρονη μη αποδοχή των αποπροσανατολιστικών όρων του κράτους περί νόμιμων και παράνομων ενεργειών. Οι υποθέσεις τους είναι ζήτημα του ίδιου του αγώνα.

Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση (ΑΚΑ)

Related Link: http://aka.espiv.net/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

http://www.anarkismo.net/article/25822

Anarkismo.net is a international anarchist-communist news service