user preferences

Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει σύνορα

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday October 29, 2015 16:16author by Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρ Report this post to the editors

φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης

Σήμερα το πρωί άλλα έξι παιδιά έχουν προστεθεί στον κατάλογο των 3,000 και πλέον μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους. Η δολοφονική αριστερή-ακροδεξιά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να υπερασπίζεται το Φράχτη του θανάτου, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την εκατόμβη των νεκρών. Ο θάνατος αθροίζεται ως άλλο ένα προαπαιτούμενο και το μόνο "ισοδύναμο" είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για ζωή.
12002217_10205095134313747_7667335911806652261_n.jpg

Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει σύνορα, φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης

Η αλυσίδα της κοινωνικής εκμετάλλευσης δεν σπάει όσο ο αφέντης δεν αποκαθηλώνεται. Αυτή η διαπίστωση δείχνει να επιβεβαιώνεται συνεχώς από την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα μιας και την στιγμή που στον ελλαδικό χώρο το κεφάλαιο βαθαίνει την επίθεση του στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα με τα ληστρικά μνημόνια, εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές στοιβάζονται στα πλοιάρια της απελπισίας, ψάχνουν το δρόμο της επιβίωσης. Θύματα και αθύρματα του πολέμου στην Μέση Ανατολή που στήνουν οι αφέντες εξυπηρετώντας τα γεωστρατηγικά τους σχέδια για την περαιτέρω επέκταση της σφαίρας εξουσίας τους. 

Από την αρχή του 2015 χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων έχουν χάσει τη ζωή τους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, προσπαθώντας να φτάσουν στην βορειοδυτική Ευρώπη, είτε για να προστατευτούν από τις πολεμικές συρράξεις που μαίνονται στις χώρες τους είτε σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Τους τελευταίους μήνες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. δείχνουν την υποτιθέμενη ευαισθητοποίηση τους πάνω σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια. Κι ενώ καλούνται έκτακτες συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την επίλυση του προσφυγικού – όπως συνηθίζουν να το ονομάζουν - ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, παιδιά αποχωρίζονται τους γονείς τους, οι αγνοούμενοι ολοένα πληθαίνουν, οι επιζώντες στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης , αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αλλά και τις ρατσιστικές συμπεριφορές πολιτών, κράτους, παρακράτους.

Τα σύνορα κλείνουν, τείχη υψώνονται και οι μετανάστες αφήνονται έρμαια των Συνθηκών της ευρωπαϊκής ένωσης. Η Ευρώπη-φρούριο ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα διόδου μεταναστών δημιουργώντας ένα καθεστώς εξαίρεσης για όσους πλεονάζουν. Οι Συνθήκες αυτές όμως εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, του οποίου οι «νόμοι» απαιτούν την δημιουργία φτηνού εργατικού δυναμικού. Οι δήθεν ανθρωπιστικές αξίες τις Ευρώπης, λοιπόν, επιβάλλουν την απορρόφηση ενός πολύ συγκεκριμένου αριθμού μεταναστών, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του καπιταλιστικού συστήματος. Και όταν οι ανάγκες αυτές καλυφθούν, τότε η στρόφιγγα κλείνει… τότε υπάρχουν μόνο υγροί τάφοι μεταναστών ,μόνο ναρκοπέδια και φράχτες, κοινωνικός κανιβαλισμός και ρατσιστικές συμπεριφορές..τότε συνεχίζονται οι δολοφονικές επιθέσεις του παρακράτους και κράτος και αφεντικά βρίσκουν τα επόμενα θύματα της εκμετάλλευσής τους.

Πέρα, όμως, από τα κράτη στην αδηφάγο μηχανή εκμετάλλευσης, που έχει στηθεί, συνεπικουρούν πάσης φύσεως μαφίες οι οποίες έχουν στήσει ένα πλέγμα διακίνησης των προσφύγων και των μεταναστών και πατούν στα σώματα των κατατρεγμένων βρίσκοντας έδαφος να κερδοσκοπήσουν.Απ΄ την άλλη, τα Μ.Μ.Ε. λειτουργώντας ανέκαθεν ως φερέφωνο της εξουσίας σπέρνουν το δηλητήριο της ανθρωποφαγίας προς τους κατατρεγμένους, χρησιμοποιώντας όρους που θυμίζουν πολεμικό κλίμα αναφερόμενα στις συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές υποδοχής των μεταναστών. Γίνεται λόγος για αθρόα εισροή τζιχαντιστών, που απειλούν την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ευρώπης, δίνοντας με αυτόν τον διαστρεβλωτικό τρόπο πεδίο ανάπτυξης των φασιστικών ιδεολογιών και πρακτικών.  Και τέλος όταν τα Μ.Μ.Ε, βρουν το επόμενο θέμα τους, τότε τα φώτα κλείνουν και η κοινωνική αρωγή σταματάει.

Η αλληλεγγύη όμως δεν γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε χρονικά περιθώρια. Είναι διαρκής, έμπρακτη και δεν εγκλωβίζεται σε κανενός είδους διαχωρισμούς (πρόσφυγες – μετανάστες). Καμία λύση δεν μπορεί να είναι προσωρινή μιας και το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε τώρα αλλά δημιουργείται εδώ και χρόνια από τις χώρες που διαχειρίζονται τον παγκόσμιο πλούτο. Η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων ξένων ή ντόπιων αποτελεί το όπλο μας ενάντια στους εκμεταλλευτές. Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους μετανάστες για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Να μην αφήσουμε κανέναν φράχτη να «σταματήσει» ανθρώπινες ζωές.

* Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, έφταναν τα νέα για καινούργιο ναυάγιο ανατολικά της Λέσβου, ενώ από σήμερα το πρωί άλλα έξι παιδιά έχουν προστεθεί στον κατάλογο των 3,000 και πλέον μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους. Η δολοφονική αριστερή-ακροδεξιά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να υπερασπίζεται το Φράχτη του θανάτου, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την εκατόμβη των νεκρών. Ο θάνατος αθροίζεται ως άλλο ένα προαπαιτούμενο και το μόνο "ισοδύναμο" είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για ζωή. Ταυτόχρονα φτάνουν τα νέα για μια διεθνιστική κίνηση αλληλεγγύης, σύντροφοι με τους οποίους συναντηθήκαμε στα πλαίσια της Αναρχικής Βαλκανικής Συνάντησης διοργανώνουν κινήσεις αλληλεγγύης σε Σλοβενία, Κροατία και Βουλγαριά στις 31 Οκτωβρίου. Όλοι στις διαδηλώσεις, να γκρεμίσουμε το φράχτη και τα σύνορα.   

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες 29/10, 18.00 καμάρα

Πορεία στον φράχτη του Έβρου 31/10, 8.00 αναχώρηση από άγαλμα βενιζέλου

(τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων : 6942682306, 6980799377)

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]