Benutzereinstellungen

Neue Veranstaltungshinweise

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ

Es wurden keine neuen Veranstaltungshinweise in der letzten Woche veröffentlicht

Κοινοτική οικονομία στην Rojava

category Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Λαϊκοί Αγώνες | Νέα author Wednesday August 05, 2015 21:38author by Dmitri (republishing) - MACG (personal capacity) Report this post to the editors

Αναπτύσεται παρά τον πόλεμο

Η Rojava γίνεται γρήγορα ένα κέντρο εμπορίου και παραγωγής, παρά τις ελλείψεις και τα δεινά που προκαλούνται από το συνεχιζόμενο πόλεμο. Η οικονομική ανάπτυξη σημειώνεται κατά μήκος των γραμμών που ορίζονται από την ηγεσία του Κουρδικού Κινήματος Ελευθερίας, και η τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη καθοδηγείται από τις πρόσφατα οικοδομημένες κοινότητες, επιτροπές, συνδικάτα και πολιτικές οργάνωσεις, ως μέρος του δημοκρατικού προτύπου της οικονομίας.
efrineconomy.jpg

Η Rojava γίνεται γρήγορα ένα κέντρο εμπορίου και παραγωγής, παρά τις ελλείψεις και τα δεινά που προκαλούνται από το συνεχιζόμενο πόλεμο.


Η οικονομική ανάπτυξη  σημειώνεται κατά μήκος των γραμμών που ορίζονται από την ηγεσία του Κουρδικού Κινήματος Ελευθερίας, και η τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη καθοδηγείται από τις πρόσφατα οικοδομημένες κοινότητες, επιτροπές, συνδικάτα και  πολιτικές οργάνωσεις, ως μέρος του δημοκρατικού προτύπου της οικονομίας.


Μόνο στο καντόνι της Efrîn, όπου μετά βίας υπήρχε ένα εργαστήριο στη εποχή της κυριαρχίας του καθεστώτος Μπάαθ, ένα νέο 84,000 τετραγωνικών μέτρων βιομηχανικό πάρκο κοντά στη γειτονιά Eşefiyê είναι τώρα το σπίτι για τουλάχιστον 800 βιοτεχνίες που παρέχουν τα αναγκαία για την επιβίωση των 5.000 οικογενειών που εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία.

Η ανάπτυξη αυτή έχει καταστεί δυνατή εν μέρει χάρη στο έργο των δυνάμεων των YPG και YPJ στο καντόνι που έχουν κρατήσει την Efrîn ως ένα μέρος  ειρήνης και  ασφάλειας, παρά τον πόλεμο που μαίνεται στην υπόλοιπη χώρα. Παρά το γεγονός ότι πριν τον πόλεμο είχε πληθυσμό  περίπου 200 χιλιάδες, σήμερα υπάρχουν πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που κατοικούν στο καντόνι. Το νέο βιομηχανικό πάρκο βοηθά να απασχολούν χιλιάδες άνθρωποι.

Όλες οι εργασίες στο βιομηχανικό πάρκο οργανώνονται από τις επιτροπές, τα συνδικάτα και τις κοινωνικές οργανώσεις  των πολιτών που συνδέονται με τις τοπικές κοινότητες.


Ο Selah Misto, ένας από τους διαχειριστές της βιομηχανικής ένωσης, εξηγεί ότι οι διαδικασίες έχουν αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο, προκειμένου να διασφαλιστεό ότι το έργο προχωρά με μεθοδευμένο τρόπο και ότι όλες οι εργασίες οργανώνονται από επιτροπές που συνδέονται με τις κοινότητες της παραγωγής. Πρόσθεσε ότι κομμούνες παραγωγής έχουν ήδη συσταθεί για την κατασκευή  και επεξεργασία αγαθών όπως τα προϊόντα σιδήρου, τις μπαταρίες και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Ο συντονισμός μεταξύ των κομμούνων έχει βοηθήσει να ξεπεραστούν τα προβλήματα με την παραγωγή και οι νεοσύστατες επιτροπές εργάζονται για να παρέχουν τεχνογνωσία και  εποπτεία, προσθέτοντας τέλος ότι η οικονομία αναπτύσσετε ως αναπόσπαστο μέρος του έργου της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης και ότι  άλλο ένα ανάλογο έργο βρίσκεται στον δρόμο της τελικής του υλοποίησης που θα εξασφαλήσει χώρο για 150 νέες βιοτεχνίες.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Μέση Ανατολή / Αραβία / Ιράκ | Λαϊκοί Αγώνες | Νέα | gr

Fri 29 Mar, 15:30

browse text browse image

textΤο Bil’in γιορτάζει 19:43 Tue 11 Sep by I.S., N.S. και A.G. (AATW) 0 comments

Η οικοδόμηση του τείχους του αίσχους και η καταλήστευση σε βάρος του Bil’in κρίθηκαν παράνομα και πέρα από κάθε λογική.

textΕντείνεται ο αγώνα&#... 11:51 Thu 19 Apr by Anarchists Against The Wal 0 comments

Ομάδα 40 περίπου αγωνιστών κατάφερε να κόψει 20 περίπου μέτρα από το λεγόμενο περιμετρικό φράχτη στην περιοχή του Beit Ummar, κοντά στον καταυλισμό Karmei Tzur.

textΙράν, 8 Μάρτη: Διαδηλa... 12:29 Thu 29 Mar by Διάφοροι 0 comments

Πηγή: libcom.org - αναδημοσίευση από το αθηναϊκό Indymedi. Τα στοιχεία βασίζονται σε αναφορές της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση των Γυναικών (OWL)

text100 βδομάδες αντίστασ... 14:28 Tue 26 Dec by Ilan Shalif - AATW 0 comments

Greek translation of «Palestine-Israel, 100th weekly Friday joint demonstration in Bil’in against the separation fence»

image"Τοπικά Συμβούλια" σ... May 14 by Hourriya 0 comments

Το παρόν αποτελεί μέρος της μπροσούρας με τα κείμενα του Ομάρ Αζίζ (Συρία, 2011-2012). Πρόκειται για μερικές σκέψεις του εκδοτικού εγχειρήματος Hourriya. Αφήσαμε, επίτηδες, τον αναγνώστη αυτού του ντοκουμέντου να διαμορφώσει άποψη, απορίες, προβληματισμούς, χωρίς να προηγείται (όπως συνηθίζεται) η γνώμη των «εκδοτών», μεταφραστών ή μεγαλοσχημόνων πανεπιστημιακών.

imageΠαλαιστίνιοι εργά ... Jun 25 by Ιλάν Σαλίφ 0 comments

Οι Παλαιστίνοι εργάτες είναι από τα πιο ξεχασμένες και εγκαταλελειμμένες κοινωνικές κατηγορίες, από πολιτική, οικονομική ή κοινωνική άποψη. Σχεδόν όλοι οι Παλαιστίνιοι εργάτες υποφέρουν από διάφορες πλευρές: την Παλαιστινιακή Αρχή, το σιωνιστικό κράτος, τα αφεντικά και του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Είναι αξιοσημείωτο, ότι τα δικαιώματα του εργαζόμενου, η σταθερότητα και το μέλλον του, ελάχιστα αναφέρονται στις πολιτικές αποφάσεις και των δύο αλληλοσυγκρουόμενων πλευρών, δεδομένου ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν δίνει κάποια σημασία στο ζήτημα των Παλαιστινίων εργατών.

imageΚουρδικό κίνημα κα&#... Mar 14 by Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρ 0 comments

Η εκδήλωση «Το κουρδικό κίνημα για τη δημοκρατική αυτονομία» συνδιοργανώθηκε από την συλλογικότητά για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο", στα πλαίσια της Αναρχικής Καμπάνιας Αλληλεγγύης "3 γέφυρες" και έλαβε χώρα την Δευτέρα 9 Μαρτίου στη Φυσική Σχολή του Α.Π.Θ. Αυτές είναι μερικές σημειώσεις γύρω από το θέμα της εκδήλωσης.

imageΗ ζωή και το έργο του... Sep 07 by Leila Shrooms / Tahrir - ICN 0 comments

Το όνομα του Omar Aziz δεν μπορεί να μη γίνει ποτέ ευρέως γνωστό, αλλά αξίζει την αναγνώριση ως μια κορυφαία, σύγχρονη μορφή στην ανάπτυξη της αναρχικής σκέψης και πρακτικής. Τα εγχειρήματα για τη λαϊκή επαναστατική οργάνωση που ο ίδιος ενέπνευσε παρέχουν τη διορατικότητα και τα διδάγματα εκείνα όσον αφορά την αναρχική οργάνωση στις μελλοντικές επαναστάσεις σε όλο τον κόσμο.

imageΓράμμα από έναν Σύρ&... Aug 09 by Μάζεν 0 comments

Θα ήταν ευχής έργο, εάν μπορούσε να δημιουργηθεί οποιαδήποτε κίνηση υποστήριξης και αλληλεγγύης για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας στο εσωτερικό της Συρίας. Μπορώ να δώσω στοιχεία επικοινωνίας μέσα στο εσωτερικό της Συρίας, ή από κάποιους συντρόφους εδώ στην Αίγυπτο. Ευχαριστώ πολύ για την αλληλεγγύη σας.

more >>

imageΚοινωνική επανάστ ... Jun 08 0 comments

Κείμενο για την »Καμπάνια Αλληλεγγύης – Οικονομικής Ενίσχυσης Συλλογικοτήτων από την Τουρκία – Ελλάδα και από το Κομπάνι για να Χτίσουμε το Δημοκρατικό – Ελευθεριακό Σχολείο για τα Παιδιά του Κομπάνι» που έκανε εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο της Χαλκίδας.

image“Αρνούμαστε τα οικο&... Nov 03 1 of Anarkismo Editorial Group 0 comments

Η ακόλουθη δήλωση κυκλοφόρησε από τους Συντρόφους από το Κάιρο, στις 30 Οκτώβρη 2012.

imageΜπααθικό λουτρό αί&#... Feb 20 0 comments

Μπααθικό λουτρό αίματος στη Συρία… και προλεταριακή άμεση δράση - Χαιρετισμός στους αγωνιζόμενους προλεταρίους στη Συρία, την Αίγυπτο, την Τυνησία… και όλον τον κόσμο!

© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]