user preferences

New Events

Βαλκανικές Χώρες

no event posted in the last week

Αναρχισμός στη Βουλγαρία

category Βαλκανικές Χώρες | Τοπικές Επαφές | Επίσημα Κείμενα author Monday April 03, 2006 13:18author by Bulgarian anarchistsauthor email anarchy at bulgaria dot com Report this post to the editors
Είμαστε η ένοχη συνείδηση των «νεόπλουτων» και όλων εκείνων που έχουν συσσωρεύσει χρήματα και εξουσία μέσω της εξαπάτησης και της κλεψιάς.

Λένε ότι είμαστε μόνο μια χούφτα παλιοκαθάρματα χρήσιμα για το τίποτα, επαναστατώντας ενάντια στην κοινωνική τάξη από πλήξη ή επειδή δεν έχουμε τίποτα καλύτερα να κάνουμε.

Αλλά κάνουν λάθος - είμαστε νέοι, σπουδαστές και εργαζόμενοι, και το μόνο ελάττωμά μας είναι η θέλησή μας να ζήσουμε ελεύθεροι.

Είμαστε η ένοχη συνείδηση των «νεόπλουτων» και όλων εκείνων που έχουν συσσωρεύσει χρήματα και εξουσία μέσω της εξαπάτησης και της κλεψιάς. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αδικίες από την πλευρά του κράτους, ενάντια στους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους άπληστους «πατριώτες» επιχειρηματίες και τους οργισμένους εθνικιστές.

Αντιτασσόμαστε έντονα στον τρόπο ζωής της «χρυσής βουλγάρικης νεολαίας», εκείνων δηλαδή των νέων Βουλγάρων που ζουν στην πολυτέλεια, στα ευρύχωρα πολυτελή διαμερίσματά τους στο κέντρο της πόλης, οδηγώντας τα ακριβά αυτοκίνητά τους και τρώγοντας σε φανταχτερά εστιατόρια, ενώ οι γείτονές τους λιμοκτονούν.

Αντιτασσόμαστε στους πρόσφατα εμφανιζόμενους Βούλγαρους «γιάπηδες», οι οποίοι εργάζονται για τις μεγάλες ξένες επιχειρήσεις που, αργά αλλά σταθερά, εκποιούν τη χώρα (όχι το κράτος), θυσιάζοντάς την στα ενδιαφέροντα του παγκόσμιου κεφαλαίου και μετατρέπουν το έδαφός μας σε χαβούζα αποβλήτων της Ευρώπης και της Αμερικής.

Μέχρι τώρα, η δραστηριότητά μας είναι συνήθως μορφωτική.

Επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους τις διαρκώς επίκαιρες ιδέες του αναρχισμού, ιδέες της ελευθερίας, της ισότητας και του αντι-απολυταρχισμού.

Επεκτείνουμε την αλληλεγγύη μας με όλες τις αναρχικές ομάδες στη χώρα μας και στο εξωτερικό και επιθυμούμε να ενωθούμε μαζί τους στον αγώνα.

Ζήτω η ελευθερία!

Ζήτω η αναρχία!

Για να μάθετε περισσότεροι για τους Βούλγαρους αναρχικούς δείτε την ιστοσελίδα (στα βουλγάρικα) http://change.to/anarchy

Επίσης, δείτε τις ιστοσελίδες www.savanne.ch/svoboda («Ψωμί και Ελευθερία»), www.zmag.org/Bulgaria (περιοδικό «Ζ») και http://x-rate.hit.org (X-Rate propaganda). Email anarchy@bulgaria.com

* Μετάφραση «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 3/4/2006.

This page has not been translated into Nederlands yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]