user preferences

Ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΕ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Friday April 11, 2014 21:14author by Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Αθήνας)author email ese-ath at espiv dot netauthor phone 6941507846 Report this post to the editors

Στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών δεν είναι αγώνας μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής ειδικότητας, αλλά αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης. ‘Όταν τα αφεντικά χτυπάνε έναν από εμάς, θα πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντί τους.
katharistriesporeia3.jpg

Ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΕ στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Είμαστε στο πλευρό των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Στηρίζουμε τον αγώνα τους. Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών δεν είναι αγώνας μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής ειδικότητας, αλλά αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης. ‘Όταν τα αφεντικά χτυπάνε έναν από εμάς, θα πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντί τους.

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών, που για μήνες είναι σε διαθεσιμότητα και τώρα οδηγούνται σε απόλυση. Οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών δίνουν ένα πρώτης τάξης μάθημα σε όλους τους εργαζόμενους με τη μαχητικότητά τους. Ο αποφασιστικός αγώνας τους είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετη τροχιά από την ανύπαρκτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ακόμη και όταν είναι παρούσα, το μόνο που κάνει είναι απεργίες-πυροτεχνήματα (βλέπε την πρόσφατη ταχτική των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

Από τον πολύμηνο αγώνα των καθαριστριών ένα μήνυμα βγαίνει: ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι αυτός που δεν δίνεται. Παρά την έκρηξη του αυταρχισμού και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα ΜΑΤ, οι μαχόμενες καθαρίστριες δεν σκύβουν το κεφάλι.

- Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους φωνή και απαιτούμε, «όχι στη διαθεσιμότητα - απόλυση των εργατριών/καθαριστριών του υπ. Οικονομικών».

- Τη νίκη τη φέρνει ο αγώνας!

- Ούτε εργοδοτικός, ούτε κομματικός. Μαχητικός, αυτοοργανωμένος συνδικαλισμός.

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Αθήνας) προσφέρει 200 ευρώ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας που έχει συστήσει, για να ενισχυθούν οι αγωνιζόμενες συναδέλφισσες που εδώ και μήνες δίνουν μια μάχη ζωής και αξιοπρέπειας. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να κινηθούν σε μια ανάλογη κατεύθυνση.

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Αθήνας)

Related Link: http://ese.espiv.net

ese.jpg

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]