user preferences

Αλληλεγγύη στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday October 22, 2015 19:42author by Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «ΜΑΥΡ Report this post to the editors

«Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται, αφήστε αυτούς που ονειρεύονται, γιατί εμείς εδώ και 3 χρόνια ζούμε μέσα σε ένα όνειρο και θα πολεμήσουμε γι αυτό μέχρι τέλους γιατί όπως λέει κι ένα απόφθεγμα, ‘Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να μας κάψει’» Εργαζόμενος ΒΙΟ.ΜΕ.
12119182_10153652658881505_2541571593040848306_n.jpg

Στις 12/2/2013 οι απλήρωτοι ( ήδη από το 2011 )εργαζόμενοι  της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πήραν την απόφαση να αγνοήσουν τις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα,  προχωρώντας σε κατάληψη του εργοστασίου.  Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση.  Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τον καθιερωμένο θεσμό του συνδικαλισμού  και εφάρμοσαν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο λήψης οποιασδήποτε απόφασης καταργώντας παράλληλα οποιαδήποτε οικονομική εξουσία( ισότητα απολαβών) .  Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε διαδικασία γενικής συνέλευσης των εργαζομένων  στην οποία όλα τα μέλη έχουν ισότιμη θέση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή λειτουργίας του εργοστασίου, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους από συλλογικότητες και φυσικά πρόσωπα και ο αγώνας τους συνδέθηκε με παρόμοια εγχειρήματα σε Ευρώπη, Αργεντινή, Τουρκία και Ισπανία.

Η δικαστική εξουσία αρχικά καταδίκασε την οικογένεια Φιλίππου και η λειτουργία του κατειλημμένου πλέον εργοστασίου συνεχίστηκε, εώς ότου η μητρική εταιρία Φίλκεραμ και η οικογένεια Φιλίππου, καταφέρουν δια της πλαγίας οδού να πτωχεύσουν τη ΒΙΟ.ΜΕ.. Μετά από τρία χρόνια αγώνων και συνεχών κινητοποιήσεων στο κατειλημμένο εργοστάσιο και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης Σύριζα για νομιμοποίηση του εγχειρήματος, η ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκεται σε κίνδυνο. Η ‘’αριστερή’’ κυβέρνηση της χώρας νίπτει τας χείρας της και αφήνει την δικαστική εξουσία να βγάλει το φίδι από την τρύπα καθώς ξεκινούν διαδικασίες εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την βιωσιμότητα του εργοστασίου. Άλλωστε με κανέναν τρόπο διακυβέρνησης δεν είναι εφικτό να δικαιωθούν οι αγώνες των καταπιεσμένων.

 Ο μόνος τρόπος είναι η κατάληψη και η αυτοδιαχείρηση των μέσων παραγωγής από τους ‘’πραγματικούς ιδιοκτήτες’’ τους-την εργατική τάξη.  Η ΒΙΟ.ΜΕ. αποδεικνύει ότι η αυτοδιαχείριση δεν είναι ουτοπία αλλά πραγματώνεται μέσα από αγώνες στο εδώ και στο τώρα, ανατρέποντας τις εξουσιαστικές δομές του καπιταλιστικού συστήματος.
Εμείς ως αναρχικοί/κες προτάσσουμε την κατάληψη των μέσων παραγωγής με σκοπό την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την συγκρότηση σωματείων βάσης και τους αγώνες των από κάτω. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ. ,και θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ

• Διεθνή εβδομάδα δράσεων για τη ΒΙΟΜΕ από 17/ 11 ως και 2 4/1 1 .

• Τρίτη 24 /11 στις 6 μμ ΠΟΡΕΙΑ από την Καμάρα

• Τετάρτη 25 /11 στις 6μμ παν ελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο σινέ Αλέξανδρος, Εθν.Αμύνης 1
 
• 26/11 στα Δικαστήρια 11.00 π.μ. για να μπλοκάρουμε τον πλειστηριασμό.
 
• Επόμενοι πλειστηριασμοί 3-10/12/2015
 
ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ,ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ»

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]