user preferences

H κρατική καταστολή θα ηττηθεί

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Monday September 09, 2013 16:07author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

η αλληλεγγύη θα νικήσει

Η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Καμάρας είναι δεδομένη. Δεδομένο είναι επίσης πως η έκφραση αυτής της αλληλεγγύης θα τους απελευθερώσει άμεσα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η καταστολή του Κράτους χάνει από την συντροφικότητα. Η πορεία της ΔΕΘ οφείλει να είναι η απαρχή ενός καυτού Φθινοπώρου. Ας το φροντίσουμε.
1239471_1416841105195493_16463022_n.jpg

H κρατική καταστολή θα ηττηθεί, η αλληλεγγύη θα νικήσει

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τα γεγονότα στην πορεία της ΔΕΘ

Η φετινή πορεία που έγινε στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την ΔΕΘ είχε ένα διπλό πρόσωπο. Και αυτό γιατί αναδείχθηκαν ταυτόχρονα και με την ίδια ένταση δύο φαινόμενα, πλήρως αντίθετα μεταξύ τους. Στους δρόμους της πόλης συνυπήρξαν δύο αντίπαλες δυνάμεις, που είναι καταδικασμένες να πολεμούν όσο υπάρχουν. Από την μια, η δύναμη της αντίστασης, του ταξικού αγώνα, της μάχης για την καλυτέρευση των ζωών μας και της ανατροπής του συστήματος που την κατατρώει. Από την άλλη, αυτή της κρατικής καταστολής, της αντίδρασης και της μιζέριας του να προστατεύεις τα αφεντικά. Στο τέλος της βραδιάς δεν υπήρχε καμία αμφιβολία: Ο κόσμος της καταστολής θα ηττηθεί, η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα θα νικήσουν.

Η ανεξάρτητη από την ΓΣΕΕ και θεσμικούς φορείς πορεία, που είχε καλεστεί στην Καμάρα και την οποία στήριξε με την παρουσία της και με διακριτό μπλοκ η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, ήταν με διαφορά η πιο μαζική συγκέντρωση της διαδήλωσης. Περίπου 7.000 άνθρωποι έδωσαν το παρών στην εν λόγω συγκέντρωση στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα όχι μόνο αναφορικά με την διάθεσή τους απέναντι στα όσα τους επιβάλλονται αλλά και αναφορικά με τους τρόπους που θα έχουν επιλέξει να τα αντιμετωπίσουν.

Το Κράτος δεν θα μπορούσε να τα αφήσει όλα αυτά αναπάντητα και με το τέλος της πορείας εξαπόλυσε τα σκυλιά του. Η αρχή έγινε με πέντε προσαγωγές αγωνιστών, οι οποίοι με το τέλος της πορείας μετέφεραν τα κλειστά πανό με τα οποία συμμετείχαν στην πορεία. Ένας σύντροφος από την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, τρία μέλη του ΕΕΚ και ένα της ΚΕΧΑ, μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ χωρίς προφανή λόγο με βρισιές και ρατσιστικές προσβολές να συνοδεύουν τις προσαγωγές ενώ στην συνέχεια ένα κύμα καταστολής σκέπασε την περιοχή της Καμάρας με τους μπάτσους να χτυπάνε και να αιχμαλωτίζουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους από τον κόσμο που είχε μείνει στην περιοχή μετά την λήξη της πορείας. Αυτό που οι μπάτσοι δεν κατάφεραν να κάνουν όσο η πορεία ήταν σε εξέλιξη το έκαναν με την λήξη της ενώ είχε απομαζικοποιηθεί. Περίπου 110 προσαγωγές και τέσσερις συλλήψεις ήταν ο τελικός απολογισμός της βραδιάς.

Η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της Καμάρας είναι δεδομένη. Δεδομένο είναι επίσης πως η έκφραση αυτής της αλληλεγγύης θα τους απελευθερώσει άμεσα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η καταστολή του Κράτους χάνει από την συντροφικότητα. Η πορεία της ΔΕΘ οφείλει να είναι η απαρχή ενός καυτού Φθινοπώρου. Ας το φροντίσουμε.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

34396_457826783577_692448577_5503376_3563617_n_1.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]