user preferences

Η παρούσα αντιπαράθεση

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Γνώμη / Ανάλυση author Thursday July 24, 2014 12:16author by Ilan Shalif – Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχοςauthor email ilan.shalif at gmail dot comauthor address Τελ Αβίβ Report this post to the editors

Η παρούσα αντιπαράθεση μεταξύ του σιωνιστικού αποικιοκρατικού σχεδίου των εποίκων στην Παλαιστίνη και των ιθαγενών εργατών - Η κύρια αντιπαράθεση μεταξύ της ισραηλινής καπιταλιστικής άρχουσας ελίτ και της παλαιστινιακής εργατικής τάξης, η οποία συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Ισραήλ να μεταφέρει τους Παλαιστίνιους έξω από την Παλαιστίνη, ή τουλάχιστον να τους πιέσει να το κάνουν οι ίδιοι με τη θέλησή τους. [English]

prot_1.jpg

Η κύρια αντιπαράθεση μεταξύ της ισραηλινής καπιταλιστικής άρχουσας ελίτ και της παλαιστινιακής εργατικής τάξης, η οποία συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Ισραήλ να μεταφέρει τους Παλαιστίνιους έξω από την Παλαιστίνη, ή τουλάχιστον να τους πιέσει να το κάνουν οι ίδιοι με τη θέλησή τους.
Η πίεση αυτή εφαρμόζεται ακόμα και σε εδάφη που βρίσκονται υπό την κατοχή των Παλαιστινίων πολιτών του Ισραήλ και πιο εντατικά στα κατεχόμενα εδάφη μετά τον πόλεμο του 1967 και εξακολουθούν να κρατούνται από τους Παλαιστινίους - κυρίως στις περιοχές που προσαρτήθηκαν στην Ιερουσαλήμ, στις χαρακτηριζόμενες ως περιοχές C της Δυτικής Όχθης και τις περιοχές που γειτνιάζουν με το διαχωριστικό τείχος της Λωρίδας της Γάζας.

Η τρέχουσα αντιπαράθεση

Ο λόγος για την έκρηξη της έντονης αντιπαράθεσης των τελευταίων εβδομάδων είναι η πρόσφατη εντατικοποίηση της διεθνούς πίεσης που ασκείται στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη από τον πόλεμο του 1967. Οι περισσότερες από τις προσπάθειες αυτές καταβάλλονται για να αναδειχθεί αυτή η πίεση, και να ξεπεραστεί η συμβολή της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ άρχουσας ελίτ της Χαμάς της Δυτικής Όχθης (εν μέρει) και της άρχουσας ελίτ της Λωρίδας της Γάζας.

Πριν από χρόνια, προκειμένου να μειωθεί η πίεση ώστε το Ισραήλ να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης στον πόλεμο του 1967, το Ισραήλ προχώρησε, σε μερική εκκένωση των εποίκων του από τη Λωρίδα της Γάζας, μερική απόσυρση των δυνάμεών του από την περιοχή και μερικό τερματισμό της άμεσης κυριαρχίας του.

Ωστόσο, μετέτρεψε τη Λωρίδα της Γάζας σε ένα τεράστιο γκέτο, ελέγχοντας όλες τις προμήθειες που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτή, καθώς και κάθε μετακίνηση των κατοίκων μέσα και έξω. Ως μέρος της στρατηγικής της εν μέρει «απελευθέρωσης» της Λωρίδας της Γάζας, το Ισραήλ απέφυγε να διασφαλίσει την ομαλή μεταφορά των αρμοδιοτήτων και την εσωτερική κυριαρχία της περιοχής προς την Παλαιστινιακή Αρχή. Αντίθετα ενεργοποίησε την ανάληψη των αρμοδιοτήτων αυτών από το αποσχιστικό φονταμενταλιστικό κίνημα της Χαμάς – το οποίο προωθεί εδώ και χρόνια το ίδιο το Ισραήλ στον ανταγωνισμό του με την παλαιστινιακή άρχουσα ελίτ, με την οποία είχε συνάψει τη Συμφωνία του Όσλο πριν από είκοσι χρόνια.

Ελέγχοντας τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας και το καθεστώς της (και αποφεύγοντας να την καταστήσει εντελώς απαλλαγμένη από ισραηλινή ηγεμονία) είναι ένας τρόπος για την προστασία της κύριας προσπάθειας του Ισραήλ να διατηρήσει την κυριαρχία του στη Δυτική Όχθη.

Η επαναλαμβανόμενη εδώ και πολλά χρόνια άρνηση του Ισραήλ να υπογράψει μια συνθήκη μη επίθεσης (tahadia, ή κατάπαυση του πυρός) με την άρχουσα ελίτ της Χαμάς αποκάλυψε ένα σημαντικό μέρος ψεμάτων και δικαιολογιών για την «αδυναμία να επιτευχθεί συμφωνία με τη Χαμάς».

Όταν με την αλλαγή καθεστώτος στην Αίγυπτο ηττήθηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα, με την οποία είχε συμμαχήσει η Χαμάς, εντάθηκε αποφασιστικά η πολιορκία της Γάζας και οι αγωγοί τροφοδοσίας με πόρους και κονδύλια προς το καθεστώς της Χαμάς είχε σχεδόν χαθεί. Ως πράξη απελπισίας, η άρχουσα ελίτ της Χαμάς κατέληξε σε συμφωνία υπό όρους παράδοσης με την άρχουσα τάξη της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη (οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί). Με την κίνηση αυτή απειλήθηκε η ισραηλινή στρατηγική του διαίρει και βασίλευε που είχε επιβληθεί επί τόσα πολλά χρόνια και ήταν μέρος της αιτιολόγησης για την αποφυγή της σύναψης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με την Παλαιστινιακή Αρχή και την αποχώρηση από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη στον πόλεμο του 1967.

Για να διαταράξει αυτή τη συμφωνία παράδοσης και την ενότητα που διαφάνηκε μεταξύ των διασπασμένων κομματιών της παλαιστινιακής άρχουσας ελίτ, το Ισραήλ ξεκίνησε μια επίθεση κατά της Χαμάς, τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και τη Λωρίδα της Γάζας, με την ελπίδα να υποδαυλιστεί μια έντονη αντιπαράθεση από την οποία η Χαμάς θα εξέλθει αποχωρισμένη, αποδυναμωμένη και ενδοτική... Αλλά η κυβέρνηση της Αιγύπτου υπό την ηγεσία του στρατηγού Σίσι, που ήταν βασικά υπεύθυνος για το σταμάτημα της τροφοδοσίας της Λωρίδας της Γάζας όπου κυριαρχούσε η Χαμάς, αρνήθηκε να παίξει το ρόλο της λόγω της έχθρας της με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το τμήμα εκείνο που ανήκει στη Χαμάς, και ανέτρεψε προσπάθεια αυτή.

Η αντιπαράθεση απέχει ακόμη πολύ από την όποια λύση

Υψηλά ιστάμενοι Ισραηλινοί παραδέχονται ότι θέλουν να συνεχιστεί η κυριαρχία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, η άμεση απόρριψη εκ μέρους του Ισραήλ των όρων της Χαμάς για την άμεση κατάπαυση του πυρός -χωρίς τερματισμό της κατοχής- είναι πειστικές αποδείξεις των πραγματικών κινήτρων πίσω από τις τρέχουσες επιθέσεις του Ισραήλ. Η ίδια η Χαμάς παραδέχεται δημοσίως ότι θα προχωρήσει σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός διάρκειας πολλών χρόνων έστω και με μικρότερη ανεξαρτησία (και θα συμφωνήσει σε αυτό, εάν συνεχιστούν ακόμα και ελάχιστες προμήθειες προϊόντων και χρημάτων ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί). Ωστόσο, οι Αιγύπτιοι εξακολουθούν να αρνούνται «να παίξουν μπάλα».

Το Ισραήλ θα μπορούσε να παγιώσει την κυριαρχία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανεξάρτητα τόσο από τη Παλαιστινιακή Αρχή της Δυτικής Όχθης όσο και την αιγυπτιακή συνεργασία.

Ωστόσο, οι θυσίες που ήδη γίνονται είναι τόσο μεγάλες και το πολιτικό κόστος και οι κίνδυνοι είναι τόσο μεγάλοι, ώστε το Ισραήλ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να καθυστερήσει την όποια συμφωνία, αυξάνοντας την πίεση προς την ελίτ της Χαμάς, και προσπαθώντας με μυστικές πολιτικές κινήσεις στα παρασκήνια να πιέσει την Αίγυπτο να ενδώσει λίγο, με την ελπίδα της επίτευξης μιας καλύτερης και φτηνότερης γι’ αυτό συμφωνίας.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση των Ισραηλινών αναρχικών κομμουνιστών για τον παλαιστινιακό αγώνα, δείτε την άποψη της οργάνωσης Ahdut (Ενότητα) στο http://www.anarkismo.net/article/27019

*Η ισραηλινή εθνικοσοσιαλιστική ελίτ που έχει κυριαρχήσει στο σιωνιστικό αποικιοκρατικό σχέδιο στην Παλαιστίνη, ίδρυσε το κράτος του Ισραήλ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και λειτούργησε στην υπηρεσία τους. Μετά την ίδρυση του Ισραήλ, τέθηκε σε εφαρμογή η προώθηση της ισραηλινής καπιταλιστικής ελίτ. Αυτή η καπιταλιστική ελίτ –η οποία γαλουχήθηκε από την εθνικοσοσιαλιστική ελίτ στο εσωτερικό της οποίας η πρώτη είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο των παλαιότερων ελίτ που είναι μέρος του συνολικού καπιταλιστικού συστήματος-, είναι αυτή που ελέγχει το Ισραήλ τα τελευταία 37 χρόνια, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση το 1977.

Η ισραηλινή καπιταλιστική ελίτ συνεχίζει να εφαρμόζει το σιωνιστικό αποικιοκρατικό σχέδιο των εποίκων κάτι που της επιτρέπει να εκμεταλλεύεται τις εργαζόμενες μάζες του Ισραήλ και των κατεχόμενων από το 1967 (συμπεριλαμβανομένης και της Λωρίδας της Γάζας), ενώ λειτουργεί ως μικρός εταίρος του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος. Εκτός από τα παλαιστινιακά εδάφη που βρίσκονται υπό κατοχή και τις πιέσεις που ασκούνται στους Παλαιστινίους να φύγουν από εκεί, τα κατεχόμενα εδάφη προμηθεύουν φτηνούς μισθωτούς σκλάβους και χρησιμεύουν ως κατεχόμενες αγορές και προμηθευτές των φυσικών πόρων.


Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος: http://awalls.org

Ahdut (Ενότητα): http://unityispa.wordpress.com

Σχετικός σύνδεσμος: http://ilanisagainstwalls.blogspot.com

**Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 24 Ιούλη 2014.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | gr

Sat 29 Apr, 15:26

browse text browse image

poreiaaa.jpg imageΕνάντια στους πολέ&#... 16:51 Wed 15 Mar by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

aidenkatri.jpg imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... 20:23 Thu 21 Apr by Dmitri (αναδημοσίευση) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

868676767.jpg imageΟ αγώνας της Tanya Golan 17:41 Thu 11 Feb by Dmitri 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

daf_in_kobane_3.jpg image6 σημεία για το Κομπα... 10:39 Thu 18 Dec by No man 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία.

1.jpg imageΝίκη για την Επανάσ&... 19:17 Tue 04 Nov by Dmitri / MACG 0 comments

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek

460_0___30_0_0_0_0_0_rojava_1.jpg imageΔιεθνής ελευθερια ... 20:16 Tue 21 Oct by Αναρχικές οργανώσεις και μαχητές 0 comments

Εδώ και μερικά χρόνια το κουρδικό κίνημα κινείται προς την κατεύθυνση των ελευθεριακών ιδεών. Αν και δεν είναι ένα αναρχικό κίνημα, αυτή η κίνηση είναι ένα σημάδι ότι οι αναρχικές ιδέες της ελευθερίας και της ισότητας μέσα από την αλληλεγγύη, οι ιδέες μας περί οριζοντιότητας και ριζοσπαστικής άμεσης δημοκρατίας καθώς και η ριζοσπαστική κριτική μας ενάντια στο Κράτος δεν είναι μόνο έγκυρες και ισχυρές, αλλά και αναγκαίες σε κινήματα ώστε να ξεφύγουν από την αυταρχική κληρονομιά στην αριστερά. Είναι καθήκον μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη Rojava και το κουρδικό κίνημα, επειδή αντιπροσωπεύουν την ελπίδα σε αυτήν την περιοχή και επειδή είναι οι καταπιεσμένοι που αγωνίζονται ενάντια στους καταπιεστές. Οι πραγματικοί αγώνες δεν είναι ποτέ τέλειοι, αλλά κουβαλούν διαφορετικές δυνατότητες για μια ελεύθερη κοινωνία. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας με το επαναστατικό κίνημα στην Rojava σημαίνει ότι κατανοούμε το ρόλο μας στο να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των ιδεών μας, προκειμένου να εμπνεύσουμε επαναστάσεις και επαναστάτες σε όλο τον κόσμο. Εκδοτική ομάδα Anarkismo.net [English]

460_0___30_0_0_0_0_0_oabubakralbaghdadi570.jpg imageΤι πιστεύουμε για τ&... 21:01 Tue 01 Jul by Φόρουμ Αναρχικών του Κουρδιστάν 0 comments

Η κρίση στο Ιράκ συνεχίζεται για δεκαετίες, ενώ ήταν υπό την εξουσία του Σαντάμ Χουσεΐν ή κάτω από το «σημερινό δημοκρατικό καθεστώς» μετά την εισβολή του 2003. Δεν υπήρχε ελευθερία ούτε κοινωνική δικαιοσύνη ούτε ισότητα ούτε και μια μικρή, έστω, ευκαιρία για εκείνους που ήταν ανεξάρτητοι από τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονταν στην εξουσία. Εκτός από την υφιστάμενη βαρβαρότητα και τις διακρίσεις κατά των γυναικών και των απλών ανθρώπων δημιουργήθηκε ένα πολύ μεγάλο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, καθιστώντας τους φτωχούς ακόμα φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.

460_0___30_0_0_0_0_0_iranisraelwar.jpg imageΙράν-Ισραήλ: Όχι στι... 16:27 Thu 24 Nov by Alternative Libertaire 0 comments

Αλλά το χειρότερο σενάριο στη Μέση Ανατολή δεν είναι καθόλου αναπόφευκτο. Μπορούμε να σταματήσουμε το φαύλο κύκλο της βίας, αλλά για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του: Δεν θα υπάρξει ειρήνη μέχρι να ικανοποιηθούν οι νόμιμες απαιτήσεις του παλαιστινιακού λαού.

460_0___30_0_0_0_0_0_bds.jpg imageΣυμμετάσχετε στην &#... 17:46 Wed 26 Jan by Ilan S. 0 comments

Μια έκκληση για το αναρχικό κίνημα να υποστηρίξει την εκστρατεία BDS (Όχι κάλεσμα των Αναρχικών Ενάντια στο Τείχος*)

textΑλληλεγγύη στο λαό &... 11:04 Thu 26 Aug by Σάλαγος της Αυτονομίας 0 comments

Με αφορμή την απαγόρευση απόπλου για την Γάζα από το κυπριακό κράτος. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

more >>

imageΑλληλεγγύη στον Συ&#... Mar 17 by Συνέλευση αναρχικών και μεταναστών 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΟι τύραννοι φέρνου&#... Jan 17 by Leila Al Shami 0 comments

Άρθρο για την καταστολή της συριακής επανάστασης, γραμμένο από την σύρια αντιεξουσιάστρια Leila Al Shami

imageΤο ΝΑΤΟ εναντίον τω&... Feb 26 by José Antonio Gutiérrez D. 0 comments

Το ΝΑΤΟ, εκπροσωπούμενο από το τουρκικό κράτος, έχει τις τελευταίες ημέρες εξαπολύσει βομβαρδισμό των κουρδικών πολιτοφυλακών του YPG που είχαν προχωρήσει προς τα βόρεια του Χαλεπίου προς τις πόλεις A'zaz και Tal Rifaat. Οι βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 23 άμαχοι, επικεντρώνονται γύρω από την στρατιωτική αεροπορική βάση της Menagh, η οποία καταλήφθηκε το 2013 από ένα συνασπισμό “ανταρτών”, συμπεριλαμβανομένης και της Αλ - Κάιντα (Μέτωπο Al-Nusra) και άλλων οι οποίοι αργότερα θα σχηματίσουν Ισλαμικό Κράτος. Αυτό είναι ένα σημείο-“κλειδί” για τον εφοδιασμό της "εξέγερσης", η οποία εξυπηρετεί την πετρελαιο-θεοκρατία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

imageTo πείραμα του δυτικο... Nov 06 by Zaher Baher 0 comments

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την καταγραφή της εμπειρίας μου κατά την επίσκεψή μου τον Μάιο του 2014 για δυο εβδομάδες στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας, ή αλλιώς το συριακό Κουρδιστάν (δυτικά του Κουρδιστάν) μαζί με ένα καλό μου φίλο.
Από halastor.blogspot.com - Του Zaher Baher, μέλους της συλλογικότητας “Haringey Solidarity Group” του Λονδίνου και του Φόρουμ των Κούρδων Αναρχικών (Kurdistan Anarchists Forum) Μετάφραση: kostav Πηγή: http://www.anarkismo.net/article/27301

imageΑντι-σημιτισμός, κο&... Aug 25 by Γιάννης Ανδρουλιδάκης 0 comments

Όπως στη γραμματική υπάρχουν οι κύριες και οι δευτερεύουσες προτάσεις, έτσι και στη ζωή υπάρχουν τα κύρια και τα δευτερεύοντα ζητήματα. Η υπόνοια ότι τα μεν είναι σημαντικά και τα δε ασήμαντα είναι ελαφρώς απατηλή. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αν αφαιρέσεις μια δευτερεούσα πρόταση από μία φράση η κύρια μπορεί να στέκει άλογη και ακατανόητη, έτσι και τα δευτερεύοντα (ή δευτερογενή) πράγματα στη ζωή είναι συχνά απαραίτητα για να αποκτούν λογική και ουσία τα κύρια.

more >>

imageΕνάντια στους πολέ&#... Mar 15 0 comments

Στεκόμαστε κριτικά αλληλέγγυοι στα μαχόμενα επαναστατημένα κομμάτια του συριακού λαού όποια κι αν είναι η δυναμική τους τη δεδομένη στιγμή.Στις ακόμα υπαρκτές αυτοοργανωμένες αντικαθεστωτικές κοινότητες και γειτονιές όσα πλήγματα κι αν έχουν δεχθεί. Σ’εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται αρνούμενοι να παραδώσουν στο εγκληματικό καθεστώς και τον σφαγέα Άσσαντ, στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και σε όσους εξουσιαστές λυμαίνονται τα πολύπαθα Συριακά εδάφη ούτε σπιθαμή γης. Σ’εκείνους που σφαγιάζονται καθημερινά στο βωμό της εξουσίας και του κέρδους.

imageΙσραήλ: η υπόθεση τη... Apr 21 MACG (personal capacity) 0 comments

Συχνά αναφέρεται ότι κατά βάση η υποχρεωτική στράτευση, ανεξαρτήτως κράτους, νομιμοποιείται κοινωνικά από τις εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες, τις πολεμικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, την πολιτική και κρατική διαχείριση και τους εθνικισμούς. Αυτό που αναφέρεται λιγότερο συχνά είναι ότι όλα τα παραπάνω, και φυσικά η κοινωνική νομιμοποίηση της υποχρεωτικής στράτευσης, αποδυναμώνονται -αν δεν απονομιμοποιούνται- από τις κοινωνικές αντιστάσεις και τις αρνήσεις των καταπιεσμένων. Ειδικότερα, από τις αρνήσεις στράτευσης, και πόσο μάλλον από αυτές που δημοσιοποιούνται και πληθαίνουν ως ανοιχτές και ορατές κοινωνικές ρηγματώσεις.

imageΟ αγώνας της Tanya Golan Feb 11 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Η Τάνια Γκολάν είναι αναρχική, βίγκαν, ακτιβίστρια σε οικολογικούς αγώνες και μέλος της Ένωσης Ahdut-Wihdeh. Αρνείται να συμμετάσχει στον σιωνιστικό στρατό. Δημοσιεύουμε τη δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, η οποία περιλαμβάνει τον λόγο της και την κοινωνική κριτική της.

image6 σημεία για το Κομπα... Dec 18 0 comments

6 σημεία για το Κομπανί και 3 σημεία για την ελευθερία
Προκήρυξη σχετικά με την πολιορκία του Κομπανί, τον φονταμενταλισμό και τις αυτόνομες κουρδικές περιφέρειες στη βόρεια Συρία.

imageΝίκη για την Επανάσ&... Nov 04 Anarkismo 0 comments

Leaflet by Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) in Greek

more >>
© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]