user preferences

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες του Παρισιού

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Wednesday December 02, 2015 17:25author by Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε Report this post to the editors

Κάτω το καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Αλληλεγγύη στους/στις συλληφθέντες/ίσες αγωνιστές/ριες του Παρισιού
Κάτω το καθεστώς έκτακτης ανάγκης
Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε
rocinante.png


Στις 29 Νοεμβρίου, η πλατεία Ρεπιμπλίκ του Παρισιού, γεμίζει με χιλιάδες διαδηλωτές σε συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί εδώ και μήνες ενάντια στην παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα, COP21.

Η αστυνομία απαγορεύει τη διαδήλωση, στο πλαίσιο της περιστολής των δικαιωμάτων συνάθροισης που έχει επιβάλει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει το γαλλικό κράτος μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Παρίσι στις 13 Νοέμβρη. Ενάντια στην απαγόρευση, το αρχικό κάλεσμα πλαισιώνεται από ακόμη περισσότερο κόσμο και αποκτάει εκ των πραγμάτων χαρακτηριστικά διαμαρτυρίας ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Στη συγκέντρωση, ξεκινάει μια συζήτηση σε σχέση με την διαδήλωση, η οποία εξελίσσεται σε αυθόρμητη συνέλευση ανάμεσα σε ελευθεριακές οργανώσεις, ενώ δύο ώρες μετά αποφασίζεται να ξεκινήσει η πορεία. Από την αρχή, η πορεία δέχεται την έντονη και προκλητική πίεση της αστυνομίας και η ελευθεριακή οργάνωση Alternative Libertaire αποφασίζει να οργανώσει την περιφρούρηση της διαδήλωσης.

Πορευόμενοι κυκλικά της πλατείας, οι διαδηλωτές έρχονται πολύ σύντομα αντιμέτωποι με τα χημικά των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες παράλληλα εμποδίζουν τους διαδηλωτές και τους περαστικούς, να φύγουν από την πλατεία. Από την χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης τραυματίζονται άτομα από το πλήθος, ενώ η παγίδα θανάτου ολοκληρώνεται με τα δακρυγόνα που ρίχνονται μέσα στον σταθμό του μετρό, λίγο προτού κλείσει. Με το τέλος της επίθεσης, πραγματοποιούνται εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε κλητεύσεις και έρευνες σε αγωνιστές οικολόγους που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Η οικολογική διαδήλωση της 29ης Νοέμβρη, είναι η δεύτερη απόπειρα να σπάσει το δόγμα έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλει το γαλλικό κράτος, μετά την πορεία υπέρ των προσφύγων την προηγούμενη Κυριακή και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε δεν είναι καθόλου τυχαίος. Το όργιο καταστολής καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως στόχος του είναι η φίμωση και η ποινικοποίηση της δράσης των κοινωνικών κινημάτων, αλλά και να βάλει το εργατικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα σε μια κατάστασης συνεχούς τρομοκρατίας.

Τα ευρωπαϊκά κράτη με διάφορες αφορμές τα τελευταία χρόνια εντείνουν την καταστολή έξω και μέσα από τα σύνορά τους και προχωρούν σε μαζική περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων που έρχεται να προστεθεί στην ολοένα και μεγαλύτερη φτωχοποίηση των εργαζόμενων στρωμάτων, των ανέργων και των μεταναστών/ριών.
Η διεθνής αλληλεγγύη της εργατικής τάξης είναι αναγκαία όσο ποτέ για να σπάσουμε τον τρόμο και να μην αφήσουμε την Ευρώπη να μετατραπεί σε ένα νεκροταφείο δικαιωμάτων για πρόσφυγες και «ντόπιους»

-Κάτω κάθε καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη και οπουδήποτε

-Απόσυρση οποιασδήποτε κατηγορίας στρέφεται ενάντια στους συλληφθέντες της 29/11

 -Αλληλεγγύη στους συντρόφους μας της Alternative Libertaire και κάθε αγωνιστή ενάντια στην καταστολή του γαλλικού κράτους και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Related Link: http://rocinante.gr/index.php/kato-to-kathestos-ektaktis-anagkis/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]