user preferences

Συγκέντρωση-Πορεία 1η Μαη

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday April 30, 2015 20:44author by IWW Greeceauthor email iwwgreece at yahoo dot gr Report this post to the editors

1η Μάη 1886 Σικάγο - 1η Μάη 2015 Αθήνα: 129 χρόνια μετά το πρόταγμα των εργαζομένων παραμένει ίδιο και σύγχρονο!
1911969_838023129582624_8413502021203256319_n.png

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ Παρασκευή  1 Μάη 11:00 Μουσείο
 
1η Μάη 1886 Σικάγο - 1η Μάη 2015 Αθήνα:
129 χρόνια μετά  το πρόταγμα των εργαζομένων παραμένει ίδιο και σύγχρονο!
 
Τότε, οι εργάτες αποφάσισαν να αντιδράσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις με βασικά αιτήματα την καθιέρωση του 8ώρου και τη διεκδίκηση καλύτερων εργασιακών συνθηκών. Την περίοδο εκείνη το εργασιακό πλαίσιο ήταν ανύπαρκτο και οι εργοδότες απασχολούσαν το προσωπικό ακόμη και τις Κυριακές. Η εξέγερση των εργατών του Σικάγο νίκησε , οι απαιτήσεις των εργαζομένων έγιναν δεκτές και άρχισαν να ισχύουν, αποδεικνύοντας ότι τίποτε δε χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνες και σύγκρουση.
 
Σήμερα, το κεφάλαιο , το κράτος και οι συνέταιροι τους ζητούν να συνεχίσουμε την υποταγή μας στις απαιτήσεις τους. Καθιέρωσαν την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας τις απολύσεις, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους μισθούς πείνας, την φτώχεια, την «μαύρη» εργασία, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την «εθελοντική» εργασία, και τελικά ένα μεγάλο σύνολο των εργαζομένων να είναι οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι.
 
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ελπίζουν βοήθεια από καμιά εξωτερική πηγή στον αγώνα τους ενάντια στο τωρινό σύστημα, πρέπει να πετύχουν ξανά , τα μέχρι πρότινος δεδομένα εργασιακά δικαιώματα τους, μόνο με τις δικές τους προσπάθειες. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για την δήθεν αλλαγή προς το καλύτερο, με την παρούσα «αριστερή» κυβέρνηση, καμία κυβέρνηση δεν χαρίζει τίποτε αν δεν κερδίσει τα ανάλογα ανταλλάγματα.
 
Απέναντι σε όλα  αυτά πρέπει να υψώσουμε ξανά την γροθιά μας και να ανατρέψουμε το σύστημα αυτό, που είναι άδικο, παράλογο και καταστροφικό. Όσοι υποφέρουμε και δεν θέλουμε να είναι είμαστε υπεύθυνοι για τη διαιώνιση του, πρέπει να αγωνιστούμε για την καταστροφή του με όλα τα μέσα και με όλες μας τις δυνάμεις. Για την αξιοπρέπεια μας!.
 
Το πρόταγμα των εργατών του Σικάγο ήταν ο αγώνας και η σημερινή Εργατική Πρωτομαγιά, δεν είναι μέρα μνήμης αλλά κάλεσμα για διαρκή αγώνα. Άλλωστε το ιστορικό  προοίμιο του καταστατικού των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου 110 χρόνια τώρα συνεχίζει να υπενθυμίζει ότι: Η εργατική τάξη και τα αφεντικά δεν έχουν τίποτα το κοινό.!
 
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΥΝΑΤΟ - ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
 
Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)

iwwgreece@yahoo.gr

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]