user preferences

Recent articles by Dmitri (republishing)

imageCarlo Cafiero 0 comments

imageΕπιστολή του &#... 0 comments

textStatement by Arash Hampay 0 comments

Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Κυκλοφορεί το φύλλο #3 (39) του Ροσινάντε

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Monday August 24, 2015 06:29author by Dmitri (republishing) Report this post to the editors

Κυκλοφορεί σε περίπτερα και πρακτορεία τύπου σε όλη την Ελλάδα το φύλλο 3 (39) β” περίοδος (Αύγουστος 2015) της Αναρχοσυνδικαλιστικής Εφημερίδας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ
9299599639539579459579649493.jpg

Κυκλοφορεί το φύλλο #3 (39) του Ροσινάντε (Αύγουστος ’15)

Κυκλοφορεί σε περίπτερα και πρακτορεία τύπου σε όλη την Ελλάδα το φύλλο 3 (39) β” περίοδος (Αύγουστος 2015) της Αναρχοσυνδικαλιστικής Εφημερίδας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

SIC SEMPER TYRANNIS* (*Πάντοτε έτσι με τους τυράννους)

Θεματολογία Φύλλου:

Η ΓΣΕΕ τελείωσε καιρός να οργανωθούμε --- Το ξεπουλημένο τσιράκι των εργοδοτών έχασε όση νομιμοποίηση είχε στα μάτια των εργατών και νέες ευκαιρίες ανοίγονται

-Πολίνα Μποϊσένκο; Παρούσα! --- Η εργοδοτική δολοφονία στη Ζάκυνθο αναδεικνύει τη βαρβαρότητα των τουριστικών κατέργων που αποτελούν «βαριά βιομηχανία της Ελλάδας»

- Εργαζόμενοι σε Wind-Vodafone: Μια μάχη για την αξιοπρέπεια Ένα πέπλο αλληλεγγύης στην πόλη του Βόλου συνόδευσε τον αγώνα των εργαζομένων

- Λιμάνι της αγωνίας, «μόνο για Έλληνες» - Οι ναζιστές σε ρόλο μαφιόζου των εφοπλιστών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

- Στους εργαζόμενους οι ζημίες, στα αφεντικά τα κέρδη! - Στην Globe One Digital δεν έχει προηγούμενο η εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει εκδηλωθεί από την εβδομάδα του δημοψηφίσματος και μετά.

- Επισφάλεια και φέσια εν… δήμω - Δύο μήνες απλήρωτους έχει τους υπαλλήλους στο Μαρούσι ο Πατούλης.

- Μίνως όπως Μήδεια - Στην οικογένεια του ΑΝΤ1 κατέληξαν ότι 29 τεχνικοί έπρεπε να φαγωθούν για ορεκτικό.

- Εργοδοτικός εργοδοτικώ αεί πελάζει - Η επιμελητηριακή δομή της ΕΣΗΕΑ καθορίζει και τους εσωτερικούς συσχετισμούς της.

- Στοχοθεσία και αυθαιρεσία, χέρι-χέρι στην Εθνική Τράπεζα - Η εντατικοποίηση της εργασίας για τους υπαλλήλους συνδυάζεται με μεθόδους κοινωνικά επικίνδυνες.

- Οι αγώνες δεν τελειώνουν αν δεν δικαιωθούν - Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δείχνουν τον δρόμο.

- Η κινηματική ενηλικίωση των ελευθεριακών σχημάτων - Μια τάση που πριν τρία χρόνια έκανε την πρώτη της, δειλή εμφάνιση στις σχολές πλέον έχει μετεξελιχθεί σε ανεξάρτητο ρεύμα.

- Οι εργατικές συλλογικότητες παίρνουν απουσία στο μεταναστευτικό - «Οι μετανάστες είναι αδέρφια (μας) ταξικά» αλλά μόνο το Κράτος τους αντιμετωπίζει έτσι.

- Γράμμα από το πεδίο του Άρεως…

- Το δολοφονικό καλοκαίρι της γηραιάς ηπείρου. Η στάση της Ευρώπης και της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες αναιρεί τις αξίες της αντιπολεμικής και αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης

- Ένα καλοκαίρι στο δρόμο… - Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε έδωσε τη μάχη της ταξικής πόλωσης απέναντι στο Κεφάλαιο κατά τον αντιφατικό Ιούλιο που πέρασε.

- Να μεταφέρουμε την αντίσταση εκεί όπου θα έχει νόημα. Ζητούμενο η αναγέννηση της κοινωνικής και εργατικής ζωτικότητας, μακριά από νέες πολιτικές αλχημείες και διαταξικά μέτωπα.

- «Καλά που δεν πάθαμε και τίποτα…» - Τι προβλέπει η συμφωνία που φόρτωσε η κυβέρνηση της Αριστεράς στην εργατική τάξη ως τιμωρία των περί «διαπραγμάτευσης» ψευδαισθήσεων.

- Το δημοψήφισμα και τα διλήμματά του - Η κολασμένη εβδομάδα πριν το αποτέλεσμα της 5ης Ιουλίου δημιούργησε καταστάσεις περίπλοκες προς διαχείριση.

- Συνέντευξη - Δημήτρης Κουσουρής, ιστορικός: «Να χειραφετηθούμε από την παράδοση της ενσωμάτωσης για να δημιουργήσουμε τα μεγάλα γεγονότα».

- Πολιτισμός - Which side are you on? - Με αφορμή την ταινία «Pride», αναδεικνύουμε μια ενδιαφέρουσα πτυχή του LG κινήματος.

- Τα απόνερα του φρανκισμού - Η αστυνομική ταινία «Μικρό Νησί» από την Ισπανία ανοίγει ένα θέμα ταμπού για τη χώρα.

- Κόσμος - «Το πένθος μας να γίνει οργή» - Για τη μνήμη των συντρόφων και των συντροφισσών που δολοφονήθηκαν στο Σουρούτς.

- Φασισμός και σεξισμός πάνε χέρι-χέρι - Πέντε τρανς γυναίκες προχώρησαν σε απεργία πείνας στις φυλακές της Τουρκίας για τα δικαιώματα τους.

- Μόνιμες Στήλες:
-Το περιβόλι του τρελού
-500 λέξεις για το κεφάλι του Αλφρέντο Γκαρσία
-Et Preterea Censeo…
-Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]