user preferences

Αυταπάτες χορτάσαμε για πέντε ζωές

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday September 19, 2015 21:34author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Ωρα να φάμε το Κεφάλαιο

Για νιοστή φορά τα χρόνια της κρίσης του Κεφαλαίου και της βάρβαρης επίθεσής του στην Εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, τα θύματα του κοινωνικού αποκλεισμού καλούνται την Κυριακή να ασκήσουν το πολιτικό τους καθήκον (αρκεί βέβαια να έχουν καθαρό ελληνικό αίμα και να μην είναι τίποτα ξένοι που ζουν και δουλεύουν εδώ) και να επικυρώσουν τις επιλογές των κυρίαρχων, επιλέγοντας τάχα αυτοί/ες το μέλλον τους.
rocinante_logo.jpg

Αυταπάτες χορτάσαμε για πέντε ζωές. Ωρα να φάμε το Κεφάλαιο και τους διαχειριστές του

Για νιοστή φορά τα χρόνια της κρίσης του Κεφαλαίου και της βάρβαρης επίθεσής του στην Εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, τα θύματα του κοινωνικού αποκλεισμού καλούνται την Κυριακή να ασκήσουν το πολιτικό τους καθήκον (αρκεί βέβαια να έχουν καθαρό ελληνικό αίμα και να μην είναι τίποτα ξένοι που ζουν και δουλεύουν εδώ) και να επικυρώσουν τις επιλογές των κυρίαρχων, επιλέγοντας τάχα αυτοί/ες το μέλλον τους. Αυτή τη φορά χωρίς πολλά – πολλά: δεν καλούνται να νομιμοποιήσουν την «ελπίδα» που δήθεν προέρχεται από τα πολιτικά γραφεία και την κοινοβουλευτική καμαρίλα, αλλά να υπογράψουν τη νέα φρεσκοξυρισμένη ΤΙΝΑ (‘’There Is No Alternative’’) που τους σερβιρίστηκε στις 13 Ιουλίου.

Με μια κουβέντα, το σύστημα μας καλεί ξανά να επιλέξουμε τον κανίβαλο που θα μας φάει.

Την ίδια ώρα που τα ταξικά μας αδέρφια, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/ριες πνίγονται στις ελληνικές θάλασσες και κυνηγιούνται από όλες τις ευρωπαϊκές αστυνομίες, θύματα των πολιτικών της Ευρώπης και της Ελλάδας, του φράκτη του Εβρου και της Frontex που ο Τσίπρας θέλει να ενισχύσει, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι βυθίζονται ολοένα και σε μεγαλύτερη φτώχεια, ανέχεια και ουσιαστική απόγνωση, αποτέλεσμα των πολιτικών των μεν και των δε που ευθυγραμμίζονται πάντα και με κάθε τρόπο με τις επιλογές του Κεφαλαίου, έχουν το θράσος να μας ζητάνε να «επιλέξουμε» πρωθυπουργό και κυβέρνησης, να μας μιλάνε για «νέα» και «παλιά», για «μπροστά» και «πίσω», να μας καλούνε σε νέους μαραθώνιους ανάθεσης, σε παραμύθια που αυτή τη φορά θα έχουν –λένε- καλό τέλος.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι και οι άνεργες, δεν έχουμε κανένα λόγο να επιλέξουμε τον τρόπο θανάτωσής μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ανάμεσα σε αριστερούς και δεξιούς δήμιους που θα εκτελέσουν την ποινή που μας επέβαλε το Κεφάλαιο. Εχουμε αντίθετα όλους τους λόγους του κόσμου να στείλουμε στο γέρο-διάολο όλους αυτούς τους απατεώνες και να οργανώσουμε εμείς οι ίδιοι την αντίστασή μας, τις δικές μας επαναστατικές δομές οργάνωσης των συμφερόντων μας, για να ξεμπερδεύουμε μια για πάντα με τους δυνάστες μας, οικονομικούς και πολιτικούς.

Η εργατική τάξη έχει χορτάσει αυταπάτες για πέντε ζωές. Είναι ζωτική ανάγκη να σπάσει το φαύλο κύκλο της εκπροσώπησης, να αρνηθεί τους εκβιασμούς των αριστερών και δεξιών δολοφόνων της.

Αυτή την Κυριακή και κάθε μέρα, δεν εκλέγουμε κυβερνήτες. Αρνούμαστε τη θέση του κυβερνώμενου. Οργανώνουμε την τάξη μας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στον δρόμο. Προετοιμάζουμε την αντικαπιταλιστική εναλλακτική, χτίζουμε την οικονομική επαναστατική οργάνωση της τάξης μας, πολεμάμε μαζί με τα αδέρφια μας τους μετανάστες τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον καπιταλισμό.

Ούτε μία εργατική ψήφος δεν πρέπει να πάει υπέρ της μίας ή της άλλης διαχείρισης του καπιταλισμού και της φτώχειας μας.

Ούτε μια εργατική φωνή δεν πρέπει να λείψει από την ταξική μας αντεπίθεση.

-ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

-ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

- ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Related Link: http://rocinante.gr/index.php/aftapates-chortasame-gia-pente-zoes-ora-na-fame-to-kefaleo-ke-tous-diachiristes-tou/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]